3+1 online αφηγήσεις Χριστουγεννιάτικων παραμυθιών για όλη την οικογένεια! 

Χωρίς παραμύθι δεν γίνονται γιορτές! Γι ‘ αυτό το CKG προτείνει 4 online αφηγήσεις από γνωστούς καλλιτέχνες με αγαπημένα χριστουγεννιάτικα παραμύθια για μικρούς και μεγάλους! Η ακρόαση ξεκινάει με 5 «ιστορίες» που διαβάζονται από γνωστά «χείλη», όπως αυτά του Βασίλη Χαραλαμπόπουλου και του Ακύλλα Καραζήση, αλλά και άλλων γνωστών «παραμυθάδων» που ζωντανεύουν αγαπημένα βιβλία με τη μαγική φωνή τους! Μία εμπειρία για όλες τις ηλικίες που θα είναι «στον αέρα» έως και τις 10 Ιανουαρίου 2021! Επίσης, ο Γιώργος Λεμπέσης, γνωστός από τα δημοφιλή έργα, Βυθούπολη και Ψαρόσουπα που έχουν αγαπηθεί από όλα τα παιδιά, αφηγείται μία μοναδική ιστορία για τα Χριστούγεννα, τα Βυθούγεννα – μία προφητική ιστορία για το πώς οι βυθο-ήρωες του παραμυθιού βάζουν τα δύνατά τους για να «αποκαταστήσουν» στις μνήμες και τις καρδιές όλων την πιο αγαπημένη και χαρούμενη γιορτή! Τέλος, μη χάσετε στο YouTube, 2 παραμύθια του Ευγένιου Τριβιζά, τη Φρικαντέλα που μισούσε τα κάλαντα και το Ένα δέντρο μια φορά που προκαλούν συγκίνηση, γέλιο, αλλά και ελπίδα για τα πιο περίεργα Χριστούγεννα που ζήσαμε ποτέ!   

1. Ιστορίες για τα Χριστούγεννα: Η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος εγκαινιάζει έναν νέο κύκλο αναγνώσεων

«Ιστορίες για τα Χριστούγεννα» - Η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος εγκαινιάζει έναν νέο κύκλο αναγνώσεων

Photo Credit: Facebook.com

Η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος εγκαινιάζει τον κύκλο αναγνώσεων «Ιστορίες» με τις «Ιστορίες για τα Χριστούγεννα» και προσκαλεί τους μικρούς και μεγάλους φίλους της σε ένα μαγικό χριστουγεννιάτικο ταξίδι με πρωταγωνιστές τα βιβλία.

Γνωστοί καλλιτέχνες, ηθοποιοί και συγγραφείς συμμετέχουν στη διαδικτυακή χριστουγεννιάτικη γιορτή της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος και μας μεταφέρουν την εορταστική ατμόσφαιρα διαβάζοντας πέντε αγαπημένες χριστουγεννιάτικες ιστορίες.

  • Σε ανάγνωση του Ακύλλα Καραζήση θα ζωντανέψει «Η Σταχομαζώχτρα» από τα «Διηγήματα για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη (Εκδόσεις Μίνωας, 2011). 
  • Ο Μάνος Κοντολέων μοιράζεται την ιστορία «Χρυσαφένια, Aσημένια…νύχτα χριστουγεννιάτικη» από το βιβλίο του «Ιστορίες για τα δικά μου Χριστούγεννα» (Εκδόσεις Πατάκη, 2015).
  • Η Τάνια Παλαιολόγου διαβάζει το βιβλίο «Το αστερόπαιδο» του Oscar Wilde (Εκδόσεις Μεταίχμιο, 2014). 
  • Η Νάνσυ Σιδέρη αφηγείται «Το κοριτσάκι με τα σπίρτα» του Hans Christian Andersen (Εκδόσεις Καλειδοσκόπιο, 2005).
  • Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος διαβάζει το βιβλίο του Ευγένιου Τριβιζά «Ο Αϊ-Βασίλης στη φυλακή με τους 83 μικρούς αρουραίους» (Εκδόσεις Μεταίχμιο, 2012).

Οι αναγνώσεις θα παραμείνουν διαθέσιμες στο κανάλι της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος στο Youtube για όλη την εορταστική περίοδο έως και τις 10 Ιανουαρίου 2021.

2. Βυθούγεννα: Το χριστουγεννιάτικο παραμύθι του Γιώργου Δ. Λεμπέση έγινε video book

 Βυθούγεννα

Photo Credit:psichogios.gr

O Γιώργος Δ. Λεμπέσης αφηγείται την αγαπημένη χριστουγεννιάτικη ιστορία του βυθού, με τίτλο «Βυθούγεννα», σε ένα νέο video book.

Μυστήριο τα Χριστούγεννα, μυστήρια κι αυτή η ιστορία. 

Μα πώς μπορεί να απαγορεύτηκαν οι γιορτές στη στεριά; Και με ποιον τρόπο θα βρει ο Βρασίδας ο αχινός στα «Βυθούγεννα» τη μαγεμένη λύση;

Λίγα λόγια για το έργο
«Πριν από περίπου δύο χιλιάδες χρόνια, οι άνθρωποι είχαν ανάγκη όσο ποτέ από μια σφιχτή αγκαλιά. Τότε ήταν που γεννήθηκε ο Χριστός και τους έμαθε τον τρόπο. Τους μίλησε για την αγάπη και για το πόσο σπουδαίο είναι να κάνεις τον διπλανό σου χαρούμενο, πόσο υπέροχο είναι να μοιράζεσαι και να νοιάζεσαι για τους άλλους, και πόσο ευλογημένο είναι να αγαπάς τον εαυτό σου. Κατάφερε να κάνει όλο τον κόσμο όμορφο και φωτεινό μόνο με μια αγκαλιά. Αυτό είναι τα Χριστούγεννα κι οι στεριανοί τα γιορτάζουν κάθε χρόνο, στολίζοντας την πόλη και τα σπίτια τους, κι ανταλλάσσοντας δώρα», είπε το τέρας, το οποίο για πρώτη φορά μιλούσε τόσο πολύ.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ψυχογιός.

3. Φρικαντέλα – Η μάγισσα που μισούσε τα κάλαντα του Ευγένιου Τριβιζά σε ακουστική αφήγηση 

Φρικαντέλα – Η μάγισσα που μισούσε τα κάλαντα του Ευγένιου Τριβιζά σε ακουστική αφήγηση

Photo Credit: kalendis.gr

Ακούστε την ομάδα Τρεις κι ο κούκος να διαβάζει το υπέροχο παραμύθι του Ευγένιου Τριβιζά, Φρικαντέλα, η μάγισσα που μισούσε τα κάλαντα. Το γνωστό έργο του εξίσου γνωστού «παραμυθά», αγαπημένου όλων των παιδιών, έχει γίνει sold-out βιβλίο, cd, παράσταση και τώρα παρουσιάζεται και στο YouTube για την πιο μαγευτική, χριστουγεννιάτικη ακρόαση, ever!

Λίγα λόγια για το έργο
Η µάγισσα Φρικαντέλα µισεί αφάνταστα όλα τα καλά. Δε χορεύει καλαµατιανό. Χορεύει µόνο κακαµατιανό. Δεν τρώει ποτέ της καλαµαράκια. Τρώει µόνο κακαµαράκια. Δεν πίνει πορτοκαλάδα, µόνο πορτοκακάδα. Αλλά, πάνω απ’ όλα, µισεί τα κάλαντα. Όταν, λοιπόν, παραµονές πρωτοχρονιάς ακούει τα παιδιά της γειτονιάς να τραγουδάνε τα κάλαντα, γίνεται έξω φρενών, τους κλέβει τις φωνές τους και τις φυλακίζει σε µπαλόνια. Η απολαυστική περιπέτεια συνεχίζεται στους χιονισµένους δρόµους της πόλης και στο κάστρο της µάγισσας, στα µαγικά δωµάτια του οποίου, τα παιδιά µε επικεφαλής τον τετραπέρατο Σεβαστιανό Μπισµπικούκη αναζητούν τα µπαλόνια µε τις κλεµµένες φωνές τους.
Το βιβλίο συνοδεύεται από ένα παράρτηµα µε τα κάλαντα από διάφορα µέρη της Ελλάδας και από ένα τριγωνάκι που τα παιδιά µπορούν να το χρησιµοποιήσουν για να ζωντανέψουν το παραµύθι µε τις δικές τους φωνές.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καλέντης.

4. Ένα δέντρο μια φορά, του Ευγένιου Τριβιζά στο YouTube

Ένα δέντρο μια φορά, του Ευγένιου Τριβιζά στο YouTube

Photo Credit: kalendis.gr

Άλλο ένα διαχρονικό κι υπέροχο παραμύθι, με δυνατά μηνύματα, όχι μόνο για τα παιδιά, αλλά και για όσους νιώθουν παιδιά!

Το «Ένα δέντρο, μια φορά», ένα από τα πιο αγαπητά βιβλία του, που προάγει την οικολογική ευαισθητοποίηση και μεταδίδει επίκαιρα μηνύματα που αφορούν στη ζωή των περιθωριοποιημένων ατόμων στις σύγχρονες μεγαλουπόλεις, γίνεται ταινία υψηλής ποιότητας τρισδιάστατων κινούμενων σχεδίων (3d animation).

Λίγα λόγια για το έργο
Το παραμύθι εκτυλίσσεται ένα χριστουγεννιάτικο βράδυ, όταν συναντιούνται ένα παραμελημένο δέντρο που φυτρώνει στο άχαρο πεζοδρόμιο μιας πόλης και ένα φτωχό αγόρι. Το δέντρο, που βλέπει από τα παράθυρα των σπιτιών τα καταστόλιστα χριστουγεννιάτικα δέντρα και ζηλεύει, ζητά από το αγόρι να το στολίσει. Εκείνο όμως, δεν έχει στολίδια, ούτε και χρήματα. Πώς είναι δυνατόν να στολίσει ένα καχεκτικό δέντρο στη μέση ενός παγωμένου, βρόμικου πεζοδρομίου; Κι όμως… εκείνη η νύχτα είναι αλλιώτικη από τις άλλες, μια νύχτα ονείρων, μια νύχτα μαγική…

Την ταινία, ένα απολαυστικό θέαμα για όλη την οικογένεια (family show) με συγκίνηση, λεπτές αποχρώσεις του χιούμορ, πλούσια φαντασία και χωρίς ίχνος βίας, σε πρωτότυπο σενάριο του ίδιου του Ευγένιου Τριβιζά, τη σκηνοθετεί ο Παναγιώτης Ράππας (συνεργάτης του Steven Spielberg και ισόβιο μέλος της Ακαδημίας Τεχνών και Επιστημών του Κινηματογράφου των ΗΠΑ). 

Την παραγωγή υπογράφουν ο Παναγιώτης Ράππας και ο βραβευμένος με ΕΜΜΥ και υποψήφιος για το ANNIE 2007, Νάσος Βακάλης.

Το "Ένα δέντρο μια φορά" κυκλοφορεί και σε βιβλίο από τις εκδόσεις Καλέντη, σε εικονογράφηση του Νικόλα Ανδρικόπουλου.