4 online διασκεδαστικές προτάσεις για όλη την οικογένεια

Μένουμε σπίτι: Το CKG επέλεξε 4 εναλλακτικούς τρόπους διασκέδασης και επιμόρφωσης για όλη την οικογένεια!

1. Εκπαιδευτικά Παιχνίδια, από το Premium Toys

Παίζουμε όλη η οικογένεια και μαθαίνουμε μαζί!

Ένα σύμπαν από εκπαιδευτικά παιχνίδια επιλεγμένα ώστε να πυροδοτήσουν την περιέργεια των παιδιών για τον κόσμο γύρω τους και τον τρόπο που λειτουργούν τα πράγματα. Τα παιχνίδια αυτά παρακινούν τα παιδιά να υποβάλλουν ερωτήσεις και να αναπτύξουν δεξιότητες συλλογισμού που θα τους επιτρέψουν να απολαμβάνουν κάθε νέα εμπειρία και να αντιμετωπίζουν με σιγουριά κάθε νέα πρόκληση. Η εταιρία Premium Toys που δραστηριοποιείται στον χώρο του Παιχνιδιού εδω και 30 χρόνια είναι η πρώτη που έφερε τα παιχνίδια STEM στην Ελλάδα από το 2010. Περιηγηθείτε λοιπόν στο Premium Toys και ανακαλύψτε την μεγάλη γκάμα παιχνιδιών για όλα τα γούστα.

2. Δωρεάν Download παιδικών βιβλίων από την Εθνική Βιβλιοθήκη Ελλάδος

Από το χαρτί… στην οθόνη: Το βιβλίο βρίσκεται παντού!

Εδώ και 2 χρόνια, είναι γεγονός, ότι η Εθνική Βιβλιοθήκη εκσυγχρονίστηκε και προσφέρει στο κοινό το Ηλεκτρονικό Αναγνωστήριο, δηλαδή τη δυνατότητα στους πιστοποιημένους χρήστες να διαβάζουν δωρεάν ηλεκτρονικά βιβλία. Για μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο, θα μπορείτε να διαβάσετε ένα e-book από τον υπολογιστή, ή το τάμπλετ, ανάγοντας έτσι τις νέες τεχνολογίες, ως τον απόλυτο σύμμαχο για τον καλύτερο φίλο του παιδιού – που είναι το βιβλίο! Η συλλογή του Ηλεκτρονικού Αναγνωστηρίου της Εθνικής Βιβλιοθήκης περιλαμβάνει βιβλία ευρείας αναγνωσιμότητας, με έμφαση στους τομείς της λογοτεχνίας, της ιστορίας, των τεχνών, των επιστημών, αλλά και γενικότερου ενδιαφέροντος και φυσικά, όχι μόνο για ενήλικες, αλλά και για παιδιά και εφήβους! Με σκοπό να προωθηθεί η ηλεκτρονική ανάγνωση, αλλά και να εξοικειωθεί το κοινό με το ηλεκτρονικό βιβλίο, ανανεώνεται η ήδη υπάρχουσα πλατφόρμα που προσφέρει περισσότερα από 2.500 βιβλία! Για να μπορέσει κάποιος να χρησιμοποιήσει το Ηλεκτρονικό Αναγνωστήριο, θα πρέπει να είναι πιστοποιημένος χρήστης της Εθνικής Βιβλιοθήκης και στη συνέχεια να «κατεβάσει» ταυτόχρονα μέχρι και 3 ηλεκτρονικά βιβλία, για 20 ημέρες το καθένα, με δικαίωμα να το αλλάξει.

3. Γνωρίζω τη ραδιοτηλεοπτική μας κληρονομιά από το πλουσιότερο οπτικοακουστικό αρχείο της Ελλάδας της ΕΡΤ

Μία διαδικτυακή «βουτιά στο Χρόνο» από τη δημόσια τηλεόραση!

Ένα ανεπανάληπτο εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό ταξίδι στην Ιστορία αυτού του τόπου, μέσα από τον επίσημο διαδικτυακό τόπο της ΕΡΤ, το περιεχόμενο του οποίου διαρκώς εμπλουτίζεται και ανανεώνεται με ντοκιμαντέρ, εκπομπές ενημερωτικές, ψυχαγωγικές, ρεπορτάζ, ειδήσεις, φωτογραφίες, ηχητικά ντοκουμέντα από ραδιοφωνικά αρχεία και έγγραφα για όλες τις ηλικίες! Στόχος της ΕΡΤ είναι εφαρμόζοντας όλες τις ποιοτικές και τεχνικές προδιαγραφές να διασώσει και συνάμα να διασφαλίσει την καλύτερη πρόσβαση των πολιτών στην οπτικοακουστική τους κληρονομιά, προσφέροντας έτσι μία πολιτιστική παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές. Έτσι μαθαίνουν οι νέοι και θυμούνται οι παλιότεροι! Παράλληλα με τους σκοπούς αυτού του portal, διοργανώνεται για 2η φορά ο Διεθνής Μαθητικός Διαγωνισμός Οπτικοακουστικής Δημιουργίας «Τα σχολεία εκπέμπουν στην ΕΡΤ» για τους/τις μαθητές/μαθήτριες όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων της Ελλάδας και της Ομογένειας, δημόσιων και ιδιωτικών, όπου συγκεντρώνοντας υλικό από το online αρχείο της ΕΡΤ, μαθητές δημιουργούν μαθητικών ταινιών μικρού μήκους, ώστε να αναδειχθεί η οπτικοακουστική μας κληρονομιά με τη ματιά των νεότερων γενεών. Με θεματικές από την ιστορία των πολέμων της χώρας μας, μέχρι την προστασία του περιβάλλοντος, το μεταναστευτικό και την ισότητα των δύο φύλων, οι συμμετέχοντες θα διαγωνιστούν με τις ταινίες τους και όσες διακριθούν θα προβληθούν από την ΕΡΤ, ενώ θα αφήσουν το πολιτιστικό τους στίγμα για ένα καλύτερο μέλλον από τις νεότερες γενιές!

4. Μαγειρική για παιδιά… με παιδιά από το Mamapeinao.gr 

Ένα «νόστιμο» σερφάρισμα συνταγών από παιδιά… για παιδιά!

Αυτές τις μέρες είναι μια ιδανική ευκαιρία να εκπαιδεύσετε τα παιδιά να γίνουν μικροί και επίδοξοι σεφ, αναθέτοντάς τους εργασίες στην κουζίνα, ανάλογες προς την ηλικία τους, οι οποίες θα τους βοηθήσουν να γίνουν δημιουργικοί, να διασκεδάσουν και, με λίγη καλή τύχη, να ετοιμάσουν το πρώτο τους γεύμα! Μία ιδανική πρόταση για αυτή τη συλλογική και δημιουργική, αλλά και άκρως νόστιμη διαδικασία είναι το μαγειρικό portal, «Μαμά Πεινάω», όπου - με μπούσουλα αυτή τη φράση που ακούν όλες οι μαμάδες - δημιουργήθηκε ένα site μαγειρικής που έχει εύκολες συνταγές για μαμάδες, παιδιά, φοιτητές, χορτοφάγους! Με παρουσίαση του μενού της εβδομάδας και του Σαββατοκύριακου, διαγωνισμούς και άρθρα για τη μαγειρική, μπορείτε να ξεναγηθείτε, να μυρίσετε και να γευτείτε… συνταγές, άκρως διασκεδαστικές και πεντανόστιμες για κάθε οισοφάγο!