"Δες, άκου, σκέψου & φαντάσου" :Σειρά ντοκιμαντέρ μικρού μήκους από το ΚΠΙΣΝ

Photo: snfcc.org

Τον Μάιο συνεχίζεται η σειρά "Δες, άκου, σκέψου & φαντάσου" από το Vlefaro live cinema. Πρόκειται για μία σειρά "ντοκιμαντέρ" μικρού μήκους στην οποία πραγματικότητα και μυθοπλασία συναντώνται για να περιγράψουν με δημιουργικό τρόπο, λέξεις και έννοιες που συναντάμε στην καθημερινότητά μας. 

Σκοπός των βίντεο, πέρα από την έμπνευση, την ψυχαγωγία και τη μάθηση, είναι η εξοικείωση με τη διαδικασία της καλλιτεχνικής σκέψης, τους συνειρμούς, τα όνειρα και κατ’ επέκταση την ίδια την τέχνη και την ποίηση. Ζωγραφική, φωτογραφίες, κινούμενες εικόνες και πρωτότυπες μελωδίες επιστρατεύονται για να ξεδιπλωθεί μπροστά στα μάτια των θεατών μια ιδιότυπη κινούμενη εγκυκλοπαίδεια, που χρησιμοποιεί την πληροφορία σαν αφορμή για τη δημιουργία μιας νέας επινόησης. Σε κάθε βίντεο παρουσιάζεται, η περιγραφή του θέματος, ένα κομμάτι έρευνας, πραγματικά και φανταστικά στοιχεία, διάσημα εικαστικά έργα και συνειρμοί που σχετίζονται με την κεντρική ιδέα του επεισοδίου. Έπειτα, τα παιδιά καλούνται να επιλέξουν ελευθέρα να επιλέξουν το μέσο που θα χρησιμοποιήσουν για να δημιουργήσουν ένα δικό τους πρωτότυπο έργο, χωρίς να τους έχει παρουσιαστεί το πώς.

Στα παραμύθια και τη λαϊκή παράδοση συναντάμε, εκτός από γνωστούς και αγαπημένους ήρωες, και άλλα δευτερεύοντα πρόσωπα που όμως έχουν τη δύναμη να αλλάξουν τη ροή της ιστορίας και να επηρεάσουν την κατάληξη. Τα φανταστικά αυτά πρόσωπα, συχνά, μπορεί να είναι ζώα ή στοιχεία της φύσης.

Τον Μάιο, στη σειρά "ντοκιμαντέρ" του Vlefaro, αναλύονται γνωστά πρόσωπα παραμυθιών καθώς και οι έννοιες που αντιπροσωπεύουν, με σκοπό να παρουσιαστεί ο χαρακτήρας τους αλλά και οι περιπέτειές τους μέσα από συνειρμικές εικόνες και λόγο.

Τί κάνει την Αλίκη τολμηρή και τη Χρυσομαλλούσα περίεργη; Ποιο κρυφό μυστικό τους δίνει την ικανότητα να συνομιλούν με ζώα; Γιατί υπάρχουν τόσα πολλά παραμύθια για πρίγκιπες και πώς θα ήταν ένας πρίγκιπας στις μέρες μας; Πώς κατέληξε η Αλεπού να αντιπροσωπεύει την πονηριά και τί σχέση έχει αυτό με τα πραγματικά στοιχεία του χαρακτήρα της;

Μήπως ήρθε η ώρα οι μικροί καλλιτέχνες που μας παρακολουθούν να φτιάξουν τον δικό τους φανταστικό ήρωα και τις περιπέτειες του;

Συντελεστές:
Ιδέα, εικαστικά: Αγγελική Μπόζου
Μουσική, μοντάζ, animation, αφήγηση: Θάνος Κοσμίδης
Κείμενα: Αγγελική Μπόζου, Νέλλη Πουλοπούλου

Τα επεισόδια θα είναι διαθέσιμα εδώ, καθώς και στη σελίδα του ΚΠΙΣΝ στο Facebook και στο κανάλι του στο YouTube.

Σάββατο 01, 08, 15, 22, 29/05, 11.00
Κόστος:
Δωρεάν
Ηλικίες: 5 + ετών