Εργαστήρια για παιδιά τον Ιούνιο 2021 στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης

Photo: ekedisi.gr

Πρόγραμμα Ιουνίου 2021 

Παραμυθοσάββατα για παιδιά 2-4 ετών
Βιωματικά εργαστήρια για παιδιά μέσα από διασκεδαστικές δραστηριότητες, θεατρικό παιχνίδι και κατασκευές. Τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τον μαγικό κόσμο των παραμυθιών μέσα από γνωστά και αγαπημένα παιδικά βιβλία και καταλαβαίνουν σε πρώτο επίπεδο πιο σύνθετες έννοιες μέσα από το θεατρικό παιχνίδι και την μουσικοκινητική αγωγή.

Σάββατο 12 Ιουνίου, στις 12:00 
Το ποτάμι: ένα επικό ταξίδι προς τη θάλασσα, της Hanako Clulow
Ένα ψαράκι προσπαθεί να βρει το δρόμο του για να φτάσει στον ωκεανό. Θα καταφέρει να φτάσει στον προορισμό του καθώς κυλάει το νερο; Ελάτε να το ακολουθήσετε στο ταξίδι του και να φτιάξετε μια κατασκευή από ανακυκλώσιμα υλικά!

Σάββατο 19 Ιουνίου, στις 12:00
Ο κύριος Ιππόκαμπος του Eric Carle
Με αφορμή τη γιορτή του πατέρα ελάτε να γνωρίσετε τον κύριο Ιππόκαμπο, έναν από τους πιο στοργικούς μπαμπάδες στον κόσμο! Παρέα με τον κύριο Ιππόκαμπο θα κάνετε μια βουτιά στον θαυμαστό κόσμο της θάλασσας και θα ανακαλύψετε τα μυστικά της.

Σάββατο 26 Ιουνίου, στις 12:00
Γύρνα σπίτι, λέμε! Του Jory John

Ο Πάπιος θέλει να κάνει παρέα με τον Αρκούδο, όμως εκείνος έχει πάει εκδρομή για ψάρεμα. Τι θα κάνει ο Πάπιος μόνος του; Μια ξεκαρδιστική ιστορία με πρωταγωνιστές τους δύο αγαπημένους φίλους γίνεται αφορμή για παιχνίδια και κατασκευές!

Κυριακές Ιουνίου - Σκανταλοτεχνίες - Πολυθεματικό εργαστήρι για παιδιά 3-5 ετών
Στόχος του εργαστηρίου η ανάπτυξη της φαντασίας των παιδιών, μέσα από ιστορίες, παραμύθια, μύθους και εικόνες. Μέσα από τη δραματοποίηση της ιστορίας, με τη βοήθεια των μουσικών οργάνων, παρέα με το θεατρικό παιχνίδι και τα εικαστικά, αλλά και με πειράματα πολλά, ξεδιπλώνουν τον ξεχωριστό τους χαρακτήρα, παίζουν και μαθαίνουν.
Σχεδιασμός - Εμψύχωση: Σαββίνα Σταυρινίδου

Ένα πραγματικά δημιουργικό εργαστήρι, που δίνει την ευκαιρία στα παιδιά, να ασχοληθούν με τις τέχνες, γνωρίζοντας το θέατρο, τη μουσική και τη ζωγραφική, να πειραματιστούν, και να διασκεδάσουν, ζωντανεύοντας μέσα από το παιχνίδι, όμορφες ιστορίες.

Κυριακή 13 Ιουνίου, στις 12:00
Το πέταγμα της κουκουβάγιας!

Μέσα από μια δραματοποιημένη ιστορία, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία, να γνωρίσουν τον κόσμο των ζώων, μαθαίνοντας νέα πράγματα, διασκεδάζοντας. Παρέα με το θεατρικό παιχνίδι, το κουκλοθέατρο και τη μουσική, τα παιδιά εκφράζονται και δημιουργούν, με κύριο εργαλείο το σώμα τους. Ρυθμοκινητικά παιχνίδια και ατέλειωτο γέλιο. Εσύ…ποιο ζώο κρύβεις μέσα σου;

Κυριακή 20 Ιουνίου, στις 12:00
Ήχοι της φύσης στη μουσική, ήχοι της μουσικής στη φύση

Σε αυτό το εργαστήριο οι μικροί συμμετέχοντες θα γνωρίσουν τους ήχους που κρύβονται στη φύση και θα παίξουν παρέα, με τα αυτοσχέδια μουσικά όργανα που θα κατασκευάσουν, με ανακυκλώσιμα υλικά. Η δημιουργία είναι τρόπος έκφρασης. Μουσική και φύση, γίνονται ένα. Είστε όλοι καλεσμένοι στην πιο ξεχωριστή ορχήστρα, που δημιουργήθηκε ποτέ σε Μουσείο!

Κυριακή 27 Ιουνίου, στις 12:00
Καλοκαιράκι αγαπημένο

Πόσο καλοκαίρι κρύβεται στην τέχνη; Ένα αφιέρωμα σε μια αγαπημένη εποχή του χρόνου, μέσα από ξεχωριστές μελωδίες και ιδιαίτερους πίνακες ζωγραφικής. Το καλοκαίρι είναι εδώ και το παιχνίδι δεν έχει σταματημό. Δημιουργικά παιχνίδια με θαλασσινό άρωμα και χειροτεχνίες με φόντο τα νησιά της Ελλάδος. 

Οι θέσεις είναι περιορισμένες
Για την εξασφάλιση της θέσης σας απαραίτητη είναι η προπληρωμή
Για εκδήλωση ενδιαφέροντος συμπληρώστε τη φόρμα εδώ.

Στην τιμή των εργαστηρίων συμπεριλαμβάνονται τα υλικά και η είσοδος στο Μουσείο. 
Εφόσον οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν, υπάρχει η δυνατότητα διεξαγωγής του εργαστηρίου σε εξωτερικούς χώρους

Κάθε Σάββατο και Κυριακή για όλο τον Ιούνιο 2021
Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης

Τριπόδων 23, Πλάκα, Τηλ.: 2103250341
Κόστος: 12 ευρώ/εβδομάδα & 40 ευρώ όλος ο Ιούνιος
Ηλικίες: 2-12 ετών