Εργαστήρι μουσικοκινητικής αγωγής για παιδιά στην ARTENS

Πώς θα ψήλωνε μαγικά ο λαιμός μου εάν ήμουν καμηλοπάρδαλη; Πώς θα κυλιόμουν στην κατσαρόλα της μαμάς εάν ήμουν αρακάς; Πώς θα ετοιμαζόμουν για το σχολείο αν ήμουν κυκλαδίτικο ειδώλιο; Κι αν ήμουν η Γυναίκα που Κάθεται σε έναν Κήπο, του Πικάσο, πώς θα σηκωνόμουν για να φτιάξω ένα όμορφο μπουκέτο; Μέσα από τέτοιους πειραματισμούς, τα παιδιά μπορούν να ανακαλύψουν το σώμα τους και τις άπειρες δυνατότητες που τους δίνει, στο πλαίσιο του εργαστηρίου μουσικοκινητικής αγωγής στην ARTENS, με εισηγήτρια την Κατερίνα Αρχοντάκη.

Με πρωταρχικό έναυσμα την κίνηση και ερεθίσματα από άλλες τέχνες, από τους φίλους μας, τους γονείς μας, αλλά και από ό,τι άλλο αγαπάμε, τα παιδιά θα αφεθούν ελεύθερα να πειραματιστούν.

Τα μαθήματα περιλαμβάνουν κινησιολογικές ασκήσεις και αυτοσχεδιασμό, με τα οποία θα μπορέσουμε όλοι μαζί να ανακαλύψουμε ξανά και διαφορετικά το σώμα μας, μέσα και έξω από τα προκαθορισμένα όρια της αίθουσας των μαθημάτων μας.

Στόχος είναι να ανοίξουμε νέους ορίζοντες για τα παιδιά, νέους τρόπους οπτικής, σκέψης και προσέγγισης της καθημερινότητας τους συνομιλώντας με την τέχνη. Τα εργαστήρια θα διαρκέσουν ως το τέλος Μαΐου.

  • Σάββατο 9.00 – 10.00 (για παιδιά 4-6 ετών)
  • Σάββατο 10.00 – 11.00 (για παιδιά 6-9 ετών)
  • Σάββατο 11.00 – 12.00 (για παιδιά 10-12 ετών)

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Η ARTENS έχει ειδικά διαμορφωμένο χώρο για την αναμονή των γονιών σε παρακείμενη αίθουσα με κυλικείο (τσάι, γαλλικό καφέ μπισκοτάκια τσαγιού, cup cakes, αναψυκτικά, τοστάκια). Οι γονείς κατά την διάρκεια της παραμονής τους μπορούν να πιούν το τσάι τους ακούγοντας τις μουσικές επιλογές της ARTENS, να δανειστούν κάποιο βιβλίο από την βιβλιοθήκη της ARTENS ή να εργαστούν με ασύρματο δίκτυο wi-fi.

ARTENS
Βουκουρεστίου 40, Αθήνα
Τηλ. 2103317312
Email: [email protected]