2 εκπαιδευτικά εργαστήρια στο ΚΠΙΣΝ

Με ίνδαλμα τον Τσιτσιπά και τον Κουστώ: 2 εκπαιδευτικά εργαστήρια όλο… γόητρο και μαγεία στο ΚΠΙΣΝ!

Οι καινούριες παραδόσεις πρέπει να έρχονται στο προσκήνιο, ειδικά όταν αφορούν στον αθλητισμό και στην εθνική μας ταυτότητα σε διεθνές επίπεδο. Έτσι, εκεί που το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ κυριαρχούσαν στα παγκόσμια τουρνουά, στις παιδικές αλάνες και φυσικά στις καρδιές μας, ένα νέο άθλημα ήρθε να αλλάξει τις συνήθειές μας και να μας γεμίσει αγωνιστικότητα, άμιλλα και περηφάνεια! Ο λόγος για το τένις που εδώ και 2 χρόνια κρατάει γερά τα σκήπτρα του επόμενου εθνικού σπορ και ενθουσιάζει μικρούς και μεγάλους στο να το μάθουν, ασχοληθούν, λατρέψουν!

Στο ΚΠΙΣΝ, λοιπόν, παραδίδονται μαθήματα τένις για μικρά παιδιά, αλλά μέσα από παιχνίδι και πρωτότυπες δράσεις! Παράλληλα, και ενώ διανύουμε τον Αύγουστο, τον πιο ζεστό μήνα του χρόνου, το ΚΠΙΣΝ αφιερώνει χρόνο και χώρο, πού αλλού; Φυσικά, στο νερό! Μέσα από εικαστικά εργαστήρια και θεατρικές περιπέτειες, ακολουθήστε υδάτινες διαδρομές, τρυπώστε σε ναυάγια, εξερευνήστε όστρακα και κοχύλια και ίσως να μεταμορφωθείτε κι εσείς σε ένα από τα πλάσματα του βυθού! Ενημερωθείτε, διασκεδάζοντας, για τον βυθό και την προστασία του από παράνομες δραστηριότητες και τέλος συμμετάσχετε στο μεγαλύτερο μπουγέλο του καλοκαιριού, με νερο-μάχες που λαμβάνουν χώρα στον αθλητικό στίβο του κέντρου για ατελείωτο κέφι και γέλιο! 

1. Mini Tennis – ΚΠΙΣΝ

Η μικρή κίτρινη μπάλα κερδίζει τους μικρούς θαυμαστές της

Mini Tennis στο ΚΠΙΣΝ, Αύγουστος 2019

Photo Credit: www.snfcc.org

Το ΚΠΙΣΝ πρωτοτυπεί ξανά και συγκεντρώνει την προσοχή του στο επόμενο εθνικό άθλημα μετά το μπάσκετ, στο Τένις! Μετά τις διεθνείς επιτυχίες του μαχητή Στέφανου Τσιτσιπά και της δυναμικής Μαρίας Σάκαρη που μας κάνουν περήφανους με τις επιδόσεις τους ήρθε και η σειρά του ΚΠΙΣΝ να τιμήσει αυτό το συναρπαστικό άθλημα τεχνικής, στρατηγικής και σωματικής αντοχής μέσω μίας καινοτόμου και διασκεδαστικής μεθόδου που κάνει τα παιδιά και να μάθουν και να αγαπήσουν το τένις με αφετηρία το παιχνίδι, πάντα και κατάλληλα διαμορφωμένες δραστηριότητες που ενθουσιάζουν τους μικρούς φίλους του αθλήματος!

Στον υπαίθριο χώρο Αθλοπαιδιών, εκεί που συμβαίνουν όλες οι αθλητικές δραστηριότητες παιδιών και ενηλίκων διοργανώνονται μέχρι το τέλος Αυγούστου mini εργαστήρια για maximum εκπαίδευση και διασκέδαση! 

Το τένις γυμνάζει όλο το σώμα, χρειάζεται επιδέξιο χειρισμό της ρακέτας και της επαφής με την μπάλα, αλλά πάνω από όλα είναι παιχνίδι μυαλού και στρατηγικής και αυτό το κάνει ενδιαφέρον και ελκυστικό ακόμη και από τις μικρότερες ηλικίες. Δεν υπάρχει, λοιπόν, ηλικιακός περιορισμός, στο πότε να ξεκινήσει ένα παιδί τένις, πάντως οι ειδικοί των συλλόγων συνιστούν την ηλικία των 5 ετών και άνω.

Επίσης, κάτι ακόμη πολύ ενδιαφέρον: κάθε Σάββατο στο ΚΠΙΣΝ λαμβάνουν χώρα και εργαστήρια με Blind Tennis ή Soundball Tennis για παιδιά και με χαμηλή όραση ή/και τυφλότητα. 

Info 

Πότε: Κάθε Παρασκευή & Σάββατο, όλο τον Αύγουστο 2019, 18:00 - 21:00
Πού: ΚΠΙΣΝ, Λεωφόρος Συγγρού 364, Καλλιθέα, Τ.Κ. 17674
Κόστος: Δωρεάν με ηλεκτρονική προεγγραφή
Τηλέφωνα – Κρατήσεις: 2168091001
Ηλικίες: 5-12 ετών

2. Η ζωή κάτω και πάνω από το νερό είναι ένα διασκεδαστικό παιχνίδι

Μαθαίνω τα πάντα για το απόλυτο ελιξίριο ζωής (και διασκέδασης) - το Νερό

H ζωή με το νερό, ΚΠΙΣΝ

Photo Credit: www.snf.org

Η Ζωή Κάτω από το Νερό 

Ας ξεκινήσουμε πρώτα απ’ όλα με τη ζωή κάτω από το νερό και πιο συγκεκριμένα με τον πολύχρωμο και συναρπαστικό κόσμο του βυθού που περιμένει τα παιδιά να τον ανακαλύψουν. Βουτώντας σε ένα ονειρικό υδάτινο σύμπαν, τα παιδιά μαθαίνουν για τα φυτά, τα όστρακα, τα κοχύλια, αλλά και τα παράξενα πλάσματα που ζουν στο βυθό. Μαζί τους εξερευνούμε κι εμείς το υποθαλάσσιο τοπίο, τρυπώνοντας σε παλιά ναυάγια με ανεκτίμητους θησαυρούς. Όταν βγούμε στην επιφάνεια, θα έχουμε πια όλα τα εφόδια για να δημιουργήσουμε ευφάνταστες χειροτεχνίες. 

Για παιδιά 1-3 ετών
Κάθε Τετάρτη, 10:00-12:30

Στο Βάθος Δίχτυ 

Αφήνοντας για λίγο τη στεριά, βουτάμε σε μεγάλα βάθη αναζητώντας τα χαμένα δίχτυα-φαντάσματα που στοιχειώνουν το βυθό φυλακίζοντας ψάρια, χελώνες, δελφίνια και άλλα είδη. Πώς βρέθηκαν άραγε εκεί; Τι προβλήματα μπορεί να δημιουργήσει η παρουσία τους στο βυθό; Τι μπορούμε να κάνουμε; Μέσα από πρωτότυπες δραστηριότητες τα παιδιά ανακαλύπτουν τις αιτίες και τις επιπτώσεις των διχτυών-φαντασμάτων, ενώ στη συνέχεια, θα έχουν τη δυνατότητα να συζητήσουν με επαγγελματία δύτη της ομάδας Ghost Fishing Greece που ασχολείται με τον καθαρισμό του βυθού.

Για παιδιά 11-13 ετών
Κάθε Τετάρτη, 18:30 – 20:00

Μία υποβρύχια περιπέτεια 

Τι θα συμβεί μόλις κάνετε βουτιά στη θάλασσα της φαντασίας σας; Υδάτινες διαδρομές θα σας οδηγήσουν σε ναυάγια και κοραλλένιους βράχους. Εκεί θα βρείτε τον Αστέρη, έναν νεαρό αστερία που θέλει να γίνει αστέρι στον ουρανό. Θα τα καταφέρει άραγε; Μεταμορφωθείτε οικογενειακώς σε πλάσματα του βυθού και με απλά υλικά δώστε πνοή σε μια γιγαντιαία μέδουσα. Το υποβρύχιο σας περιμένει!

Για παιδιά 3-5 ετών
Κάθε Τετάρτη 18:30-20:00

Βρεξ’ τους όλους!

Μια σειρά παιχνιδιών με πολύ νερό που θυμίζει το μπουγέλο των παιδικών χρόνων όταν τελείωνε το σχολείο και ξεκινούσε το καλοκαίρι. Νεροπίστολα, νερόμπομπες και νερομεταφορές συμπληρώνουν αυτή την ανέμελη, όλο δροσιά, δραστηριότητα.

Για παιδιά 4 ετών και άνω
Σάββατο 24 & Κυριακή 25 Αυγούστου, 18:00 – 20:00 

Info 

Πότε: Κάθε Τετάρτη του Αυγούστου & Σάββατο - Κυριακή 24 & 25 Αυγούστου 2019 
Πού: ΚΠΙΣΝ, Λεωφόρος Συγγρού 364, Καλλιθέα, Τ.Κ. 17674
Κόστος: Δωρεάν με ηλεκτρονική προεγγραφή
Τηλέφωνα – Κρατήσεις: 2168091001