10 χαρακτηριστικά ενός καλού συζύγου

Ένα κοινό που έχουν όλες οι γυναίκες, είναι ότι τους αρέσει να τις αγαπούν, να αισθάνονται μοναδικές και να λαμβάνουν προσοχή και φροντίδα από το σύντροφό τους. Και τελικά, το να κάνεις ευτυχισμένη μια γυναίκα δεν είναι τόσο δύσκολο, όπως μπορεί να φαίνεται. Υιοθετώντας τις συμβουλές που ακολουθούν, θα κάνετε τη γυναίκα σας την πιο ευτυχισμένη στον κόσμο. 

Τα χαρακτηριστικά ενός καλού συζύγου

1. Εμπιστοσύνη
Η βάση κάθε σχέσης είναι η εμπιστοσύνη και χωρίς αυτή καμία σχέση δεν μπορεί να προχωρήσει. Είναι το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό ώστε να γίνετε ο τέλειος σύζυγος. Όσο η εμπιστοσύνη αυξάνεται, τόσο δυναμώνει η σχέση.

2. Καλή επικοινωνία
Άλλη μία σημαντική πτυχή για μία σταθερή και γόνιμη σχέση. Αν μπορείτε να συνδεθείτε με τη σύζυγό σας με βάση την καλή επικοινωνία, τότε ο δεσμός μεταξύ σας θα είναι σίγουρα ισχυρός. Κάθε διαφωνία σας θα μπορεί εύκολα να επιλυθεί, αφού εκείνη θα μπορεί να εκφράσει τις σκέψεις της εύκολα σε σας και το αντίστροφο. 

3. Αξιοπιστία 
Ως σύζυγος θα πρέπει να είστε αξιόπιστος και αυτό είναι κάτι που όλες οι γυναίκες αναζητούν σε έναν άνδρα. Θα πρέπει να μπορεί να βασιστεί σε εσάς και εσείς να είστε αρκετά σοβαρός ώστε να μην την απογοητεύσετε. 

4. Συμβιβασμός
Ακόμη ένας βασικός παράγοντας για μία σταθερή σχέση. Τόσο ο άνδρας, όσο και η γυναίκα πρέπει να συμβιβαστούν ώστε να λειτουργήσει ένας γάμος. Ο συμβιβασμός δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θυσιάζουμε τα θέλω μας. Αν π.χ. επιλέξετε να μείνετε μαζί της ένα βράδυ που είναι άρρωστη, ενώ είχατε κανονίσει έξοδο με τους φίλους σας, θα της δώσετε να καταλάβει πόσο σημαντική είναι για σας.   

5. Ειλικρίνεια  
Η ειλικρίνεια σε οποιαδήποτε σχέση είναι πολύ σημαντική. Όσο περισσότερο παραμένετε πιστός σε αυτή, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η διάρκεια της σχέσης. Αν ποτέ της πείτε ψέματα, ανεξάρτητα από τους λόγους, ποτέ δεν θα μπορέσει να πιστέψει ξανά σε σας.
10 χαρακτηριστικά ενός καλού συζύγου

6. Αγάπη για τα παιδιά
Οι γυναίκες αγαπούν τα παιδιά, είτε είναι δικά τους είτε όχι. Αν μοιράζεστε την ίδια αγάπη για τα παιδιά, τότε είναι ακόμη πιο εύκολο να διατηρήσετε μια υγιή σχέση. Όταν αποκτήσετε μαζί παιδιά, μην παραμελείτε τη φροντίδα τους και το μερίδιο που σας αναλογεί στην ανατροφή τους. 

7. Συνεργασία
Η βοήθεια με τις δουλειές και τις υποχρεώσεις του σπιτιού και της οικογέενιας εξυπακούεται. Ακόμη κι αν πηγαίνετε για τα ψώνια στο σούπερ μάρκετ, βόλτα το σκύλο ή τα παιδιά στις δραστηριότητές τους, η σύζυγός σας θα το εκτιμήσει πολύ. 

8. Υποστήριξη 
Ο άνδρας αποτελεί τον πυλώνα της δύναμης και της υποστήριξης σε ένα σπίτι. Επομένως η σύζυγος σας θα πρέπει να αισθάνεται ότι μπορεί να βασιστεί σε σας. Θα πρέπει να ακούτε τα προβλήματά της, προσωπικά ή επαγγελματικά, να προσπαθείτε να προσφέρετε πιθανές λύσεις και να την υποστηρίζετε. Ακόμη και αν δεν μπορείτε να βοηθήσετε, η πρόθεση και η ζεστασιά σας αρκούν. 

9. Αίσθηση του χιούμορ
Στις γυναίκες αρέσουν οι άνδρες που έχουν χιούμορ. Επιλέγουν αυτόν που τις κάνει να γελούν και όχι ένα βαρετό ή αυταρχικό σύντροφο. Μετά από μια δύσκολη μέρα στο σπίτι ή στο γραφείο, αν είστε σε θέση να γελάσετε μαζί, τότε όλα θα φαίνονται πιο εύκολα και αισιόδοξα. 

10. Περιποίηση
Στις γυναίκες αρέσει να τις περιποιούνται. Φροντίστε, λοιπόν, να το κάνετε ακόμη και χωρίς λόγο. Όταν περιποιείστε τη σύζυγό της, σημαίνει πολλά για εκείνη, όπως ότι την αγαπάτε και θέλετε να είναι ευτυχισμένη. Όταν μιλάμε για περιποίηση, δεν αναφερόμαστε απαραίτητα σε υλικά αγαθά. Μπορεί να είναι κάτι μικρό και απλό, όπως μια αγκαλιά το πρωί, ένα απρόσμενο ερωτικό μήνυμα ή ένα ρομαντικό δείπνο που θα ετοιμάσετε εσείς για εκείνη.