«Η Πόλη του Μέλλοντος - Απ’ την Ακρόπολη στο Ντουμπάι και πάλι πίσω!»: Βιωματικό εργαστήρι στο Μουσείο Κοτσανά

Ένα βιωματικό εργαστήρι για παιδιά 6 – 12 ετών και οικογένειες, με θέμα «Η Πόλη του Μέλλοντος - Απ’ την Ακρόπολη στο Ντουμπάι και πάλι πίσω!», μας περιμένει την Κυριακή 12 Μαΐου, 12:00 μ.μ., στο Μουσείο Κοτσανά Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας, στο πλαίσιο του 3ου This is Athens – City Festival, του μεγάλου ανοιξιάτικου Φεστιβάλ της πόλης.

-Πώς ήταν οι πόλεις στην αρχαία Ελλάδα;
-Άραγε είχαν συστήματα τεχνολογίας όπως αυτά που χρησιμοποιούμε εμείς σήμερα;
-Ποιος σχεδίαζε το κτίσιμο των πόλεων και πόσο διέφερε μία πόλη από ένα χωριό;

Ακολουθούμε τα βήματα του Ήρωνα και του Αρχιμήδη για να ανακαλύψουμε πώς οι αρχαίοι Έλληνες έκτιζαν τα σπίτια τους, πώς διαχειρίζονταν τα εμπορεύματά τους καθώς και τις τεχνικές με τις οποίες καλλιεργούσαν τη γη και τα χωράφια τους.

Σε ένα ταξίδι με αφετηρία την Ακρόπολη και ενδιάμεσους σταθμούς την Αλεξάνδρεια, το Λονδίνο, την Ινδονησία και το Ντουμπάι θα φτάσουμε ως την πόλη του μέλλοντος, την «πράσινη πόλη», για να δούμε τελικά πώς αυτή έχει ήδη σχεδιαστεί από τους αρχαίους Έλληνες μηχανικούς και εφευρέτες. Η «πράσινη πόλη» είναι ένα με τη μητέρα φύση και ακούει στη φράση: «αργά και σοφά!». Αλήθεια, πόσο πράσινο χωράει σε αυτήν; Δίνουμε κίνητρο στη φαντασία και με βοηθό την αρχαία ελληνική τεχνολογία γινόμαστε οι ίδιοι δημιουργοί της δικής μας «πόλης του μέλλοντος».

  • ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ (*Απαραίτητη η προκράτηση στο τηλ. 2114110044)
  • Διάρκεια: 60'
  • Ανώτατος αριθμός συμμετεχόντων ανά δράση σύμφωνα με τους κανόνες διαφύλαξης της ατομικής και συλλογικής υγείας: 15 άτομα
  • Ώρα προσέλευσης: 15’ πριν την έναρξη των δράσεων.

Μουσείο Κοτσανά Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας
Πινδάρου 6 & Ακαδημίας, Κολωνάκι