3 θεατρικές περιοδείες από παιδικές παραστάσεις που δεν πρέπει να χάσετε

Ο Αύγουστος προμηνύεται βαθύτατα πολιτιστικός με παιδικές παραστάσεις που «ταξιδεύουν» σε κάθε γωνιά της χώρας, σε αρχαία θέατρα και ιστορικούς χώρους σε δημοτικά σχολεία και πλατείες! Πρόκειται για έργα που παρουσιάστηκαν με επιτυχία το χειμώνα και συνεχίζουν να σηκώνουν το βάρος μίας πιο απαιτητικής πολιτιστικής προσπάθειας, που λαμβάνει χώρα συνολικά το φετινό καλοκαίρι της κοινωνικής αποστασιοποίησης, προκειμένου το κοινό να απολαύσει – από απόσταση – το απαύγασμα της παιδικής θεατρικής σκηνής: 3 παραστάσεις που η συγκίνηση, το γέλιο, ο προβληματισμός, η αγάπη πρωταγωνιστούν μαζί με το θίασο, τη μουσική, τα σκηνικά, τα κοστούμια! Ο Θησέας και ο Μινώταυρος της Κάρμεν Ρουγγέρη μαγεύει μικρούς και μεγάλους με τις γνώριμες μυθολογικές περιπέτειες του, ο Αριστοφάνης γίνεται «προσιτός» στο παιδικό κοινό με τις «γοητευτικές» Όρνιθες και ο Δημήτρης Παπαϊωάννου συνεχίζει μετά την επιτυχία στο Βεάκειο Θέατρο να «ενορχηστρώνει» ακόμη περισσότερες βραδιές μπαλέτου με τη γνωστή σε όλους Λίμνη των Κύκνων, σε ένα μαγευτικό υπερθέαμα που προσφέρει ρίγη συγκίνησης και ενθουσιασμού! 

1. Ο Θησέας και ο Μινώταυρος της Κάρμεν Ρουγγέρη σε καλοκαιρινή περιοδεία!

Ο Θησέας και ο Μινώταυρος της Κάρμεν Ρουγγέρη σε καλοκαιρινή περιοδεία!

Photo Credit: www.viva.gr

Ο Θησέας και ο Μινώταυρος σε κείμενο της Κάρμεν Ρουγγέρη και σε σκηνοθεσία της ίδιας και της Χριστίνας Κουλουμπή θα περιοδεύσει από τις 4 Αυγούστου σε ανοικτά θέατρα της χώρας!

Ο Θησέας και ο Μινώταυρος είναι μια παράσταση που παρουσιάστηκε όλο το χειμώνα στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, σημείωσε μεγάλη επιτυχία και αγαπήθηκε από μικρούς και μεγάλους. 

Να σημειώσουμε ότι σε όλα τα θέατρα που θα παρουσιαστεί η παράσταση, θα τηρηθούν οι συγκεκριμένες οδηγίες που ανακοίνωσε το Υπουργείο Πολιτισμού ώστε να «μείνουμε όλοι ασφαλείς» Έτσι λοιπόν, τα παιδιά και όχι μόνο θα παρακολουθήσουν την πορεία του δημοφιλή ήρωα της μυθολογίας μας, μέσα σε μια προσεγμένη, σε όλες τις λεπτομέρειες, παράσταση.

Λίγα λόγια για το έργο

Ο διάδοχος του θρόνου των Αθηνών, Θησέας, αφού έμαθε από την μητέρα του, Αίθρα, για την καταγωγή του, παίρνει κάτω από ένα μεγάλο βράχο, τα πέδιλα και το σπαθί που του είχε αφήσει ο πατέρας του, Αιγέας, βασιλιάς των Αθηνών και ξεκινάει από την Τροιζήνα να πάει στην Αθήνα να τον συναντήσει. Δεν άκουσε όμως τη συμβουλή της μητέρας του να ταξιδέψει με καράβι, προτίμησε να πάει από την ξηρά. Ήθελε να ακολουθήσει ένα πιο δύσκολο και δύσβατο μονοπάτι, ώστε να καθαρίσει τον δρόμο από τους εγκληματίες και τους ληστές που λυμαίνονταν την περιοχή, έχοντας ως πρότυπο, τον Ηρακλή και τους άθλους του.

Στο πρώτο μέρος, που περιλαμβάνεται η πορεία του Θησέα από την Τροιζήνα στην Αθήνα, αποφασίστηκε να δοθεί σκηνοθετικά και εικαστικά, Αριστοφανικός χαρακτήρας, αποφεύγοντας έτσι τις δύσκολες εικόνες για τους μικρούς θεατές.

Στο δεύτερο μέρος, περιλαμβάνονται:

  1. Το ταξίδι του Θησέα προς την Κρήτη.
  2. Το παλάτι του Μίνωα και ο περίφημος λαβύρινθος, μέσα στον οποίο ο Θησέας, παίρνοντας τον μίτο από την βασιλοπούλα Αριάδνη, θα βοηθηθεί, ώστε να φτάσει στον Μινώταυρο και να πετύχει τον σπουδαιότερο άθλο του. Και όλα αυτά με κρητική λύρα, μαντινάδες, χορό και παραδοσιακά τραγούδια της Κρήτης.

Πρόγραμμα παραστάσεων καλοκαιρινής περιοδείας 2020

Αύγουστος
4/8/2020 ΤΡΊΤΗ ΙΩΑΝΝΙΝΑ ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΘΕΑΤΡΟ Ε.Η.Μ. (ΦΡΟΝΤΖΟΥ)
5/8/2020 ΤΕΤΆΡΤΗ ΠΡΕΒΕΖΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ
9/8/2020 ΚΥΡΙΑΚΉ ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ & ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΝΕΑΣ ΜΑΚΡΗΣ
11/8/2020 ΤΡΊΤΗ ΧΑΛΚΟΥΤΣΙ
12/8/2020 ΤΕΤΆΡΤΗ ΛΑΥΡΙΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΘΕΑΤΡΟ «ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΑΘΩΟΤΗΤΑΣ»
13/8/2020 ΠΈΜΠΤΗ ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ ΚΙΝΗΜΑΤΟΘΕΑΤΡΟ «ΑΛΕΞ»
16/8/2020 ΚΥΡΙΑΚΉ ΔΙΟΝ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΔΙΟΥ
17/8/2020 ΔΕΥΤΈΡΑ ΒΕΡΟΙΑ ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΣΟΥΣ «ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ»
21/8/2020 ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ ΣΑΡΩΝΙΔΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΘΕΑΤΡΟ ΤΡΙΑΝΟΝ CINEMAX
22/8/2020 ΣΆΒΒΑΤΟ ΑΡΤΕΜΙΔΑ
25/8/2020 ΤΡΊΤΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ ΠΑΡΚΟ ΑΛΤΙΝΑΛΜΑΖΗ
26/8/2020 ΤΕΤΆΡΤΗ ΚΟΜΟΤΗΝΗ ΘΕΡΙΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
27/8/2020 ΠΈΜΠΤΗ ΣΕΡΡΕΣ ΘΕΑΤΡΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΟΥ
28/8/2020 ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ ΘΕΣ/ΚΗ ΘΕΑΤΡΟ ΚΗΠΟΥ
29/8/2020 ΣΆΒΒΑΤΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΑΝΟΙΚΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ
30/8/2020 ΚΥΡΙΑΚΉ ΚΑΒΑΛΑ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΦΙΛΙΠΠΩΝ

Σεπτέμβριος

2/9/2020 ΤΕΤΆΡΤΗ ΑΙΓΑΛΕΩ
3/9/2020 ΠΈΜΠΤΗ ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ
4/9/2020 ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ ΣΠΑΡΤΗ ΣΑΙΝΟΠΟΥΛΕΙΟ ΘΕΑΤΡΟ
7/9/2020 ΔΕΥΤΈΡΑ ΝΙΚΑΙΑ ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ ΝΙΚΑΙΑΣ
8/9/2020 ΤΡΊΤΗ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ «ΑΛΙΚΗ ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΑΚΗ»

Από 4 Αυγούστου έως 8 Σεπτεμβρίου 2020
Εισιτήρια:
www.viva.gr
Κόστος Εισιτηρίων: 10 ευρώ
Ηλικίες: 5-12 ετών

2. Αριστοφάνης για παιδιά: Όρνιθες, η Πολιτεία των Πουλιών, Περιοδεία 2020

Αριστοφάνης για παιδιά - Όρνιθες, η Πολιτεία των Πουλιών, Περιοδεία 2020

Photo Credit: www.viva.gr

Οι Μαγικές Σβούρες και η Marossoulis Productions παρουσιάζουν για τα παιδιά σε μια βόλτα σε όλη την Ελλάδα την ωραιότερη ελληνική κωμωδία, το αγαπημένο έργο του Αριστοφάνη. Όρνιθες -Η Πολιτεία των Πουλιών σε διασκευή - σκηνοθεσία του Δημήτρη Αδάμη.

Οι Μαγικές Σβούρες και ο Δημήτρης Αδάμης, πιστοί στο ραντεβού τους με τα παιδιά κάθε καλοκαίρι στα ανοιχτά θέατρα, στις πόλεις και στα νησιά σε όλη την Ελλάδα, με τόλμη και κέφι ταξιδεύουν και φέτος σε ένα ταξίδι πιο απαιτητικό, αλλά σίγουρα ποιοτικό! 

Με την πιο επίκαιρη παράσταση της χρονιάς, με ένα από τα πιο παλιά, ονειρικά παραμύθια που φτιάχτηκαν στην ιστορία του ανθρώπου, τους Όρνιθες του Αριστοφάνη, οι Μαγικές Σβούρες και ο Δημήτρης Αδάμης, μιλούν για την επείγουσα, πια, ανάγκη του σεβασμού του ανθρώπου προς τη φύση, για έναν αντίστροφο δρόμο από την οικολογική καταστροφή.

Ο σκηνοθέτης μαζί με 7 σπουδαίους καλλιτέχνες επί σκηνής φτιάχνουν για τα παιδιά μια παράσταση - ταξίδι. Ένα ταξίδι στην ουτοπία του καθενός, στην κρυφή ελευθερία, εκεί που το άγγιγμα και η αγκαλιά φτιάχνουν κόσμους, μέσα από την πιο σπαρταριστή κωμωδία τού σπουδαιότερου κωμικού σε ολόκληρη την ιστορία του Θεάτρου, του Αριστοφάνη.

Λίγα λόγια για το έργο

Δυο φίλοι, ο Πεισθέταιρος και ο Ευελπίδης, θέλουν να βρουν τον άνθρωπο που έγινε πουλί – τον Έποπα τον Τσαλαπετεινό για να μάθουν από αυτόν σε ποιο μέρος του κόσμου μπορεί κανείς να ζήσει ειρηνικά, με σεβασμό στον άνθρωπο και στη φύση. Εκείνος δεν γνωρίζει και τότε ο Πεισθέταιρος προτείνει να ιδρύσουν την Πολιτεία των Πουλιών, στα σύννεφα, εκεί, μεταξύ του κόσμου των ανθρώπων και του κόσμου των θεών. Ο Τσαλαπετεινός καλεί τα Πουλιά – Όρνιθες για να τους ανακοινώσουν μαζί το σχέδιο. Τα Πουλιά καχύποπτα με τους ανθρώπους, ετοιμάζονται να τους επιτεθούν. Ο Πεισθέταιρος όμως φουσκώνει τα μυαλά των πουλιών και στο τέλος τα πείθει να ιδρύσουν την Πολιτεία των Πουλιών! Πριν ακόμα, καλά- καλά, χτιστεί η Πολιτεία καταφθάνουν διάφοροι εκμεταλλευτές και καλοθελητές που προσπαθούν να αποκομίσουν οφέλη από την ίδρυσή της. Στο τέλος όμως καταφέρνουν Πουλιά και Άνθρωποι, μαζί να χτίσουν την ιδανική Πολιτεία .

Και καθώς το έργο έρχεται από τα βάθη μιας Ελλάδας αγαπημένης, ο Δημήτρης Αδάμης, όπως κάνει πάντα, συστήνει στα παιδιά τραγούδια από όλη την Ελλάδα. Τραγούδια της παράδοσής μας για τα πουλιά. Από τη Θράκη ως την Κρήτη, κι από τον Πόντο ως τα Επτάνησα. Υπέροχα τραγούδια, που μαζί με τους ηθοποιούς, θα ερμηνεύει για χάρη των παιδιών, ζωντανά στη σκηνή, ο Βασίλης Γισδάκης, ο τελευταίος τραγουδιστής του Μάνου Χατζιδάκι.

Και με την προσθήκη ενός παραδοσιακού τραγουδιού από τη Ρωσία, τραγουδιού που τους στίχους του μετέφρασε και απέδωσε στα ελληνικά ο μεγάλος μας ποιητής Γιάννης Ρίτσος με τίτλο «Οι Γερανοί» , η παράσταση αποτίνει «φόρο τιμής» στα πετούμενα αυτού του κόσμου!

Πρόγραμμα Περιοδείας 2020

Δευτέρα 27 Ιουλίου, 21.00: Θέατρο Καστρομηνά "Μίκης Θεοδωράκης" – Χίος
Τρίτη 28 Ιουλίου, 21:00: Θέατρο Κάστρου Μυτιλήνης – Μυτιλήνη. Λέσβος
Τετάρτη 29 Ιουλίου, 21.:00: Δημοτικό Σχολείο Καλλονής – Καλλονή, Λέσβος
Παρασκευή 31 Ιουλίου, 21.00: Αρχαίο θέατρο Πυθαγορείου – Πυθαγόρειο Σάμου
Σάββατο 1 Αυγούστου, 21.00: Πορφυριάδα – Καρλόβασι, Σάμος
Τρίτη 4 Αυγούστου, 21.00: Αύλειος Χώρος ΞΕΝΙΑ – Αργοστόλι, Κεφαλλονιά
Τετάρτη 5 Αυγούστου, 21.00: Ανοιχτό Θέατρο Καβασίλων – Καβάσιλα, Ηλεία
Πέμπτη 6 Αυγούστου, 21.00: Ανοιχτό θέατρο Βασίλης Γεωργιάδης – Ξυλόκαστρο
Παρασκευή 7 Αυγούστου, 21.00: Θέατρο Μον Ρεπό "Ρένα Βλαχοπούλου" – Κέρκυρα
Δευτέρα 10 Αυγούστου, 21.00: Θέατρο Κάστρου – Καλαμάτα
Τρίτη 18 Αυγούστου, 21.00: Θέατρο Ανατολικής Τάφρου – Χανιά
Τετάρτη 19 Αυγούστου, 21.00: Κηποθέατρο Ν. Καζαντζάκης – Ηράκλειο
Πέμπτη 20 Αυγούστου, 21.00: Θέατρο "Ερωφίλη" – Ρέθυμνο
Παρασκευή 21 Αυγούστου, 21.00: 3ο Γυμνάσιο Ιεράπετρας, Κύρβεια – Ιεράπετρα

Από 27 Ιουλίου έως 21 Αυγούστου 2020
Εισιτήρια:
www.viva.gr
Κόστος εισιτηρίων: 8 - 12 ευρώ 
Πληροφορίες: 2109853609 & 6948744988
Για όλη την οικογένεια

3. Η Λίμνη των Κύκνων – Το Παραμύθι των Παραμυθιών

Η Λίμνη των Κύκνων – Το Παραμύθι των Παραμυθιών

Photo Credit: www.viva.gr

Συνεχίζονται οι παραστάσεις της Αθηναϊκής παιδικής σκηνής με το θεατρικό έργο των Βασίλι Γκέλτσερ και Βλαντ Μπεγκίτσεφ σε μουσική Τσαϊκόφσκι ‘’Η ΛΙΜΝΗ ΤΩΝ ΚΥΚΝΩΝ’’, ένα ταξίδι στο όνειρο, στο χώρο της μαγείας και των ξωτικών. Η παραμυθένια ατμόσφαιρα του έργου οδηγεί μικρούς και μεγάλους, πίσω στην αθωότητα. Μετά την sold-out παράσταση στο Βεάκειο, το έργο προχωράει σε καινούρια θεατρικά ταξίδια, με οδηγό πάντα την συναρπαστική χορογραφία του Δημήτρη Παπαϊωάννου, καταπληκτικά σκηνικά και κοστούμια και μουσική που ντύνει συνολικά μία παράσταση, όπου κάθε ένας χορευτής είναι μοναδικός!

Λίγα λόγια για το έργο

Κεντρικό θέμα της ιστορίας η αγάπη του νεαρού πρίγκιπα Ζίγκφριντ και της όμορφης πριγκίπισσας Οντέντ. Στην πριγκίπισσα έχει κάνει μάγια ο κακός μάγος Φον Ρόμπαρκ. Κάθε μέρα μεταμορφώνεται σε κύκνο και παίρνει την αληθινή της μορφή μόνο την νύχτα. Τα μάγια θα λυθούν και η Οντέντ θα λυτρωθεί αν βρεθεί κάποιος να την αγαπήσει πιο πολύ και από την ιδία του την ζωή. Η αγνή αγάπη νικάει πάντοτε το κακό.

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Παπαϊωάννου, Χορογραφίες Παγκάλου Δήμητρα, σκηνοθετική επιμέλεια και υποκριτική διδασκαλία Αλέξανδρος Φιλιππόπουλος.
Παίζουν και χορεύουν: Πέννυ Αδαμοπούλου, Μάνος Γερωνυμάκης, Άρης Κοντός, Κωνσταντίνα Λάλλου, Δήμητρα Παγκάλου, Μαργαρίτα Τσελίκη, Ελένη Χονδρογιάννη, Δέσποινα Χρυσάνθου κ.ά.
Στον ρόλο του Τριβελίνου ο Αλέξανδρος Φιλιππόπουλος.

Πρόγραμμα Αυγούστου - Σεπτεμβρίου 2020

Παρασκευή 07 Αυγούστου, 21.00: Θέατρο «Γ. Παππάς» - Αίγιο
Δευτέρα 10 Αυγούστου, 21.00: Δημοτικό Θέατρο "Αλέξης Μινωτής" – Αιγάλεω
Δευτέρα 17 Αυγούστου, 21.00: Ανοιχτό θέατρο Βασίλης Γεωργιάδης – Ξυλόκαστρο
Πέμπτη 20 Αυγούστου, 21.00: Αθλητικό & Πολιτιστικό Πάρκο Νέας Μάκρης - Νέα Μάκρη
Τετάρτη 26 Αυγούστου, 21.00: Θέατρο "Αλίκη Βουγιουκλάκη" – Βριλήσσια
Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου, 21.00: Θέατρο Πέτρας – Πετρούπολη
Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου, 21.00: Δημοτικό Αμφιθέατρο Θανάσης Βέγγος – Κορυδαλλός

Από 7 Αυγούστου έως 6 Σεπτεμβρίου 2020
Εισιτήρια:
www.viva.gr
Πληροφορίες: 6946194741
Κόστος εισιτηρίων: 10 ευρώ
Για όλη την οικογένεια