3 προτάσεις για εξ’ αποστάσεως διδασκαλία ξένων γλωσσών

Μαθαίνουμε αγγλικά, γαλλικά, ιταλικά, ισπανικά από το σπίτι: 3 προτάσεις για εξ’ αποστάσεως διδασκαλία ξένων γλωσσών με ασφάλεια και επιτυχία!

Τα σχολεία άρχισαν και το ίδιο και οι ανάγκες για εκμάθηση ξένων γλωσσών! Είτε πρόκειται για τα πιο δημοφιλή αγγλικά, είτε για γαλλικά, ιταλικά ή ισπανικά, σύγχρονα ιδρύματα και οργανισμοί εκσυγχρονίζονται ακόμη περισσότερο και πιστοί στο πνεύμα της τήρησης μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης, ή μίας ενδεχόμενης ημι-καραντίνας, προσφέρουν εξ’ αποστάσεως μαθήματα μέσω ειδικής πλατφόρμας με όλα τα οφέλη γνώσης, δημιουργικού παιχνιδιού, πολιτιστικών προτάσεων που ενθαρρύνουν τα παιδιά σε ποιοτική εκμάθηση της γλώσσας σε επίπεδο μητρικής. Για όλες τις ηλικίες και όλα τα επίπεδα, τα ινστιτούτα ξένων γλωσσών είναι έτοιμα σε κάθε ενδεχόμενο καινούριας υγειονομικής κρίσης να διατηρήσουν τα μαθήματά τους online, καθώς και την άρτια επαφή των παιδιών με το αρχικό πρόγραμμα και με ολοκληρωμένες υπηρεσίες διαδικτυακών εφαρμογών που διευκολύνουν την εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση. 

1. Online μαθήματα αγγλικών για παιδιά από το British Council

Online μαθήματα αγγλικών για παιδιά από το British Council

Photo Credit: www.britishcouncil.gr

Μάθετε Αγγλικά με τους ειδικούς στην εκμάθηση Αγγλικών σε ολόκληρο τον κόσμο. Το British Council έχει πάνω από 80 χρόνια εμπειρίας στην εκμάθηση Αγγλικών και το εμπιστεύονται πάνω από 100 εκατομμύρια μαθητές σε ολόκληρο τον κόσμο. Μπορείτε να μάθετε Αγγλικά παρακολουθώντας ζωντανά διαδικτυακά μαθήματα ή μαθήματα με φυσική παρουσία στα Διδακτικά Κέντρα. Οι έμπειροι καθηγητές θα σας βοηθήσουν να πετύχετε τους στόχους σας – είτε πρόκειται για αρχάριους, είτε για προχωρημένους, είτε για προετοιμασία για σπουδές στο εξωτερικό.

Όταν επιλέγετε ένα από τα μαθήματα Αγγλικών, είτε αυτό γίνεται διαδικτυακά είτε γίνεται με φυσική παρουσία, βοηθάτε το παιδί σας να αναπτύξει την αυτοπεποίθηση του και τη δημιουργικότητα του, μέσω ειδικών παιχνιδιών, θεατρικών εργαστηρίων, εκπαιδευτικών εφαρμογών, ενώ μαθαίνει τη γλώσσα που χρησιμοποιείται σε ολόκληρο τον κόσμο.

Στους έφηβους δίνουν την ευκαιρία να κάνουν το επόμενο βήμα για το μέλλον τους μαθαίνοντας Αγγλικά, αλλά και βασικές δεξιότητες ζωής που θα τους χρησιμεύσουν αργότερα στην καθημερινότητά τους σε οποιαδήποτε χώρα και αν βρίσκονται. 

Οι εξειδικευμένοι καθηγητές του κέντρου συνεργάζονται με τους γονείς, έτσι ώστε να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις δυνατότητες κάθε παιδιού μέσα από πολύχρονη εμπειρία και σύγχρονες τεχνικές εκμάθησης.

Στις τάξεις με μικρούς μαθητές, είναι κάθε χρόνο έκδηλη η περηφάνια και η αυτοπεποίθηση που αισθάνονται τα παιδιά όταν ολοκληρώνουν μία ομαδική εργασία, ενώ ανυπομονούν να μιλήσουν για το επίτευγμά τους. Είτε δημιουργούν ένα αριστούργημα από ρολό τουαλέτας, είτε γράφουν και τραγουδούν ραπ, είτε παίζουν θέατρο, η συλλογική δουλειά δημιουργεί την αίσθηση του κοινού στόχου και της επιτυχίας του συνόλου. Η ομαδική εργασία απαιτεί τη συμμετοχή και τη συνεργασία των παιδιών και στο πλαίσιο αυτό, εξασκούν στο έπακρο τις δεξιότητες επικοινωνίας τους στα Αγγλικά.

Βοηθώντας τα παιδιά να αναπτύξουν δεξιότητες ζωής από μικρή ηλικία, το κέντρο συμβάλλει σημαντικά στη διαμόρφωση της «σχολικής ετοιμότητας», αλλά και στα θεμέλια για τη μελλοντική τους ανεξαρτησία και επιτυχία. Επιτρέποντας στα παιδιά να κάνουν λάθη και ενθαρρύνοντάς τα να ξεπερνούν τα εμπόδια αλλά και να μαθαίνουν από αυτά, μπαίνουν οι βάσεις για τις δεξιότητες του 21ου αιώνα που είναι εξαιρετικά σημαντικές για τη δια-βίου μάθηση.

Οι υπηρεσίες του κέντρου είναι πλήρως λειτουργικές και διαθέσιμες με εξ αποστάσεως και online εξυπηρέτηση, καθώς και κατόπιν ραντεβού.

The British Council
Πλατεία Κολωνακίου 17, Κολωνάκι, 8015003692, 2103692333, 2103630675

Κόστος: Από 165 ευρώ
Ηλικίες: 5 – 17 ετών

2. Πρόγραμμα Διαδικτυακών Μαθημάτων του Γαλλικού Ινστιτούτου για την περίοδο Σεπτέμβριος 2020 - Ιανουάριος 2021

Πρόγραμμα Διαδικτυακών Μαθημάτων του Γαλλικού Ινστιτούτου για την περίοδο Σεπτέμβριος 2020 - Ιανουάριος 2021

Photo Credit:www.ifg.gr

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ιδρύθηκε το 1907 και αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα Ινστιτούτα του δικτύου αυτού λόγω της μακροχρόνιας και δυνατής ελληνογαλλικής φιλίας. 

Το Γαλλικό Ινστιτούτο της Ελλάδος στην Αθήνα και τα παραρτήματά του στη Λάρισα και την Πάτρα, το Γαλλικό Ινστιτούτο της Θεσσαλονίκης, η Γαλλική Αρχαιολογική Σχολή, το Ελληνογαλλικό Λύκειο Ευγένιος Ντελακρουά, όλες οι υπηρεσίες της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Ελλάδα, μαζί με το μεγάλο αριθμό των γαλλικών εταιριών που έχουν εγκατασταθεί στην Ελλάδα, αποτελούν ένα πολύ ισχυρό δίκτυο που επιβεβαιώνει το αμοιβαίο ενδιαφέρον μεταξύ των δύο χωρών.

Η εκμάθηση της γαλλικής γλώσσας είναι ειδικότητα εδώ και 100 χρόνια του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος, μέλος του δικτύου συνεργατών «Oui je parle français». Πλαισιωμένο από μια ομάδα καθηγητών πλήρως εξοικειωμένων με τις νέες τεχνολογίες, προσφέρει μαθήματα για όλα τα επίπεδα και όλες τις ηλικίες, επαγγελματικές επιμορφώσεις και μαθήματα εξ αποστάσεως.

Μαθαίνοντας γαλλικά στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, επωφελείστε από:

 • μια γαλλική τεχνογνωσία στην υπηρεσία της εκμάθησης της γλώσσας με σύγχρονες επικοινωνιακές μεθόδους σ’ ένα ευχάριστο και αξιόπιστο περιβάλλον.
 • μια έμπειρη ομάδα καθηγητών, διπλωματούχων στη διδασκαλία της γαλλικής ως ξένη γλώσσα.
 • ένα ζωντανό γαλλόφωνο χώρο πολιτισμού, μέσα στον οποίο απολαμβάνετε και «ζείτε» τη γαλλική γλώσσα, χάρη στο πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα που προσφέρει καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε κινηματογραφικές προβολές, λογοτεχνικές, επιστημονικές, φιλοσοφικές και παιδαγωγικές διαλέξεις και συζητήσεις, εκθέσεις, συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις κ.α.
 • τη βιβλιοθήκη που διαθέτει μια ευρεία γκάμα υλικού και είναι μοναδική στο είδος της στην Αθήνα.

Επωφεληθείτε από την ειδική προσφορά για διαδικτυακά μαθήματα:

 • Ειδική έκπτωση 5% σε όλα τα ομαδικά μαθήματα (συμπεριλαμβάνεται στις τιμές αυτού του καταλόγου)*
 • Μηδενικά έξοδα φακέλου
 • Συνδρομή στην βιβλιοθήκη με την κάρτα club IFG μόνο με 15€ (ειδική τιμή αποκλειστικά για τους μαθητές του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος)

* Η προσφορά αυτή ισχύει αποκλειστικά για τις εγγραφές που θα πραγματοποιηθούν στην πρώτη περίοδο της σχολικής χρονιάς (Σεπτέμβριος και Οκτώβριος 2020).

Δείτε το πρόγραμμα εδώ.

Εγγραφείτε τώρα και μέσω διαδικτύου.  

*Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος συμμορφώνεται πλήρως με τις οδηγίες και υποδείξεις του ΕΟΔΥ.

**Ειδική σήμανση έχει τοποθετηθεί με στόχο την αποφυγή συνωστισμού και για να τηρηθούν οι απαραίτητες αποστάσεις ασφαλείας στους κοινόχρηστους χώρους του Ινστιτούτου, συμπεριλαμβανομένων και των αιθουσών διδασκαλίας. Σταθμοί απολύμανσης με αλκοολούχο αντισηπτικό διάλυμα έχουν τοποθετηθεί σε διάφορα μέρη στα σημεία διέλευσης του κοινού και είναι διαθέσιμα στο κοινό προσβάσιμοι σε όλους.

***Δυστυχώς το ενδεχόμενο επιβολής νέων περιοριστικών μέτρων δεν έχει αποκλειστεί οριστικά. Στην περίπτωση αυτή, τα μαθήματά σχεδιάστηκαν με τέτοιο τρόπο ώστε η μετάβαση στη διαδικτυακή διδασκαλία να είναι άμεση και να διασφαλίζεται η επίτευξη όλων των προκαθορισμένων παιδαγωγικών στόχων καθώς και η ολοκλήρωση του προγράμματος του κάθε μαθήματος.

Σεπτέμβριος 2020 – Ιανουάριος 2021
Γαλλικό Ινστιτούτο, Σίνα 31 Κολωνάκι, 2103398323

Κόστος: Από 542 ευρώ για 66 ώρες
Ηλικίες: 4 – 17 ετών

3. E-learning ιταλικών και ισπανικών από τις Σχολές Καπάτου

E-learning ιταλικών και ισπανικών από τις Σχολές Καπάτου

Photo Credit: www.facebook.com

Αυτό το Φθινόπωρο, μπορείτε να μάθετε τη γλώσσα που πάντα θέλατε… από την άνεση του σπιτιού σας και πάντα με ασφάλεια! Με εξειδίκευση στα Ιταλικά και στα Ισπανικά, οι Σχολές Καπάτου με την πολύχρονη εμπειρία τους και τις διαδικτυακές τους εφαρμογές είναι η καλύτερη επιλογή για μικρά παιδιά και εφήβους.

Το 1983 ανοίγει την πρώτη σχολή στην οδό Ακαδημίας, στο κέντρο της Αθήνας. Σε ένα μικρό χώρο, με λιγοστούς μαθητές, οι οποίοι τώρα, μετά τις σπουδές τους στην Ιταλία, είναι δικαστές, πολιτικοί μηχανικοί, αρχιτέκτονες, γιατροί σε μεγάλα νοσοκομεία. Ταυτόχρονα λειτουργούσε ειδικό τμήμα προετοιμασίας για τις εξετάσεις στην Ιταλική Φιλολογία του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Σήμερα, όλοι αυτοί οι μαθητές είναι καθηγητές Ιταλικών.

Σήμερα, οι σχολές Καπάτου και ο εκδοτικός οίκος Ιταλικών και Ισπανικών “PRIMUS” έχουν γίνει γνωστοί, όχι μόνο στην Αθήνα αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Διατηρούν μέσα στην ανάπτυξή τους το ίδιο πνεύμα αυθεντικότητας και δημιουργίας που διακατέχει την ιδρύτρια των Σχολών, Γιώτα Καπάτου.

Τώρα  - ειδικά με τα αυστηρά μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης – βρίσκεστε ένα κλικ μακριά, για να μάθετε τη γλώσσα της επιλογής σας με τα online μαθήματα! Από το 2014, οι Σχολές εξειδικεύονται και στα διαδικτυακά μαθήματα προσφέροντας τη δυνατότητα μιας ολοκληρωμένης και ποιοτικής εκμάθησης της γλώσσας της προτίμησής σας, από την άνεση του χώρου σας.

Για να πετύχετε τους στόχους σας, δεν απαιτούνται ειδικά προγράμματα, ούτε ιδιαίτερες γνώσεις τεχνολογίας. Αρκεί να έχετε σύνδεση στο Internet, υπολογιστή, tablet ή smartphone και μπορείτε άμεσα να ξεκινήστε μαθήματα με:

 • Ασφάλεια από τον χώρο σας
 • Χαμηλά δίδακτρα
 • Γρήγορη εκμάθηση με έμπειρους καθηγητές
 • Πιστοποίηση γλωσσομάθειας, ίδια με τις φυσικές τάξεις

Απλώς δηλώστε ενδιαφέρον στην ειδική φόρμα και αφήστε τον ανεξάντλητο χώρο γνώσης ξένων γλωσσών να σας γεμίσει αυτοπεποίθηση!

Σχολές Καπάτου, Ομήρου 13 Αθήνα, 2103803355
Κόστος:
από 700 ευρώ για 110 ώρες
Ηλικίες: Από 5 – 17 ετών