"Παραλίγο Βεζύρης" από το Κουκλοθέατρο Κρήτης για λίγες παραστάσεις στη Μεγαλόνησο

Photo: ticketservices.gr

Όταν το παραδοσιακό θέατρο σκιών συναντά το μαύρο θέατρο της Πράγας, το αποτέλεσμα που προκύπτει. είναι... παραλίγο Βεζύρης, μία πανέξυπνη, φανταστική παράσταση για παιδιά που προκαλεί γέλιο και χειροκροτήματα.

Ο αγαπητός σε όλα τα παιδιά Καραγκιόζης, γίνεται τρισδιάστατος και ανεβαίνει στη Κουκλοσκηνή! Το κείμενο είναι βασισμένο στο ομότιτλο θεατρικό έργο του Γιώργου Σκούρτη, που το καλοκαίρι του 1973 ανέβηκε στο θέατρο τέχνης σε σκηνοθεσία του τεράστιου Καρόλου Κουν. Η διασκευή έχει γίνει κατά τέτοιο τρόπο ώστε ακόμα και τα μεγαλύτερα σε ηλικία παιδιά να μπορούν να το παρακολουθήσουν με αμείωτο ενδιαφέρον, αναζητώντας τα βαθύτερα νοήματα του έργου, ενώ οι μικρότεροι φίλοι μας θα ψυχαγωγηθούν με τα έντονα χρώματα, τις εκλεπτυσμένες κατασκευές και το χιούμορ του αγαπημένου τους ήρωα.

Στις παραστάσεις μας χρησιμοποιούμε την τεχνική του μαύρου θεάτρου. Πρόκειται για μία πρωτοποριακή τεχνική όπου σε συνδυασμό με την τεχνική του ζεστού φωτισμού εξαφανίζεται τελείως ο ανθρώπινος παράγοντας και οι κούκλες, μαζί με τα έντονα χρώματα, δείχνουν στα μάτια των θεατών να κινούνται μαγικά.

Πρόκειται για επαγγελματικες κουκλοθεατρικές παραστάσεις με μεγάλες κούκλες και πρωτότυπα σκηνικά.

Παραστάσεις έχουμε πραγματοποιήσει από μικρά ακριτικά νησιά (Κάσος, Άγιος Ευστράτιος, Αγαθονήσι και πολλά άλλα) Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο αλλά μέχρι και Βέλγιο, Γερμανία, Ελβετία, Σουηδία και Τουρκία.

Δευτέρα, 09/08/2021, 21.00 – Αμφιθέατρο Λενταριανιών, Χανιά
Δευτέρα, 30/08/2021, 21.00 – Πύλη Βηθλεέμ, Ηράκλειο
Κόστος: 7 ευρώ
Προπώληση Εισιτηριών: www.ticketservices.gr
Ηλικίες: 5 – 12 ετών