5 βιβλία για αποκριάτικες κατασκευές και μάσκες

Μετά από 1 σχεδόν χρόνο φορώντας τις υγειονομικές μάσκες και με τις Απόκριες να είναι πιο διαφορετικές από ποτέ, το CKG προτείνει 5 βιβλία που θα σας βοηθήσουν να περάσετε μοναδικά καρναβάλια από το σπίτι με ιδέες για κατασκευή αποκριάτικων μασκών, αυτή τη φορά, αλλά και περουκών και πρωτότυπων μακιγιάζ: από ζωάκια και κλόουν, μέχρι σούπερ ήρωες και δεινόσαυρους, οι Απόκριες πρέπει να εορταστούν και φέτος, με κέφι, φαντασία, δημιουργική διάθεση! Μία συλλογή βιβλίων που θα ενθουσιάσει όλη την οικογένεια και θα αφήσει τις καλύτερες αναμνηστικές φωτογραφίες, όταν η πανδημία θα έχει υποχωρήσει και όλοι ανακτήσουμε μία φυσιολογική καθημερινότητα!

1. Αποκριάτικες Κατασκευές με Πατρόν, Marion Davidovski

Το βιβλίο αυτό είναι μια πλούσια πηγή ιδεών για τον εκπαιδευτικό ή για το γονιό ενόψει των εορτών της Αποκριάς. Οι προτάσεις για μάσκες, που θα βοηθήσουν στην επιτυχημένη μεταμφίεση των παιδιών, εναλλάσσονται με ιδέες για τον ευφάνταστο στολισμό του χώρου όπου θα γίνει η γιορτή, στο σχολείο ή στο σπίτι. Με τη συμμετοχή των παιδιών στην κατασκευή των αποκριάτικων στολιδιών, η χαρά τους για αυτήν τη μοναδική στιγμή του χρόνου θα γίνει ακόμα μεγαλύτερη.
Εκδόσεις Ντουντούμη
Κόστος:
10,34 ευρώ
Ηλικίες: 4-10 ετών

2. Αποκριάτικα Πρόσωπα, Sylvette Pegan 

Μακιγιάζ για τα πιο φρόνιμα και τα πιο άτακτα παιδιά. Γίνονται εύκολα και δε βλάπτουν το πρόσωπο. Περούκες φανταστικές και ποστίς, κοστούμια απλά με έντονα χρώματα. Τα υλικά βρίσκονται εύκολα μέσα στο σπίτι. Ο συνδυασμός περούκας, κοστουμιού και μακιγιάζ δίνει ένα θεαματικό αποτέλεσμα και παράλληλα την ευκαιρία σε όλη την οικογένεια να περάσει καταπληκτικά δημιουργώντας τους πιο πετυχημένους κλόουν, ζωάκια, αρλεκίνους και σούπερ ήρωες!
Εκδόσεις Καστανιώτη
Κόστος:
8,48 ευρώ
Ηλικίες: 9-12 ετών

3. Φτιάχνω τις δικές μου μάσκες 2: Δεινόσαυροι

Μετά την πετυχημένη σειρά Μάσκες: Ζωά του Αγρού, έχει εκδοθεί και το Μάσκες 2: Δεινόσαυροι με ένα από τα πιο αγαπημένα θέματα των παιδιών, είτε πρόκειται για βιβλία, είτε για παιδικές σειρές, είτε για μάσκες και κατασκευές! Χρωμάτισε και φτιάξε απίθανες μάσκες που απεικονίζουν τρομερούς δεινόσαυρους. Για ατέλειωτο παιχνίδι και διασκέδαση, για ένα ολοκληρωμένο, τρομακτικό αποτέλεσμα που θα κρατήσει απασχολημένους μικρούς και μεγάλους καθόλη τη διάρκεια των γιορτών!
Εκδόσεις Susaeta
Κόστος:
2,80 ευρώ
Ηλικίες: 5 + ετών

4. Η Τρελοπαρέα του Ινδιάνου

Μία συλλογή από αυτοκόλλητα, θέατρο, κατασκευές, διακόσμηση, πάρτι, παιχνίδι, μάσκες! Και όλα αυτά γίνονται πολύ εύκολα, ακολουθώντας τις οδηγίες του βιβλίου: Συμπληρώστε τα πρόσωπα του βιβλίου χρησιμοποιώντας τα αυτοκόλλητα που βρίσκονται στην πρώτη και την τελευταία σελίδα του βιβλίου. Κόψτε τα πρόσωπα ακολουθώντας τις διακεκομμένες γραμμές στο πίσω μέρος της κάθε εικόνας. Περάστε ένα λαστιχάκι στις πλαϊνές τρύπες. Μόλις φτιάξατε τέσσερις διαφορετικές μάσκες για να τις φορέσετε ή για να διακοσμήσετε με αυτές το δωμάτιό σας!
Εκδόσεις: Ίριδα
Κόστος:
7,42 ευρώ
Ηλικίες: 3-6 ετών

5. Νέες Μάσκες για Απόκριες και Πάρτι, M. Schröder, M. Vogel

Οι μάσκες έχουν ζήτηση όλο το χρόνο: για φανταστικές μεταμφιέσεις τις απόκριες ή για πρωτότυπες γιορτές και πάρτι. Το βιβλίο αυτό περιέχει όλο φαντασία ιδέες που θα ενθουσιάσουν τα παιδιά και θα εντυπωσιάσουν τους μεγάλους. Ινδιάνοι, κλόουν, άγρια ζώα και πολλές ακόμα επιλογές. Επίσης, περιλαμβάνει, απλές και κατανοητές οδηγίες κατασκευής βήμα προς βήμα, εύκολη ταξινόμηση των υλικών, κατασκευές με βαθμούς δυσκολίας και πατρόν σε φυσικό μέγεθος και πρακτική θήκη για την ασφαλή φύλαξή τους! Πέρα από την οργάνωση, το βιβλίο προσφέρει άπειρες ιδέες για ατελείωτη διασκέδαση για όλη την οικογένεια που μένει σπίτι! Από την ίδια σειρά, μπορείτε να βρείτε και το Μάσκες και Καπέλα από Χαρτί, όπως επίσης και το Χαρούμενες Μάσκες και Καπέλα.
Εκδόσεις Κεντικελένη
Κόστος:
12,80 ευρώ
Ηλικίες: 5-11 ετών