3 παιδικές εκδηλώσεις στην Αθήνα για όλη την οικογένεια

Η πρώτη Κυριακή του Νοεμβρίου προσφέρεται για δραστήρια παιδιά: 3 παιδικές εκδηλώσεις στην Αθήνα που αξίζει να προσθέσετε στην ατζέντα σας

Στον απόηχο του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου, αλλά και καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, παρουσιάζεται μία πρωτότυπη έκθεση για την Ελληνική Επανάσταση για παιδιά, αλλά και για χομπίστες συλλέκτες φιγούρων, στο Ελληνικό Ιστορικό Μουσείο με εκθέματα φιγούρες και διοράματα PLAYMOBIL! Φανταστείτε, τώρα, τη Μπουμπουλίνα και το Θεόδωρο Κολοκοτρώνη σε μικρές, αλλά πολύ εντυπωσιακές φιγούρες PLAYMOBIL, καθώς και σημαντικά γεγονότα-ορόσημα της εποχής, όπως η σύσταση της Φιλικής Εταιρείας, δοσμένα με έναν τρόπο «μοντελιστικό» που δεν αφαιρεί, όμως καθόλου σε ιστορικότητα, αυθεντικότητα και συγκίνηση! Επίσης, για συλλέκτες κόμικς, η Athens Comic Library διοργανώνει και φέτος έκθεση με πάνω από 3.000 πρωτότυπους τίτλους και εργαστήρια δημιουργίας κόμικς που προωθούν την τέχνη του animation μέσα από εξελιγμένες τεχνικές, πάντα όμως με φαντασία και πιστότητα στους αρχικούς χαρακτήρες. Τέλος, φορέστε αθλητικά και φόρμες και παραβγείτε οικογενειακώς στον 6ο Λαϊκό Αγώνα Περιστερίου που και δωρεάν είναι και προάγει το αιώνιο, «νους υγιής, εν σώματι υγιεί» και περιλαμβάνει αγώνες για όλες τις ηλικίες και διασκέδαση προσφέρει σε μία ιστορική πλατεία με όμορφες διαδρομές – και εύγεστες γωνίες για οικογενειακό τσιμπούσι μετά τον τερματισμό!

1. Το ’21 αλλιώς: Η Ελληνική Επανάσταση με φιγούρες και διοράματα PLAYMOBIL

Η Ελληνική Επανάσταση μέσα από 1300 φιγούρες και αξεσουάρ PLAYMOBIL

Το ’21 αλλιώς, Η Ελληνική Επανάσταση με φιγούρες και διοράματα PLAYMOBIL

Photo Credit: www.nhmuseum.gr

Το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, σε συνεργασία με ομάδα συλλεκτών και με τη στήριξη της PLAYMOBIL, παρουσιάζει την έκθεση: «Το ’21 αλλιώς: Η Ελληνική Επανάσταση με φιγούρες και διοράματα PLAYMOBIL», μια πρωτότυπη προσέγγιση της εποχής της Επανάστασης του 1821, που απευθύνεται πρωτίστως στις νεαρές ηλικίες. Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019 και η έκθεση θα διαρκέσει έως και τον Μάιο του 2020

Παρουσιάζονται πάνω από 20 μικρά και μεγάλα διοράματα (τρισδιάστατες απεικονίσεις σκηνών), κατασκευασμένα από φιγούρες και εξαρτήματα PLAYMOBIL, τα οποία απεικονίζουν σκηνές από την καθημερινή ζωή στην Ελλάδα των αρχών του 19ου αιώνα και γεγονότα της Επανάστασης του 1821, ενώ πάνω από 80 πρωταγωνιστές της Επανάστασης, Έλληνες, φιλέλληνες και Οθωμανοί, άντρες και γυναίκες που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη των γεγονότων, αποδίδονται σε φιγούρες Playmobil και παρουσιάζονται συνοδευόμενοι από σύντομο βιογραφικό τους: 

Οι πρόσφυγες της Πάργας, ο όρκος των Φιλικών, ο Αλέξανδρος Υψηλάντης να διαβαίνει τον Προύθο ποταμό, η Πολιορκία της Τριπολιτσάς, η έξοδος του Μεσολογγίου είναι μερικά μόνο από τα προς έκθεση διοράματα. 

Η έκθεση ξεκινά με μια αναπαράσταση του Παρθενώνα στην αρχική του μορφή, μια κατασκευή αποκλειστικά από κομμάτια Playmobil System-X, που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο κοινό. 

Για την κατασκευή τους έχουν χρησιμοποιηθεί περισσότερες από 1300 φιγούρες, αξεσουάρ και άλλα στοιχεία PLAYMOBIL, που είτε παρείχε η εταιρεία είτε διέθεσαν οι ίδιοι. Τις φιγούρες ειδικής κατασκευής που απεικονίζουν ιστορικά πρόσωπα σχεδίασε και κατασκεύασε ο Στέλιος Μυλωνάς, χρησιμοποιώντας υλικό από την δική του συλλογή. Η έκθεση αποτελεί μέρος της σειράς εκδηλώσεων «1821 απηχήσεις στο σήμερα», οι οποίες εντάσσονται στις δράσεις που οργανώνει το Μουσείο για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Info 

Πότε: Από 15 Οκτωβρίου 2019, 09.00-14.00 
Πού: Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, Μέγαρο Παλαιάς Βουλής, Πλατεία Κολοκοτρώνη, Σταδίου 13, Αθήνα
Κόστος: Δωρεάν
Τηλέφωνα – Κρατήσεις: 2103237617 & 2103237315 & 2103222266
Ηλικίες: Για όλη την οικογένεια

2. Κυριακές στο Athens Comic Library

Τις Κυριακές τις περνάμε παρέα με τους αγαπημένους μας ήρωες κόμικς

Κυριακές στο Athens Comic Library

Photo Credit: athenscomicslibrary.gr

Κάθε πρώτη Κυριακή του μήνα, η Athens Comics Library, ανοίγει τις πόρτες της για παιδιά που θέλουν να γνωρίσουν καλύτερα τη μαγική τέχνη των comics. Από τον Mickey Mouse ως τον Naruro και από τον Snoopy ως τον Asterix, ένα ξεχωριστό εργαστήρι περιμένει τα παιδιά σε έναν από τα πιο όμορφα κελάρια στην Αθήνα. Οι συμμετέχοντες αφού περιηγηθούν στους 3000 τίτλους που φιλοξενούνται στην Athens Comics Library, μυηθούν στα βασικά συστατικά της 9ης Τέχνης, καλούνται να φτιάξουν τις δικές τους ιστορίες με αφορμή τους αγαπημένους τους ήρωες.  H Athens Comics Library σχεδιάστηκε με στόχο να αποτελέσει ένα χώρο έμπνευσης και δημιουργίας εμπειριών, μάθησης και εξερεύνησης, συναντήσεων και συμμετοχής, δημιουργικότητας και αποδοτικότητας.

Στεγαζόμενη στο Impact Hub Athens, σε ένα ιστορικό κτίριο αρχιτεκτονικής του Ερνέστο Τσίλερ, στο κέντρο της Αθήνας, η βιβλιοθήκη μας αποτελεί ένα ιδανικό περιβάλλον γνώσης, έμπνευσης και δημιουργίας.
    
Info 

Πότε: Από Κυριακή 3 Νοεμβρίου και κάθε πρώτη Κυριακή του μήνα 2019, 11.00-12.30 
Πού: Athens Comics Library, Καραΐσκάκη 28, Ψυρρή
Κόστος: 10 & 12 ευρώ
Τηλέφωνα – Κρατήσεις: 2103210146
Ηλικίες: 6-12 ετών

3. 6ος Λαϊκός Αγώνας Δρόμου Περιστερίου

Το τρέξιμο… ευφραίνει καρδίαν ανθρώπου

6ος Λαϊκός Αγώνας Δρόμου ΠεριστερίουPhoto Credit: www.peristeri.gr

Ο Οργανισμός Προσχολικής Αγωγής, Αθλητισμού και Πρόνοιας Δήμου Περιστερίου σε συνεργασία με τους Απόλλων Δυτικής Αττικής, ΟΦΚΑ Περιστερίου και τους οργανισμούς Γ.Ο.Π Γ. ΠΑΛΑΣΚΑΣ και Π.Α.Ο. ΘΕΡΣΙΠΟΣ διοργανώνει τον 6ο Λαϊκό Αγώνα Δρόμου Περιστερίου με συμμετοχή παιδιών και ενηλίκων που μάλιστα είναι και δωρεάν!

Για τους ενήλικες 10,2 χιλιομέτρων (ώρα εκκίνησης 9.00 π.μ.) και για τα παιδιά 1.000 μέτρων (ώρες εκκίνησης γυμνασίου 8.50 π.μ. και δημοτικού 9.10 π.μ.), με αφετηρία και τερματισμό την πλατεία Δημαρχείου (στάση Μετρό "Περιστέρι").

Info 

Πότε: Κυριακή 3 Νοεμβρίου 09.00 
Πού: Κεντρική Πλατεία Δημαρχείου – Περιστέρι
Κόστος: Δωρεάν
Τηλέφωνα – Κρατήσεις: 2105025380 & 2105062951 & 2105062958
Ηλικίες: Για όλη την οικογένεια