Διαδραστικό "Escape Room" στο πλαίσιο της δράσης "USA-Greece: 200 Years of Innovation" για όλες τις ηλικίες

Photo: usembassy.gov

Έχετε το κλειδί για να ξεκλειδώσετε 200 χρόνια της κοινής επιστημονικής ιστορίας Ηνωμένων Πολιτειών και Ελλάδας; Μπορείτε να λύσετε τον γρίφο σπουδαίων επιστημονικών ανακαλύψεων της ιστορίας; Γνωρίζετε τους επιστήμονες που καθόρισαν την πορεία των τελευταίων 200 ετών και που θα σας βοηθήσουν να αποδράσετε από το δωμάτιο;

Η Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα και ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός SciCo (Science Communication) εγκαινιάζουν τη δράση "USA-Greece: 200 Years of Innovation", ένα διαδραστικό Escape Room, στο οποίο οι επισκέπτες μπορούν να εξερευνήσουν την κοινή επιστημονική ιστορία των δύο χωρών και τελικά να "αποδράσουν", χρησιμοποιώντας τις γνώσεις τους. Το Escape Room φιλοξενείται στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων και παρουσιάζει μερικές από τις μεγαλύτερες επιστημονικές ανακαλύψεις του κοινού ταξιδιού της Ελλάδας και των Ηνωμένων Πολιτειών στην ιστορία.

Οι επισκέπτες καλούνται να περιηγηθούν μέσα από 4 διαφορετικά δωμάτια, το καθένα από τα οποία αντιπροσωπεύει μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο της σύγχρονης ιστορίας. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να πληροφορηθούν για μερικές από τις σημαντικότερες ιστορικές και επιστημονικές ανακαλύψεις, μέσα από γρίφους και παζλ. Και οι τέσσερις αίθουσες αναδεικνύουν τις αξιοσημείωτες καινοτομίες που προέκυψαν από την ελληνοαμερικανική συνεργασία τα τελευταία 200 χρόνια, εστιάζοντας σε μερικές από τις πιο εμβληματικές προσωπικότητες από διάφορους τομείς της επιστήμης και της τεχνολογίας.

Η Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα χρηματοδότησε αυτήν την προσπάθεια, στο πλαίσιο των δράσεων: "ΗΠΑ-Ελλάδα: Γιορτάζοντας 200 Χρόνια Φιλίας", για την υποστήριξη των εορτασμών των διακοσίων ετών από την ελληνική επανάσταση. Η δράση "USA-Greece: 200 Years of Innovation" πραγματοποιείται υπό την αιγίδα των δράσεων της Επιτροπής "Ελλάδα 2021".

Για την είσοδο στον χώρο, οι επισκέπτες θα πρέπει να επιδείξουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού τους ή το πιστοποιητικό νόσησής τους από τον COVID-19 (έως 6 μήνες). Αν δε διαθέτουν κάτι από τα παραπάνω θα πρέπει να επιδείξουν τη σχετική βεβαίωση αρνητικού αποτελέσματος από τεστ ανίχνευσης της νόσου Covid-19 (PCR test ή rapid test), στο οποίο έχουν υποβληθεί τις τελευταίες 48 ώρες. Οι μαθητές κάτω των 12 ετών θα πρέπει να επιδείξουν αρνητικό self-test. 

Από 19/11/2021 – 31/12/2021
Σεράφειο Κέντρο Αθλητισμού
Εχελιδών 19 & Πειραιώς 144, Αθήνα
Τηλ.: 2103426842
Κόστος: Δωρεάν
Ηλικίες: 6 ετών και άνω