3 διαδικτυακές προτάσεις για αυτό το Σαββατοκύριακο

Παιδιά και γονείς συναντώνται διαδικτυακά στα πρωτότυπα «πάρτυ» στο Μουσείο Κοτσανά Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας, όπου μικροί και μεγάλοι γιορτάζουν τα γενέθλια, την ονομαστικη εορτή, ή οποιαδήποτε άλλη επέτειο μέσα μίας αξέχαστης digital εμπειρίας! Ένα διαφορετικό πάρτι με άρωμα αρχαίας ελληνικής τεχνολογίας, ειδικά σχεδιασμένο για να προσφέρει γνώσεις, χαρά και ψυχαγωγία στους μικρούς του «εφευρέτες» και τους καλεσμένους: από παιδιά, συγγενείς και φίλους, έως γνωστούς εφευρέτες της αρχαιότητας όπως ο Ήρωνας, ο Φίλωνας, ο Αρχιμήδης, ο Κτησίβιος, ο Πυθαγόρας, ο Ίππαρχος αλλά και ο Νίκολα Τέσλα! Ένα από τα πρώτα διαδικτυακά «σχολεία», το Hippo Theatre E-School διοργανώνει «πιστά» μία πολύ ενδιαφέρουσα διαδικτυακή συνάντηση για όλη την οικογένεια γύρω από το σώμα, το χορό, την κίνηση που απελευθερώνει αισθήσεις και φαντασία μικρών και μεγάλων με μουσική που ποικίλλει από ήπια, χαλαρωτική σε έντονη, χορευτική σε ένα «πάρτυ» που απευθύνεται σε όλους! Τέλος, ο οργανισμός Vamvakou Revival «στήνει» ένα διαδικτυακό all-inclusive πρόγραμμα για όλη την οικογένεια που «χωράει» τα πάντα! Αυτοσχεδιασμός, θεατρικό παιχνίδι, κίνηση, παιχνίδια ρόλων και ζωγραφική, συναντώνται στα έργα 3 δημιουργών με τίτλο, Ο πειρατής Τσα(Τσαρούχης)-Πι(Πικάσο)-Μοτσ(Μοτσαρτ)-Α(αρκούδα) και όλοι ξεφαντώνουν μέσα στο σπίτι εν μέσω του χειμώνα!

1. Διαδικτυακά Party στο Μουσείο Κοτσανά Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας

Διαδικτυακά Party στο Μουσείο Κοτσανά Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας

Photo: Facebook.com

Γιορτάστε «διαδικτυακά» τα γενέθλια ή την ονομαστική γιορτή του παιδιού σας στο Μουσείο Κοτσανά Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας και δώστε την ευκαιρία στους λιλιπούτειους φίλους, να ζήσουν την πιο διασκεδαστική «digital» εμπειρία.

Γέλια, μουσική, παιχνίδια, δημιουργίες, φωνές και στιγμές γεμάτες χαρά και ψυχαγωγία περιμένουν τους διαδικτυακούς καλεσμένους σας! Προσκαλέστε στη διαδικτυακή σας παρέα, άτομα όλων των ηλικιών, μεγάλους και μικρούς, οικογένειες, παιδιά, γιαγιάδες & παππούδες, γνωστούς ή φίλους και μοιραστείτε μαζί τους μία ξεχωριστή εμπειρία…!

Ένα διαφορετικό πάρτι με άρωμα αρχαίας ελληνικής τεχνολογίας, ειδικά σχεδιασμένο σύμφωνα με τις οδηγίες κοινωνικής αποστασιοποίησης από το έμπειρο και επιστημονικά καταρτισμένο προσωπικό του Μουσείου Κοτσανά για να προσφέρει γνώσεις, χαρά και ψυχαγωγία στους μικρούς του «εφευρέτες» και τους καλεσμένους τους. Απολαύστε ένα διασκεδαστικό πρόγραμμα γεμάτο επιστήμη & μυστήριο και γνωρίστε από κοντά σπουδαίους εφευρέτες της αρχαιότητας όπως ο Ήρωνας, ο Φίλωνας, ο Αρχιμήδης, ο Κτησίβιος, ο Πυθαγόρας και ο Ίππαρχος αλλά και τις σημαντικότερες ανακαλύψεις του μεγαλοφυούς Νίκολα Τέσλα!

Τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα σε ψυχαγωγικά εκπαιδευτικά εργαστήρια της αρεσκείας τους, να παρακολουθήσουν ένα διαδραστικό μονοπάτι στις μόνιμες ή τις περιοδικές εκθέσεις του Μουσείου αλλά και να παίξουν και να διασκεδάσουν με τη ψυχή τους ανακαλύπτοντας τα μικρά αλλά και τα μεγάλα μυστικά των Αρχαίων Ελλήνων που ζωντανεύουν σε τρεις διαστάσεις μπροστά στις οθόνες τους!

Πρόκειται για μία παραμυθένια εμπειρία που θα ενεργοποιήσει όλες σας τις αισθήσεις!

Οι μικροί φίλοι μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα στα εορταστικά εργαστήρια:

 • «Αρχαία ελληνικά παιχνίδια στρατηγικής»
 • «Υπολογιστικές µηχανές της Αρχαιότητας»
 • «Αήρ και ύδωρ»

Ή να πραγματοποιήσουν μία live streaming διαδικτυακή ξενάγηση στις εκθέσεις:

 • «Αρχαία Ελλάδα – οι Απαρχές των Τεχνολογιών»
 • «Αρχαία Ελληνικά Μουσικά Όργανα και Παιχνίδια»
 • «Νίκολα Τέσλα – Ο άνθρωπος από το μέλλον»

Το Μουσείο προσφέρει:

 • Έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο, αποκλειστικά για τη διαδικτυακή γιορτή.
 • Την εμψύχωση του προγράμματος από το ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό του μουσείου.
 • Τον σχεδιασμό των digital προσκλήσεων.
 • Το Μουσείο έχει αναλάβει όλη την επιμέλεια της γιορτής για να συνάδει με τη γενικότερη φιλοσοφία του!

Διαδικτυακή συνάντηση
Τηλ.:
2114110044 & 6907292002
Κόστος: 8 ευρώ ανά συμμετέχοντα
Ηλικίες: 5 έως 18 ετών

2. Διαδικτυακή συνάντηση γνωριμίας για παιδιά με θέμα τον χορό και την κίνηση με την ομάδα του Hippo Theatre E-School

Διαδικτυακή συνάντηση γνωριμίας για παιδιά με θέμα τον χορό και την κίνηση με την ομάδα του Hippo Theatre E-School

Photo: Facebook.com

Η θεατρική ομάδα Hippo σας καλωσορίζει στο Hippo Theatre e-School, το πρώτο διαδικτυακό καλλιτεχνικό σχολείο στη χώρα! Ένα σχολείο ανοιχτό σε όλους, με αγάπη στις Τέχνες και τη δημιουργική φαντασία, που έχει ως βάση το θέατρο στην εκπαίδευση, τη ζωγραφική, τη δημιουργική γραφή, το κουκλοθέατρο, την performance και άλλες καλλιτεχνικές δραστηριότητες.

Το Hippo Theatre e-School είναι μια ιδέα που γυρόφερναν χρόνια στο μυαλό τους οι ιθύνοντες, Αλέξανδρος Ράπτης και Φώτης Δούσος. Αφορμή για την υλοποίησή του δεν στάθηκε μόνο η λογική του social distancing λόγω κορωνοϊού, αλλά και η καταγραφή μίας βαθιάς ανάγκης του κόσμου για επικοινωνία, σύνδεση, συμμετοχή και αλληλοκατανόηση.

Μέσα από τα ταξίδια των τελευταίων χρόνων, παίζοντας θέατρο και οργανώνοντας σεμινάρια, επιτεύχθησαν γέφυρες επικοινωνίας με ανθρώπους, κοινότητες και εκπαιδευτικές δομές σε όλον τον κόσμο. Τώρα, λόγω της πανδημίας, οι δυνατότητες που δίνει η τεχνολογία σε επίπεδο διασύνδεσης και διάδρασης με τον κόσμο, ανοίγουν άλλον έναν ανεκμετάλλευτο μέχρι τώρα δρόμο.

Αν κάτι κάνει τα μαθήματα του Hippo Theatre e-School να ξεχωρίζουν από άλλα μαθήματα του είδους, είναι κυρίως, η πρωτοτυπία τους, το ενδιαφέρον περιεχόμενό τους, το πάθος, η εμπειρία και η κατάρτιση των εμψυχωτών τους. 

Στη συγκεκριμένη πρόταση, τα παιδιά συμμετέχουν στο πρόγραμμα, ΧΟΡΕΥΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ, μία διασκεδαστική και ενδιαφέρουσα πρόταση, όμως και για γονείς!

Πώς μπορώ να γνωρίσω το σώμα μου παίζοντας με τις ποιότητες και τους ρυθμούς του νερού, της φωτιάς, του αέρα και της γης; Πώς η μουσική μπορεί να μας οδηγήσει σ' αυτό το ταξίδι μέσα στην κίνηση και στα στοιχεία της φύσης; 

Χρησιμοποιείστε εργαλεία κίνησης και χορού, με σκοπό την απελευθέρωση της σωματικής έκφρασης σε ένα κοινό αυτοσχεδιασμό. Οι συναντήσεις θα ολοκληρωθούν με μια διαδικτυακή παράσταση, από το υλικό των αυτοσχεδιασμών, ένα εντυπωσιακό θέαμα για όλους!

Στόχοι της διαδικτυακής συνάντησης: 

 • η ενίσχυση της ομαδικότητας μέσω της συνδημιουργίας 
 • η γνώση και η επαφή με το σώμα μας καθώς και η απελευθέρωση μπλοκαρισμένων περιοχών μέσω της κίνησης 
 • η καλλιέργεια της φαντασίας και των κινητικών δυνατοτήτων των παιδιών
 • η εναρμόνιση της κίνησης με τη μουσική, η καλλιέργεια της έννοιας του ρυθμού

Συντονίζει και εμψυχώνει η χορογράφος και κινησιολόγος, Χρύσα Κολοκούρη.

Κυριακή 28/02/2021, 12:00, Διαδικτυακή συνάντηση
Συμμετοχή έως την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου στο info@hippotheatreschool.com, ή με μήνυμα στο Facebook
Κόστος: στα τηλ. 2313095148 και 6986513929
Ηλικίες: 6 έως 12 ετών

3. Κύκλος διαδικτυακών θεατρικών συναντήσεων “4 εποχές” – Πειρατής ΤσαΠιΜοτσΑ για από το Vavmvakou Revival παιδιά και γονείς για ατελείωτη διασκέδαση!

Κύκλος διαδικτυακών θεατρικών συναντήσεων “4 εποχές” – Πειρατής ΤσαΠιΜοτσΑ από το Vamvakou Revival για παιδιά και γονείς για ατελείωτη διασκέδαση!

Photo: vamvakourevival.org

Το Vavmvakou Revival Project έρχεται και τον Φεβρουάριο για να ξεσηκώσει παιδιά και γονείς με πλήθος εκδηλώσεων! Το προτελευταίο Σάββατο του Φεβρουαρίου παρουσιάζει διαδικτυακά ένα σούπερ-διασκεδαστικό, καλλιτεχνικό «ταξίδι» δημιουργικής μάθησης με συνταξιδιώτες 3 διάσημους ήρωες από τον κόσμο της ζωγραφικής, της μουσικής και του βασιλείου των ζώων!

Ο πειρατής Τσα(Τσαρούχης)-Πι(Πικάσο)-Μοτσ(Μοτσαρτ)-Α(αρκούδα)

Τι σχέση έχει ο πειρατής ΤσαΠιΜοτσΑ με τον Τσαρούχη, τον Πικάσο, τον Μοτσαρτ και μία αρκούδα; Γιατί τους φυλάκισε; Τι τους ζήτησε για αντάλλαγμα; Χρυσό ή  κάτι πολυτιμότερο την Τέχνη; Σ’ αυτή την συνάντηση γονείς και παιδιά, μέσω μίας ιστορίας φαντασίας, με εργαλεία τον αυτοσχεδιασμό, το θεατρικό παιχνίδι, την κίνηση, τα παιχνίδια ρόλων και τη ζωγραφική, θα έρθουν σε επαφή με έργα των τριών αυτών δημιουργών, πάντα φυσικά με αφετηρία μας τον Χειμώνα.

Στόχος είναι να ταξιδέψουν οι συμμετέχοντες με ένα πειρατικό καράβι, να γνωρίσουν νέους ορίζοντες, αλλά και να «ζεστάνουν» μέσω της τέχνης και με ένα δημιουργικό τρόπο, τη σχέση μεταξύ γονέων και παιδιών.

Πού ξέρετε; Μπορεί να ξυπνήσετε και καμία αρκούδα. Φεβρουάριος!  Έξω κάνει κρύο μέσα κάνει ζέστη!

Υλικά: χαρτιά ζωγραφικής, μαρκαδόρους, τέμπερες.    

Συντονίζει η Φλώρα Καλομοίρη.

Λίγα λόγια για το Vamvakou Revival
Η Vamvakou Revival, με την ηθική και οικονομική υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), συστάθηκε τον Αύγουστο του 2018 με σκοπό την πλήρη αναζωογόνηση του τόπου με εφόδια την ιστορία, το ανθρώπινο κεφάλαιο και τον φυσικό πλούτο της περιοχής. Ο οργανισμός αποτελείται από μια ομάδα νέων, με καταγωγή και ισχυρούς δεσμούς με το χωριό. Όραμά τους είναι η δημιουργία ενός χωριού «πρότυπου» βασισμένο στη βιώσιμη ανάπτυξη του τόπου με πρωτεύοντα στόχο την επιστροφή μόνιμων κατοίκων. Βασικό όχημα θα αποτελέσει η δημιουργία ευκαιριών απασχόλησης και η εξασφάλιση σύγχρονων συνθηκών διαβίωσης, ώστε σε μερικά χρόνια η Βαμβακού να σφύζει και πάλι από ζωή με οικογένειες, παιδιά, και το πρώτο κουδούνι του σχολείου να χτυπήσει ξανά. 
Θεμελιώδες στοιχείο του πλάνου αποτελεί η μέριμνα για τη βελτίωση, συντήρηση και μέγιστη χρήση των δομών και υποδομών του χωριού, με την επιδίωξη οι επιχειρηματικές δραστηριότητες των κατοίκων να συνδυάζουν την αυθεντικότητα του τόπου με καινοτόμες πρακτικές. Πρόθεση είναι η Βαμβακού να χαράξει τον δρόμο της αναβίωσης, φιλοδοξώντας να λειτουργήσει ως μοντέλο ώστε να ακολουθήσουν πολλά ακόμη χωριά στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς.

Σάββατο, 20/02/2021, 12:00 – 13:30
Διαδικτυακή συνάντηση
Κόστος:
Δωρεάν
Ηλικίες: 4 – 7 ετών
Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 7 οικογένειες