2 + 1 παραστάσεις για παιδιά του Δημοτικού για το Φθινόπωρο του 2020

Μικροί και μεγάλοι μπορούν να προγραμματίσουν εκ νέου με ασφάλεια τις επόμενες θεατρικές τους εξορμήσεις και να περάσουν υπέροχα τηρώντας τις αποστάσεις, αλλά πάντα κοντά σε έντονα συναισθήματα συγκίνησης, γνώσης, χαράς 3 παιδικών παραστάσεων! Στο πλαίσιο του Open Plan του Φεστιβάλ Αθηνών - και μέρος μίας σειράς δράσεων για τους μικρούς λάτρεις του θεάτρου - ανεβαίνει σε διάφορους έντεχνους πολιτιστικούς χώρους, το μουσικό παραμύθι, Το ποτάμι που ήθελα να γυρίσει πίσω σε αφήγηση της Ηρούς Μπέζου με πρωτότυπο περιεχόμενο και τραγούδια σε ένα συγκλονιστικό «πάντρεμα» με γνωστά θέματα της κλασικής μουσικής από όλο τον κόσμο! Στο Γκάζι, στο θέατρο 104, παρουσιάζεται η διαδραστική θεατρική παράσταση, οικολογικού περιεχομένου με τίτλο «Ο Γιάννης και το Πεύκο» βασισμένο στο ποίημα του Ζαχαρία Παπαντωνίου «Η κατάρα του Πεύκου» που παρόλο το «δύσκολο» περιεχόμενό του, είχε επιλεγεί πολλάκις στο παρελθόν ως σημαντικό ανάγνωσμα για τους μαθητές του Δημοτικού. Μέσα από τεχνικές του εκπαιδευτικού δράματος και με τη συμβολή των παιδιών, η θεατρική ομάδα του Hippo Group Theatre αναλαμβάνει να προσδώσει έντονη οικολογική «σφραγίδα» σε ένα έργο που απολαμβάνεται ευχάριστα από όλες τις ηλικίες! Τέλος, η νέα εκδοχή της θρυλικής παράστασης «Μια γιορτή στου Νουριάν», του Volker Ludwig, σε σκηνοθεσία Βασίλη Κουκαλάνι από το Σύγχρονο Θέατρο, που έχει σπάσει τα ταμεία τα τελευταία χρόνια, έρχεται ανατρεπτικά για να «μιλήσει» για τις αξίες της ανεκτικότητας, της αλληλοκατανόησης και της ταύτισης στη σύγχρονη κοινωνία των συμβιβασμών, των κατεστημένων και των στερεότυπων της ανθρώπινης φυλής!

1. «Το ποτάμι που ήθελε να γυρίσει πίσω»: Ένα μουσικό παραμύθι στο Open Plan του Φεστιβάλ Αθηνών

Το ποτάμι που ήθελε να γυρίσει πίσω -  Ένα μουσικό παραμύθι στο Open Plan του Φεστιβάλ ΑθηνώνPhoto Credit: greekfestival.gr

Το Open Plan του Φεστιβάλ επεκτείνει τις δράσεις του και προσκαλεί τους μικρού θεατές να παρακολουθήσουν ένα ιδιαίτερο μουσικό παραμύθι, το Ποτάμι που ήθελε να γυρίσει πίσω, που έγραψε η γνωστή στιχουργός Ελένη Φωτάκη, σε αφήγηση Ηρούς Μπέζου και μουσική σύνθεση και ερμηνεία από τους Αναστάσιο Μισυρλή και Φώτης Σιώτα.

Λίγα λόγια για το έργο

Μια φορά κι ένα καιρό, τρία μωρά ποτάμια ξεκίνησαν ψηλά από τα βουνά, για το ταξίδι τους στον κόσμο. Το πρώτο, ήταν όμορφο πολύ και δυνατό… Το δεύτερο ποτάμι ήταν άτυχο… Το τρίτο ποτάμι, ήταν ευγενικό κι ευαίσθητο. Ένα ποτάμι αλλιώτικο από τα άλλα, ένα ποτάμι βαθιά λυπημένο, γιατί ήταν το ποτάμι που ήθελε να γυρίσει πίσω. Το Ποτάμι που ήθελε να γυρίσει πίσω είναι ένα μουσικό παραμύθι της γνωστής στιχουργού Ελένης Φωτάκη, που εμπνεύστηκαν, ντύνουν μουσικά και ερμηνεύουν ζωντανά οι Φώτης Σιώτας και Αναστάσιος Μισυρλής και αφηγείται η ηθοποιός Ηρώ Μπέζου. Στην παράσταση, οι πρωτότυπες συνθέσεις μπλέκονται με γνωστά θέματα της κλασικής μουσικής και μουσικές του κόσμου. Το παραμύθι είναι εμπνευσμένο από το γαλλικό προκλασικό τραγούδι «Tourdion» (1530) του Pierre Attaingnant, που στα ελληνικά αποδόθηκε από τον Στάθη Χατζηιωαννίδη ως «Το ποτάμι». Άλλοτε με μουσική κι άλλοτε με τραγούδι, οι μικροί και οι μεγάλοι θεατές θα παρακολουθήσουν την ιστορία του μικρού ποταμιού, που ξεκινά ένα ταξίδι αναζήτησης, χωρίς να ξέρει πώς να είναι χαρούμενο. Στο δρόμο του ανακαλύπτει τη σοφία της ροής προς τα μπρος, της αέναης κίνησης και της συνέχειας.

1 Νοεμβρίου: Αρχοντικό των Μπενιζέλων
7 Νοεμβρίου: Δημοτική αγορά Κυψέλης

Περισσότεροι χώροι θα ανακοινωθούν στο προσεχές διάστημα.

Λίγα λόγια για το Open Plan for all
Πριν από λίγες ημέρες, το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου παρουσίασε το Open Plan, μία σειρά πρωτότυπων ερευνητικών δράσεων μέσα στη χειμερινή σαιζόν. Εκτός από τα workshops που έχουν ήδη προγραμματιστεί για επαγγελματίες και κοινό, δεν θα μπορούσε να μην περιλαμβάνει και δράσεις για τους μικρούς λάτρεις του θεάτρου. Το Open Plan εξαπλώνεται σε διαφορετικές γειτονιές της Αθήνας και προσκαλεί την επόμενη γενιά θεατών να απολαύσει ένα ξεχωριστό μουσικό παραμύθι, με δωρεάν είσοδο για όλους. Απρόσμενοι, μη θεατρικοί χώροι της Αθήνας ανοίγουν αυτό το φθινόπωρο τις πόρτες τους σε όλη την οικογένεια, με μοναδικές παραστάσεις.

Γενικές οδηγίες για τον Covid-19

  • Σε συνδιοργάνωση με χώρους Πολιτισμού και άλλους φορείς, το Φεστιβάλ Αθηνών ακολουθεί όλα τα ισχύοντα μέτρα για την αντιμετώπιση του COVID-19. Σε κάθε παράσταση υπάρχει μικρός αριθμός θεατών που έχει υπολογιστεί κατά περίπτωση, ανάλογα με την έκταση κάθε χώρου. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική από μικρούς και μεγάλους. 
  • Σημειώνεται ότι, ακολουθώντας τα μέτρα για την αντιμετώπιση του COVID-19, ο αριθμός των θεατών διαμορφώνεται διαφορετικά σε κάθε παράσταση, ανάλογα με την έκταση κάθε χώρου.
  • Παρακαλούμε κάθε μικρός θεατής να συνοδεύεται από έναν μόνο ενήλικα. Ένας ενήλικας μπορεί να συνοδεύει περισσότερα από ένα παιδιά.
  • Η είσοδος είναι δωρεάν, με απαραίτητη την κράτηση εισιτηρίων. Επικοινωνία για τα εισιτήρια αποκλειστικά στο [email protected]. Θα πρέπει να αναφέρεται το ονοματεπώνυμο του ενήλικα, τηλέφωνο επικοινωνίας και η παράσταση (χώρος, ημερομηνία) για την οποία ενδιαφέρεται, καθώς και το ονοματεπώνυμο και η ηλικία του παιδιού ή των παιδιών που θα συνοδεύει.
  • Η χρήση μάσκας είναι απαραίτητη πριν και κατά τη διάρκεια της παράστασης και μέχρι την αποχώρηση από το χώρο της παράστασης.

Λίγα λόγια για τους δημιουργούς
* Η στιχουργός Ελένη Φωτάκη ξεκίνησε το 2006 με τα τραγούδια «Χειμωνανθός» και «Μέλισσες» (Γιώργος Καζαντζής- Γιάννης Χαρούλης, Φωτεινή Βελεσιώτου). Έχει, μεταξύ άλλων, υπογράψει στιχουργικά τους δίσκους: «Είδα του τρελού τα κλάματα» (Μίνως Μάτσας- Φωτεινή Βελεσιώτου), «Μ ’αγαπούσες κι άνθιζε» (Μίνως Μάτσας- Ελεωνόρα Ζουγανέλη), «Το άσπρο μαμά νοσταλγώ» (Άγγελος Τριανταφύλλου- Χριστίνα Μαξούρη), «Πέρασ’ από δω η Ελένη;» (Τάκης Σούκας- Ελένη Βιτάλη). Το 2013 κυκλοφόρησε η ποιητική της συλλογή Αλλά κανείς δεν κοιτά τους κήπους (Μετρονόμος). Το Ποτάμι που ήθελε να γυρίσει πίσω είναι το πρώτο της παραμύθι.
* Ο Φώτης Σιώτας είναι ιδιαίτερα γνωστός και αγαπητός για τη συνεργασία του με τον Σωκράτη Μάλαμα και τον Θανάση Παπακωνσταντίνου, που παραμένει σταθερή από το 1993 ως σήμερα. 
Ξεκίνησε τις σπουδές του στο βιολί και το τραγούδι σε ηλικία 9 ετών, στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης. Υπήρξε μέλος πολλών συγκροτημάτων της πόλης, όπως: Ποδηλάτες, Boomstate, Επισκέπτες και Ευοί Ευάν. Είναι ιδρυτικό μέλος του ντουέτου Sancho 003 και του γκρουπ Σωτήρες. Στο θέατρο έχει συνεργαστεί με τον σκηνοθέτη Άρη Μπινιάρη (Ξύπνα Βασίλη, Ο χορός της φωτιάς) και έχει γράψει μουσική για τη χορευτική ομάδα sinequanon, για το Φεστιβάλ Αθηνών, για το Εθνικό θέατρο, το ΚΘΒΕ και για δεκάδες άλλες παραγωγές.
* Ο Αναστάσιος Μισυρλής γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και από την ηλικία των 5 ετών άρχισε να συμμετέχει σε χορωδίες. Πήρε δίπλωμα βιολοντσέλου από το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκη. Ως βιολοντσελίστας έχει συνεργαστεί με ορχήστρες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, με σύνολα τζαζ μουσικής και μεγάλους θεατρικούς και μουσικούς οργανισμούς (ΕΡΤ, ΕΛΣ, Εθνικό Θέατρο, ΚΘΒΕ, Μέγαρο Μουσικής, Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, Μουσείο Γουλανδρή, Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος), καθώς θιάσους και θεατρικές ομάδες.
* Η Ηρώ Ελένη Μπέζου αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του Εθνικού θεάτρου το 2009 και από τότε έχει συνεργαστεί ως ηθοποιός στο θέατρο με σημαντικούς σκηνοθέτες (Στ. Φασουλής, Γ. Χουβαρδάς, Θ. Μοσχόπουλος, Α. Καραζήσης, Τ. Τζαμαριάς, Γ. Μπέζος, Κ. Ευαγγελάτου, Χ. Φραγκούλης, Α. Μπινιάρης) και σε παραγωγές στο Εθνικό Θέατρο, το Φεστιβάλ Αθηνών, τη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, το Θέατρο Πορεία, του Δημοτικό Θέατρου Πειραιά κ.α. Στον κινηματογράφο έχει εμφανιστεί σε πολλές ταινίες (των Νίκου Περράκη, Γιάννη Κορρέ, Λευτέρη Γιαννακουδάκη, Ελένης Μητροπούλου, Ιωάννας Κρυωνά, Marianno Pensotti, The Boy κ.α.). Το 2019 τιμήθηκε με το θεατρικό βραβείο Μελίνα Μερκούρη.

Κυριακή 1 Νοεμβρίου, 12:00
Αρχοντικό των Μπενιζέλων, Αδριανού 96, Πλάκα, 2103248861

Παράσταση για 30 άτομα

Σάββατο 7 Νοεμβρίου, 12:00
Δημοτική αγορά Κυψέλης, Φωκίωνος Νέγρη 42, 2103210146

Παράσταση για 50 άτομα
Κόστος: Δωρεάν
Ηλικίες: 5 – 9 ετών

2. Ο Γιάννης και το Πεύκο, από το Hippo Theatre Group στο Θέατρο 104

Ο Γιάννης και το Πεύκο, από το Hippo Theatre Group στο Θέατρο 104

Photo Credit: viva.gr

Η θεατρική ομάδα Hippo παρουσιάζει στο Θέατρο 104 τη διαδραστική θεατρική παράσταση, οικολογικού περιεχομένου με τίτλο «Ο Γιάννης και το Πεύκο» βασισμένο στο ποίημα του Ζαχαρία Παπαντωνίου «Η κατάρα του Πεύκου».

Λίγα λόγια για το έργο

Το θέμα του ποιήματος είναι πως κάποιος έκοψε ένα πεύκο, και τρέχει  κυνηγημένος, προσπαθεί να εξιλεωθεί, αλλά μάταια, τον κυνηγά η κατάρα, καίγεται απ’ τη ζέστη, δεν βρίσκει νερό να δροσιστεί, και τελικά πεθαίνει στις ερημιές.. Στόχος της παράστασης είναι η ευαισθητοποίηση των παιδιών σε θέματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης. Χωρίς σκηνικά και φωτισμούς, αξιοποιείται το ποίημα του Ζαχαρία Παπαντωνίου ως καμβάς για τη δημιουργία μιας ιστορίας η οποία “χτίζεται” σιγά σιγά με την συνδρομή των παιδιών, μέσα από τεχνικές του εκπαιδευτικού δράματος (όπως Διάδρομος Συνείδησης, Hot Seat κ.ά.) κινητικά παιχνίδια, κατευθυνόμενους αυτοσχεδιασμούς, αφήγηση και δραματοποίηση σκηνών.

Μέσα στο πρόγραμμα δίνεται έμφαση σε αξίες όπως σεβασμός και αγάπη για την Φύση, ενώ τονίζεται το αίτημα για καθαρό περιβάλλον και για ανακύκλωση. Τις παλαιότερες εποχές, οι άνθρωποι πίστευαν ότι ο κόσμος είναι κόσμημα. Και αυτό ακριβώς θέλουμε να θυμίσουμε στους μικρούς φίλους που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμά μας.

Στο τέλος, τα παιδιά -με την βοήθεια των εμψυχωτών- κάνουν μια ομαδική ζωγραφιά με υλικά τους παρέχει η ομάδα.
Εμψυχωτές: Σίσσυ Ιγνατίδου, Έλενα Καλαϊτζή, Χρύσα Κολοκούρη
Σχεδιασμός Δράματος: Hippo Theatre Enseble*
Αισθητική επιμέλεια – ενδυματολογία: Κατερίνα Χατζοπούλου
Κείμενο – Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Ράπτης – Φώτης Δούσος
Επικοινωνία: Γεωργία Ζούμπα

Λίγα λόγια για τους δημιουργούς

Οι Hippo Theatre Enseble είναι οι: Φώτης Δούσος, Σίσσυ Ιγνατίδου, Λουΐζα Νικολάου, Αλέξανδρος Ράπτης, Καλλιόπη Φύκαρη. Η ομάδα HIPPO ιδρύθηκε το 2009 και αποτελείται από τους Αλέξανδρο Ράπτη και Φώτη Δούσο. Δραστηριοποιείται στο χώρο του ενήλικου, του παιδικού θεάτρου και του Εκπαιδευτικού Δράματος και χαρακτηρίζεται από μια “avant-garde” αισθητική που συνομιλεί με τις σύγχρονες καλλιτεχνικές αναζητήσεις. Αριθμεί πολλές παραστάσεις για παιδιά στο ενεργητικό της που πρωτοανέβηκαν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Λονδίνο, ποικίλα θεατροπαιδαγωγικά εργαστήρια για παιδιά και νέους, αλλά και παραστάσεις για ενήλικες που πραγματοποιήθηκαν σε Ελλάδα και Η.Π.Α. Η ομάδα έχει παρουσιάσει δουλειές της σε Ελλάδα και εξωτερικό, σε δημόσια και ιδιωτικά σχολεία, σε θεατρικούς χώρους, σε φεστιβάλ και σε Πανεπιστήμια: Ελλάδα, Κύπρος, Ευρώπη (Αγγλία, Ουαλία, Γερμανία, Λουξεμβούργο, Ελβετία, Βέλγιο), Η.Π.Α. (από τη Νέα Υόρκη μέχρι και το Λος Άντζελες), Καναδάς (Τορόντο, Μοντρεάλ), Αυστραλία (Μελβούρνη, Σύδνεϋ, Καμπέρα). Επίτευγμα της ομάδας θεωρείται η παρουσίαση της παράστασης Νιάρα στο Πανεπιστήμιο του YALE, ενώπιον φοιτητών του τμήματος νεοελληνικής γλώσσας και η διεξαγωγή εργαστηρίου υποκριτικής με αφορμή το προσωπικό στυλ της ομάδας (kinemo) σε επαγγελματίες ηθοποιούς στο Thespo19, διεθνές φεστιβάλ νεανικού θεάτρου στην Βομβάη της Ινδίας. Το Νοέμβρη του 2018 κυκλοφόρησε το βιβλίο της ομάδας με τίτλο kinemo από τις εκδόσεις Αγγελάκη που συνοψίζει την θεωρητική προσέγγιση της ομάδας στο σωματικό θέατρο.

Χρήσιμες Πληροφορίες για τον COVID-19

  • Ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων είναι 25.
  • Το πρόγραμμα είναι διαδραστικό και τα παιδιά συμμετέχουν σε όλη τη διάρκεια του.
  • Κατά τη διάρκεια της παράστασης τηρούνται όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και οι αποστάσεις ασφαλείας.
  • Οι γονείς συνίσταται να παραμείνουν έξω από την αίθουσα στο «ζεστής» ατμόσφαιρας μπαρ του θεάτρου για να αποφεύγεται ο συνωστισμός. Όσοι θέλουν να παρακολουθήσουν, μπορούν να το κάνουν διακριτικά καθισμένοι στις ειδικές εξέδρες της αίθουσας, μετά από ειδική συνεννόηση.
  • Η ομάδα Hippo οργανώνει σεμινάρια και θεατρικά εργαστήρια για παιδιά με εκπαιδευτική μέριμνα, αγάπη και κέφι στην Ελλάδα, αλλά και το εξωτερικό. Είναι από τους ελάχιστους θεατρικούς οργανισμούς της χώρας μας που ειδικεύεται στο Εκπαιδευτικό Δράμα.

Από 1/11/2020 και κάθε Κυριακή, 12.00
Θέατρο 104, Ευμολπιδών 41, Γκάζι, 2103455020

Κόστος: 8 & 10 ευρώ
Προπώληση: www.viva.gr
Ηλικίες: 3-10 ετών

3. Μια γιορτή στου Νουριάν, του Volker Ludwig στο Σύγχρονο Θέατρο

Μια γιορτή στου Νουριάν, του Volker Ludwig στο Σύγχρονο Θέατρο

Photo Credit: facebook.com

Η Συντεχνία του Γέλιου επιστρέφει με τη νέα εκδοχή της θρυλικής της παράστασης «Μια γιορτή στου Νουριάν», του Volker Ludwig, σε σκηνοθεσία Βασίλη Κουκαλάνι στο Σύγχρονο Θέατρο.

H παράσταση που παίχτηκε στο θέατρο Πορεία από το 2011 μέχρι το 2014 και άφησε «εποχή», επιστρέφει ανανεωμένη στο Σύγχρονο Θέατρο αλλά και σε «μεταφερόμενη μορφή» σε σχολεία.

Λίγα λόγια για το έργο

Πρόκειται για μία ανατρεπτική κωμωδία για τις προκαταλήψεις, τις σχέσεις μεταξύ Ελλήνων και μεταναστών και την πολιτισμική συμφιλίωση του Volker Ludwig. Το έργο προσπαθεί να αναδείξει τις αρετές της ανεκτικότητας, της αλληλοκατανόησης και αυθόρμητης ταύτισης που έχουν τα παιδιά μεταξύ τους πέραν των εγκλωβισμών που επιβάλλονται από την περιχαράκωση σε εθνικότητες και κοινωνικές τάξεις. Όπως είχε αναφέρει και ο συγγραφέας του έργου για την παράσταση της Συντεχνίας του Γέλιου: «Δυστυχώς το έργο παραμένει διαρκώς επίκαιρο. Το φυλετικό μίσος και οι προκαταλήψεις μοιάζει να κερδίζουν έδαφος παντού, παράλληλα όμως φαίνεται πως υπάρχουν άνθρωποι που τα καταπολεμούν με πολυμήχανα μέσα, με φαντασία, χιούμορ και ζεστή καρδιά και αυτό μου δίνει κουράγιο και ελπίδα».

Η πρεμιέρα θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 8 Νοεμβρίου στις 11:30 και 14:30. Η παράσταση των 14:30 θα είναι καθολικά προσβάσιμη. Οι παραστάσεις θα διεξαχθούν σε συνάφεια με τους υγειονομικούς κανόνες και σύμφωνα με τις προϋποθέσεις και τα πρωτόκολλα για τις πολιτιστικές δραστηριότητες.

Στο χώρο του θεάτρου θα υπάρχουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Παράλληλα ταξιδεύουμε και στο χώρο των σχολείων παρουσιάζοντας μία πλήρη και άρτια εκδοχή της παράστασης.

Στο πλαίσιο της κοινωνικής ισότητας και συμπερίληψης που πρεσβεύει το έργο μας, οι παραστάσεις θα είναι καθολικά προσβάσιμες για όλους και όλες και θα πραγματοποιηθούν με ταυτόχρονη διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα, Ακουστική περιγραφή (AD: Audio Description) και υπέρτιτλους για Κωφές/ους. Για την καθολική προσβασιμότητα, σημαντική ήταν η συμβολή της Κίνησης Ανάπηρων Καλλιτεχνών.

Κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς η μεταφερόμενη εκδοχή της παράστασης θα υλοποιηθεί στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund, με φορέα υλοποίησης το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του παιδιού και εταίρους την International Rescue Committee (IRC) και τη Συντεχνία του Γέλιου.

Κείμενο: Volker Ludwig
Μετάφραση / Διασκευή: Βασίλης Κουκαλάνι
Σκηνοθεσία: Βασίλης Κουκαλάνι
Σκηνικά-Κοστούμια: Αλεξάνδρα Σιάφκου, Αριστοτέλης Καρανάνος
Μουσική: Κώστας Νικολόπουλος
Τραγούδι Παράστασης: Active Member
Επιμέλεια Κίνησης: Μαργαρίτα Τρίκκα
Σχεδιασμός Φωτισμού: Γιώργος Αγιαννίτης
Βοηθός Σκηνοθέτη: Ελίνα Μαντίδη
Φωτογραφίες: Τάσος Θώμογλου
Σχεδιασμός οπτικού υλικού: Nik A Visual Communication Firm (Νικόλας Αθανασιάδης)
Επικοινωνία: Act for Art (Χρύσα Ματσαγκάνη)
Υπεύθυνη Παραγωγής: Νατάσσα Μουσάδη
Διανομή: Γιάννης Βαρβαρέσος, Θανάσης Ζερίτης, Βασίλης Κουκαλάνι, Γεωργία Δελαρόχα Κυριαζή, Κωστής Ραμπαβίλας, Φανή Ξενουδάκη, Θανάσης Δόβρης, Θεοδοσία Σαββάκη, Αλέξανδρος Τούντας

Λίγα λόγια για τους δημιουργούς

Η Συντεχνία του Γέλιου θα κρατήσει επίσης στο ρεπερτόριο της (για 3η χρονιά), την παράσταση «Πιο δυνατός κι από τον Σούπερμαν», την τρυφερή κωμωδία, που έχει στο επίκεντρο τον μικρό ανάπηρο Άρη και τις περιπέτειες του. Για τα σχολεία που θα παρακολουθήσουν την παράσταση προσφέρεται διαδραστικό θεατροπαιδαγωγικό πρόγραμμα από τη θεατροπαιδαγωγική ομάδα της Συντεχνίας του Γέλιου. Στα σχέδια της ομάδας είναι και μια διεθνής συνεργασία με φορέα το θέατρο Grips του Βερολίνου, και συμμετοχή τριών ακόμα χωρών (Βραζιλία, Ινδία, Ουγκάντα), για την συγγραφή και εκτέλεση ενός έργου που θα αφορά στο Περιβάλλον και την Κλιματική Αλλαγή με κοινό προσωρινό τίτλο «Ουρανός, Γη, Αέρας, Θάλασσα». Το έργο προβλέπεται να κάνει πρεμιέρα τον Ιούνιο του2021.

Πρεμιέρα: Κυριακή 8 Νοεμβρίου στις 11:30 και 14:30 & Κάθε Κυριακή 11:30 &14:30
Σύγχρονο Θέατρο, Ευμολπιδών 45, Γκάζι, 2103464380

Κόστος: 10€
Ηλικίες: 5 – 12 ετών