2 φθινοπωρινά εκπαιδευτικά εργαστήρια για παιδιά

2 Φθινοπωρινά εργαστήρια για παιδιά που προάγουν τη γνώση από την προσχολική μέχρι την παιδική ηλικία

Άλλες 2 σημαντικές εκπαιδευτικές εκδηλώσεις για μικρά παιδιά, αλλά και μεγαλύτερα προτείνει το CKG για το τέλος του Σεπτεμβρίου. Για τα παιδιά προσχολικής ηλικίας που βρίσκονται ακόμη στην αρχή ενός άγνωστου για αυτά πεδίου γνώσης, όπως είναι η αριθμητική, τα χρώματα, τα σχήματα, ο Πολυχώρος Μεταίχμιο και οι ομώνυμες εκδόσεις του, συνεχίζουν το εκπαιδευτικό τους έργο προσφέροντας ένα μίνι σεμινάριο για μικρούς φίλους, αλλά με μεγάλες προσδοκίες! Επίσης, ξεκινάει και το πρώτο για το φετινό Σεπτέμβριο εργαστήριο Stem από το Μουσείο Πειραμάτων, που αυτή τη φορά πρωτοτυπεί και με την έκδοση Ετήσιας Κάρτας Μικρού Επιστήμονα για τους μικρούς θαυμαστές της ρομποτικής, της φυσικής, της χημείας, της βιολογίας που επιθυμούν να συμμετέχουν στα σεμινάρια του μουσείου όλο το χρόνο και με προνομιακές τιμές!

1. Φθινόπωρο στο Μουσείο Πειραμάτων & Ετήσια Κάρτα Μικρού Επιστήμονα

Μικροί Επιστήμονες, Μεγάλες Ανακαλύψεις!

Φθινόπωρο 2019 στο Μουσείο Πειραμάτων για παιδιά

Photo Credit: www.mouseiopeiramaton.gr

Η σχολική και μουσειακή χρονιά ξεκινά με το πιο πολύχρωμο επιστημονικό εργαστήριο. Το 2019-20 υποδεχόμαστε πολλά νέα εργαστήρια, αλλά και τα ήδη αγαπημένα μας, τα οποία όμως θα είναι μοναδικά, καθώς θα υποδέχονται τους μικρούς επιστήμονες για μία και μοναδική Κυριακή μέσα σε όλη τη χρονιά. Το Μουσείο Πειραμάτων εδώ και κοντά 15 χρόνια προάγει εξειδικευμένα επιστημονικά προγράμματα για μαθητές δημοτικού, όχι μόνο στην Αθήνα, αλλά και σε κινητά εργαστήρια σε όλη την Ελλάδα, όπως στη Λέσβο, στη Νάξο, στην Καβάλα, στην Αρκαδία. Μεταξύ άλλων διοργανώνονται και science parties για ομαδικές μοναδικές εκδηλώσεις που προσφέρουν και γνώση και διασκέδαση!  

Στις διάφορες Κυριακές του έτους, οι μικροί θα βοηθήσουν τους μεγάλους όσο περισσότερο γίνεται και οι μεγάλοι τους μικρούς όσο λιγότερο γίνεται, ώστε να πετύχουν τα πιο πρωτότυπα πειράματα φυσικής, χημείας και βιολογίας. Με τη χρήση μικροσκοπίων και διαφόρων επιστημονικών οργάνων, δίνονται εξηγήσεις για διάφορα φυσικά φαινόμενα και γεμίζουν χαμόγελα γνώσης και αυτοπεποίθησης τα παιδικά πρόσωπα!

Ακολουθήστε και εσείς το πρόγραμμα και γεμίστε τις Κυριακές των παιδιών σας με νέα γνώση, μέσα από την ψυχαγωγία, αγοράζοντας και την Ετήσια Κάρτα Μικρού Επιστήμονα, η οποία είναι προσωπική́ και εξασφαλίζει για ένα έτος απεριόριστη είσοδο στα κυριακάτικα εργαστήρια, έκπτωση 10% στα STEM Camp και σε αγορές από́ το πωλητήριο του Μουσείου Πειραμάτων.

29/9: Εργαστήρι STEM #1 (7-10 ΕΤΩΝ) -  Μουσείο Πειραμάτων Αγ. Δημητρίου

Η πρώτη Κυριακή για τη σχολική και μουσειακή χρονιά 2019- 2020 έρχεται στο Μουσείο Πειραμάτων Αγίου Δημητρίου, με επιστημονικά προβλήματα που αναζητούν λύσεις από τους μικρούς συμμετέχοντες. Το εργαστήριο μεθοδολογίας STEM περιλαμβάνει επίλυση προβλημάτων και σχεδιασμό πειραμάτων από τις θεματικές της επιστήμης, της τεχνολογίας, της μηχανικής και των μαθηματικών. Τα παιδιά καλούνται να απαντήσουν σε ένα διαφορετικό ερώτημα κάθε φορά, να κάνουν υποθέσεις, να χρησιμοποιήσουν με τον βέλτιστο τρόπο τα υλικά, που τους παρέχονται και να πειραματιστούν, ώστε να ελέγξουν τις αρχικές υποθέσεις τους. Από το εργαστήρι όμως, δεν θα μπορούσε να λείπει και η τέχνη, που μας βοηθά να δημιουργήσουμε μία αναμνηστική κατασκευή 100% ανακυκλωμένη και 100% επιστημονική!

22 & 29/9: SCIENCE ESCAPE ROOM (8-12 ΕΤΩΝ) – Μουσείο Πειραμάτων Αγ. Δημητρίου

Οι μικροί μας φίλοι πρέπει να βοηθήσουν τον νεαρό Θωμά να ανακαλύψει εάν είναι ή όχι απόγονος του Thomas Edison! Εξασκούν την παρατηρητικότητά τους, αξιοποιούν τις γνώσεις τους, κερδίζουν νέες μέσα από πειράματα Φυσικής, Χημείας και Βιολογίας και τελικά φθάνουν στην αλήθεια! Έχει όμως πλέον τόση σημασία η αλήθεια; Ο Θωμάς, με τη συνδρομή των συμμετεχόντων, λύνει γρίφους, ολοκληρώνει πειράματα και τελικά αποδεικνύει ότι, είτε είναι, είτε δεν είναι απόγονος του Thomas Edison, μπορεί να γίνει ένας επιτυχημένος επιστήμονας!

Η δραστηριότητα έχει ψυχαγωγικό, αλλά και εκπαιδευτικό χαρακτήρα και είναι σχεδιασμένη με τα χαρακτηριστικά δράσης ενός escape-room, χωρίς όμως το άγχος της εξόδου από οποιονδήποτε κλειστό χώρο. Για λόγους ασφαλείας, κατά τη συμμετοχή των παιδιών υπάρχει διαρκής παρουσία και επίβλεψη από εκπαιδευτικό του Μουσείου Πειραμάτων, με τη φυσική του παρουσία εντός του χώρου και όχι από μακριά μέσω κάμερας.

Info 

Πότε: Κάθε Κυριακή του Σεπτεμβρίου 2019, από τις 10.30
Πού: Μουσείο Πειραμάτων Αγίου Δημητρίου, Θάλειας 3, Άγιος Δημήτριος
Κόστος: Από 10 ευρώ
Τηλέφωνα – Κρατήσεις: 2107210105 & 2107610038 & 2109761030
Ηλικίες: 7-12 ετών

2. Σχήματα, Χρώματα και Αριθμοί: Διαδραστική Εκδήλωση για παιδιά

Σχήματα, Χρώματα και Αριθμοί, εκδήλωση για παιδιά στον Πολυχώρο Μεταίχμιο

Photo Credit: www.metaixmio.gr

Μετά από 13 χρόνια συνεχούς παρουσίας στα εκδοτικά δρώμενα και με πλήθος ενδιαφέρουσων βιβλιο-προτάσεων και εκπαιδευτικών σεμιναρίων για μικρούς και μεγάλους, ο Πολυχώρος Μεταίχμιο δηλώνει το παρόν και για το Σεπτέμβριο με πρωτοπόρες παρουσίες και διαδραστικές εκδηλώσεις με στόχο πάντα την καθιέρωσή του ως ένα καταξιωμένο στέκι πολιτισμού, τόπος ανταλλαγής εμπειριών για γονείς και χώρος δημιουργικής έκφρασης για παιδιά και νέους! Μία τέτοια ξεχωριστή διαδραστική εκδήλωση για μικρά παιδιά είναι και η ομώνυμη της καινούργιας σειράς εκπαιδευτικών βιβλίων της εκπαιδευτικού Κατερίνας Χριστόγερου από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, φυσικά και για αυτό το λόγο προσκαλούν τους μικρούς τους φίλους να γνωρίσουν από κοντά όλα τα χρώματα, τα σχήματα και τους αριθμούς και να νιώσουν έτοιμοι για την προσχολική χρονιά που ξεκινάει!

Τα βιβλία της σειράς είναι τα: 

ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ
Παίζω με τους ήρωες του βιβλίου για να μάθω γρήγορα και εύκολα να αναγνωρίζεις τα χρώματα! 
ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΣΧΗΜΑΤΩΝ
Παίζω με τους ήρωες του βιβλίου για να μάθω γρήγορα και εύκολα να αναγνωρίζεις και να ζωγραφίζεις τα σχήματα!
ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ
Παίζω με τους ήρωες του βιβλίου για να μάθω γρήγορα και εύκολα να μετράς και να γράφεις τους αριθμούς!

Ελάτε μαζί με τα παιδιά σας στο μαγικό ταξίδι της ανακάλυψης των χρωμάτων, των σχημάτων και των αριθμών. Ο στόχος δεν είναι μόνο να μάθουν τα παιδιά προσχολικής ηλικίας τα χρώματα, τα σχήματα και τους αριθμούς, αλλά και να διασκεδάσουν με πρωτότυπες δραστηριότητες, παιχνίδια, και ζωγραφιές παρέα με τη συγγραφέα-εκπαιδευτικό Κατερίνα Χριστόγερου και την εμψυχώτρια Μαρία Τερζάκη.

Info 

Πότε: Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2019, από τις 12.30
Πού: Πολυχώρος Μεταίχμιο, Ιπποκράτους 118, Αθήνα
Κόστος: Δωρεάν
Τηλέφωνα – Κρατήσεις: 2113003580
Ηλικίες: 3-5 ετών