Δέκα λόγοι για τους οποίους θα προσλάβω έναν Career Coach

Η συνεργασία με έναν coach είναι πλέον ένα πολύ σύνηθες φαινόμενο στις σύγχρονες κοινωνίες καθώς υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ότι γενικότερα το coaching βοηθά μεταξύ άλλων στη στοχοθεσία, στην ενίσχυση της αυτοεκτίμησης μέσω αναγνώρισης των προσωπικών δεξιοτήτων και στην αύξηση της αποτελεσματικότητας. Το coaching σήμερα μπορεί να λάβει πολλές μορφές, από μεμονωμένες συνεδρίες έως ομαδικά εργαστήρια, αυτοπροσώπως ή μέσω διαδικτύου. 

Γιατί λοιπόν να προσλάβετε έναν Coach Σταδιοδρομίας; Φυσικά εδώ μπορούμε να απαριθμήσουμε πάρα πολλούς λόγους, αλλά θα περιοριστούμε στους 10 από τους λόγους για τους οποίους ζητούνται οι υπηρεσίες συνηθέστερα από εμπειρία. Οι λόγοι αυτοί αφορούν στα εξής «θέλω να»: 

  1. δω εάν αυτό που σκέφτομαι πραγματικά μου ταιριάζει 
  2. εντοπίσω τι πραγματικά θέλω να κάνω στη ζωή μου  
  3. έχω επαγγελματική βοήθεια στην αναζήτηση της πρώτης μου εργασίας
  4. προετοιμαστώ για την αγορά εργασίας και για τη συνέντευξη
  5. βοηθηθώ στη δημιουργία ενός βιογραφικού σημειώματος που να με εκφράζει  
  6. κάνω αλλαγή στην καριέρα μου και να αντλώ ευχαρίστηση από αυτήν
  7. αποφασίσω εάν θα αφήσω την εργασία μου ή όχι 
  8. βοηθηθώ καθώς έχω χρόνια να εργαστώ, είμαι χρόνια άνεργος-η 
  9. ανακαλύψω τις πραγματικές μου δεξιότητες και τα ταλέντα μου
  10. ανακαλύψω εάν το ikigai μου (το πάθος μου) μπορεί να εξελιχθεί σε επαγγελματική καριέρα και πώς 

Πριν συνεργαστείτε με έναν career coach είναι σημαντικό να κατανοήσετε τον ρόλο τους. Ο coach σταδιοδρομίας δεν είναι ούτε θεραπευτής, ούτε headhunter που θα σας συστήσει σε εταιρείες ώστε να βρείτε εργασία. Ο career coach κατέχει εργαλεία ώστε μέσα από μια μαιευτική μεθοδολογία και ερωτήσεις αυτογνωσίας μπορεί να σας βοηθήσει να αναγνωρίσετε και να εντοπίσετε τα ικανά σας πλεονεκτήματα, τις αξίες ζωής και τα πραγματικά θέλω, να έχετε ισχυρή παρουσία σε συνεντεύξεις, να χτίσετε την εικόνα σας και να την παρουσιάζετε με αυτοπεποίηθηση.