6ος Ημιμαραθώνιος "Στα Ίχνη της Ιεράς Οδού": Μία αθλητική πρόκληση για όλη την οικογένεια

Photo: Facebook.com

Ο Δήμος Ελευσίνας, η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Ελευσίνας και η Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής-Περιφερειακή Ενότητα Δυτικού Τομέα Αθηνών, στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων του φεστιβάλ "Αισχύλεια 2021", μας προσκαλεί να συμμετάσχουμε στον 6ο Ημιμαραθώνιο Αγώνα Δρόμου "Στα Ίχνη της Ιεράς Οδού", στον παράλληλο αγώνα 5 χλμ (σε διαδρομή εντός της πόλης της Ελευσίνας), την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021

Κατά την αρχαιότητα, την 15η ημέρα του μήνα Βοηδρομιώνα (ξεκινούσε στις 23 Αύγουστου) τελούνταν η Πομπή των Ελευσίνιων Μυστηρίων η όποια εκκινούσε από την Αγορά της Αθήνας και τερμάτιζε στον χώρο τέλεσης των Μυστηρίων.

Τους αγώνες συνδιοργανώνουν ο Αθλητικός Όμιλος Στίβου Ελευσίνας, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού Άθλησης και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) καθώς και οι δήμοι Αιγάλεω, Χαϊδαρίου και Ασπροπύργου.

Α. Ημιμαραθώνιος
Εκκίνηση: Η εκκίνηση θα δοθεί την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021 στις 08:30 στον χώρο έξω από το Αρχαιολογικό μουσείο Κεραμεικού (πλησίον του σταθμού του Ηλεκτρικού (ΗΣΑΠ) στο Θησείο).
Διαδρομή: Από τον Κεραμεικό ακολουθώντας την Ιερά Οδό, αφού διέλθει από το Αιγάλεω, το Χαϊδάρι, το Δαφνί, η Ιερά οδός συνενώνεται περίπου στο 8ο χιλιόμετρο της διαδρομής με την Νέα Εθνική οδό Αθηνών Κορίνθου και αφού εισέλθει στην Ελευσίνα, τερματίζει στην πλατεία Ηρώων Ελευσίνας, δίπλα στον Αρχαιολογικό χώρο.
Η απόσταση έχει πιστοποιηθεί από την AIMS και θα υπάρχει επίσημη και πιστοποιημένη χρονομέτρηση του αγώνα.

Β. 2η Διαδρομή 5 χιλιομέτρων εντός της πόλης
Εκκίνηση: Η εκκίνηση θα δοθεί την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου στις 09:00 επί της Οδού Νικολαΐδου και πλησίον της πλατείας Ηρώων Ελευσίνας δίπλα στον Αρχαιολογικό χώρο.
Διαδρομή: Η Αφετηρία βρίσκεται επί της Οδού Νικολαΐδου (πεζόδρομος).
Με κατεύθυνση προς Πλατεία Ηρώων, συνεχίζει αριστερά προς την Ιερά Οδό, στη συνέχεια δεξιά στην Οδό Περσεφόνης και πάλι δεξιά επί της Ηρώων Πολυτεχνείου και Ιερά Οδό μέχρι την Οδό Ωκεανίδων όπου κατευθύνεται δεξιά προς την παραλία Ελευσίνας. Στο τέλος της Οδού Ωκεανίδων συνεχίζει δεξιά στην οδό Κανελλοπούλου κατά μήκος της παραλιακής γραμμής έως την είσοδο του Παλαιού Ελαιουργείου, μπαίνοντας μέσα στο χώρο του Παλαιού Ελαιουργείου ακολουθεί έξοδος των δρομέων από το παρκινγκ του παλαιού Ελαιουργείου και ακολουθώντας επί των Οδών Ίωνος Δραγούμη, Σαλαμίνος και Περικλέους συνεχίζει δεξιά στην οδό Νικολαΐδου όπου και τερματίζει στο σημείο εκκίνησης.

Δικαίωμα συμμετοχής στους Αγώνες έχουν για τον Ημιμαραθώνιο όλοι όσοι έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους (ημερομηνία γέννησης πριν από 01/01/2003), για τον αγώνα των 5 χιλιομέτρων όλοι όσοι έχουν συμπληρώσει το 12ο έτος της ηλικίας τους (ημερομηνία γέννησης πριν από 01/01/2009). Για τους ανήλικους απαιτείται η σύμφωνη γνώμη των κηδεμόνων τους η οποία δηλώνεται στην ηλεκτρονική αίτηση του αθλητή).

Το όριο συμμετοχών για τον Ημιμαραθώνιο καθορίζεται στις 500 συμμετοχές. Οι εγγραφές θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 30 Αυγούστου. Η λήξη των εγγραφών στον αγώνα θα γίνει την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2021 εκτός αν συμπληρωθεί νωρίτερα ο ανώτερος αριθμός συμμετοχών. Σημειώνεται, ότι θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας και ότι δεν θα υπάρχει δυνατότητα υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης μετά τη συμπλήρωση του ανωτέρω αριθμού. Το όριο συμμετοχών για τον αγώνα των 5 χιλιομέτρων στις 150 συμμετοχές. Η λήξη των εγγραφών καθορίζεται επίσης η Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2021.

Για δηλώσεις συμμετοχής καθώς και για περισσότερες πληροφορίες στο eleusisimimarathon.gr καθώς και στο τηλέφωνο 2105565621 καθημερινά από τις 10:00 έως τις 13:00. 

Κυριακή 26/09/2021
Αρχαιολογικός Χώρος Ελευσίνας & Αρχαιολογικός Χώρος Κεραμεικού
Κόστος: Δωρεάν
Ηλικίες: Για όλη την οικογένεια