6 παραλίες κοντά στην Αθήνα κατάλληλες για οικογένειες

Καλοκαίρι στην Ελλάδα σημαίνει βουτιές και παιχνίδια στην παραλία και είμαστε ιδιαίτερα προνομιούχοι που έχουμε γύρω μας θάλασσες τις οποίες μπορούμε να απολαύσουμε, ακόμη και λίγα χιλιόμετρα μακριά από την Αθήνα.

Για όλους όσους αναζητούν μία ανάσα δροσιάς και μία διέξοδο από την καθημερινότητα, επιλέξαμε 6 παραλίες κοντά στην Αττική, κατάλληλες για οικογένειες.

Σκαλάκια Αλθέας, Αγία Μαρίνα

Στο 35ο χιλιόμετρο της παραλιακής Αθηνών-Σουνίου, θα δείτε ένα πάρκινγκ στα δεξιά, στο οποίο όμως τα Σαββατοκύριακα θα δυσκολευτείτε να βρείτε θέση. Ακολουθώντας τα σκαλάκια θα βρεθείτε σε μία όμορφη παραλία, η οποία δεν είναι οργανωμένη. Επομένως, θα πρέπει να έχετε μαζί σας όλα τα απαραίτητα, δηλαδή ομπρέλα,  αντηλιακό, σνακ, νερό, χυμούς και βέβαια τα αγαπημένα παιχνίδια των παιδιών.

Χάρακας

Στο 62ο χιλιόμετρο της λεωφόρου Σουνίου βρίσκεται μια υπέροχη μεγάλη παραλία, με αρκετό χώρο ώστε να απολαύσετε τις βουτιές σας ή το παιχνίδι στην αμμουδιά. Καθώς τα νερά είναι ρηχά, θεωρείται ιδιαίτερα ασφαλής για παιχνίδι και κολύμπι. Η παραλία είναι οργανωμένη, οπότε θα βρείτε ομπρέλες, ξαπλώστρες, ντους και beach bar, αλλά καθώς υπάρχει αρκετός χώρος, μπορείτε να στήσετε κάπου πιο μακριά τη δική σας ομπρέλα.

Πασαλιμάνι, Σούνιο

Ή αλλιώς Λιμάνι του Πασά. Βρίσκεται στον όρμο ανάμεσα στις ακτές Ασημάκη και Τσίου στο Σούνιο. Είναι λίγο δύσκολο να εντοπίσετε την παραλία, καθώς ο όρμος είναι καλά κρυμμένος από την λεωφόρο Σουνίου, αλλά αν ακολουθήσετε την παράκαμψη και διασχίσετε τον οικισμό Πασά Σουνίου, το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει. Σε γενικές γραμμές είναι μία παραλία ήρεμη, με καθαρά νερά, αμμουδιά και τοπίο που σε κάνει να νομίζεις ότι είσαι διακοπές. Η παραλία δεν είναι οργανωμένη, οπότε μην ξεχάσετε όλα τα απαραίτητα.
6 παραλίες κοντά στην Αθήνα κατάλληλες για οικογένειες

Κακιά Θάλασσα, Κερατέα

Πρόκειται για μία από τις ωραίες παραλίες στην Αττική, με ψιλό βότσαλο έξω και άμμο μέσα, με καθαρά νερά, κατάλληλη για παιδιά. Η παραλία είναι χωρισμένη σε δύο μέρη και είναι οργανωμένη στο νότιο κομμάτι της, οπότε έχετε στη διάθεσή σας ομπρέλες, ξαπλώστρες, ντουζιέρες, αποδυτήρια και κυλικείο. Το βόρειο κομμάτι της είναι ελεύθερο, οπότε αν θέλετε να έχετε το δικό σας χώρο, μπορείτε να κατευθυνθείτε προς τα εκεί.

Χαμολιά, Βραυρώνα

Αλλάζοντας προσανατολισμό και με κατεύθυνση προς Ανατολική Αττική, η Χαμολιά είναι μια μεγάλη, ήσυχη παραλία βορειοανατολικά από το Πόρτο Ράφτη, όπου θα φτάσετε ακολουθώντας τις ταμπέλες από Αττική Οδό για τον Αρχαιολογικό Χώρο Βραυρώνας, μέχρι το σημείο που θα δείτε ταμπέλα για Χαμολιά και θα συνεχίσετε ευθεία. Εκεί θα συναντήσετε μια μεγάλη παραλία κυρίως με οικογένειες.

Πόρτο Ράφτη -Αυλάκι

Στη δημοτική πλαζ, η θάλασσα είναι καταγάλανη και η παραλία στρωμένη με άμμο, κάνοντάς τη απολαυστική για μικρούς και μεγάλους. Η παραλία είναι οργανωμένη, οπότε θα βρείτε ξαπλώστρες, ομπρέλες, αποδυτήρια, ντους και τουαλέτες, καθώς και ένα αναψυκτήριο. Το πάρκινγκ είναι χωρίς χρέωση.

Ένα άρθρο για: