"Άδικα Παραμύθια": Οι αληθινές, συγκινητικές ιστορίες τριών προσφυγόπουλων

Οι αληθινές, συγκλονιστικές ιστορίες τριών παιδιών που ξέφυγαν από τις βίαιες συγκρούσεις στην πατρίδα τους και αναγκάστηκαν να αναζητήσουν μία καλύτερη ζωή, έγιναν σενάριο για τρία σύντομα βίντεο κινούμενων σχεδίων, μετά από πρωτοβουλία της Unicef. Τα ίδια τα παιδιά αφηγούνται τη φρικτή πραγματικότητα που βίωναν και η οποία αποτέλεσε το λόγο να ξεριζωθούν από τον τόπο τους. Με τον τρόπο αυτό, η Unicef θέλησε να αποδώσει το δράμα τους με τον πλέον ζωντανό τρόπο, να αφυπνίσει την κοινή γνώμη και να δώσει στα παιδιά ένα "Happy End", μια δεύτερη ευκαιρία ζωής, όπως την αξίζουν.
«Άδικα Παραμύθια» Οι αληθινές, συγκινητικές ιστορίες τριών προσφυγόπουλων

Η ενέργεια αυτή, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της καμπάνιας #actofhumanity, εξακολουθεί να είναι επίκαιρη, όπως πολύ έντονα βιώνουμε και στη χώρα μας, καθώς συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι προσφυγικές ροές. Σήμερα, τουλάχιστον 65 εκατομμύρια παιδιά και νέοι παγκοσμίως προσπαθούν να διαφύγουν από συγκρούσεις, φτώχεια ή και ακραία καιρικά φαινόμενα, αναζητώντας μια πιο σταθερή ζωή και ένα μέρος το οποίο μπορούν να θεωρήσουν "σπίτι".

Τα "UnfairyTales - Άδικα Παραμύθια" εστιάζουν στο ότι, ανεξαρτήτως από το που προέρχονται, τα παιδιά είναι παιδιά και στο ότι κάθε παιδί έχει δικαιώματα και αξίζει μια δίκαια ευκαιρία στη ζωή. Σκοπός των ιστοριών αυτών είναι η διαμόρφωση ενός θετικού πλαισίου αντιμετώπισης απέναντι στα δεκάδες εκατομμύρια παιδιά και νέους ανθρώπους που είναι σήμερα πρόσφυγες παγκοσμίως.

Η μία ιστορία, με τίτλο "Η Ivine και το Μαξιλάρι", παρουσιάζει την περιπέτεια ενός 14χρονου κοριτσιού, που μετά από μια επικίνδυνη απόδραση από τη Συρία, εγκαταστάθηκε σ’ έναν καταυλισμό προσφύγων στη Γερμανία, όπου αντιμετώπισε νέες προκλήσεις.

 

Η ταινία "Η Malak και η Βάρκα", αφηγείται την ιστορία ενός νεαρού κοριτσιού και του ταξιδιού του μέσα σε μια βάρκα που βουλιάζει.

 

Η τρίτη ταινία, με τίτλο "Ο Mustafa κάνει έναν περίπατο", εστιάζει στην ιστορία του μικρού αγοριού, που αφού εγκατάλειψε το σπίτι του, αναρωτιέται ποιος έμεινε πλέον για να γίνει φίλος του.