Το Victoria Square Project «πηγαίνει ξανά πλατεία» και προσκαλεί μικρά παιδιά και γονείς σε νέα εργαστήρια!

Photo: Victoria Square Project

Το Victoria Square Project προσκαλεί ξανά παιδιά ηλικίας 6-12 ετών στο εργαστήριο "Πάμε πλατεία;" με ένα πρόγραμμα πλούσιο σε παιχνίδια, γρίφους και κατασκευές.
Οι μικροί συμμετέχοντες ανακαλύπτουν τρεις πλατείες της 6ης Δημοτικής Κοινότητας της Αθήνας και κυρίως παίζουν, αλλά και μαθαίνουν!

Στην πλατεία Αγίου Γεωργίου, την πλατεία Πρωτομαγιάς και τη Φωκίωνος Νέγρη θα πραγματοποιηθούν έξι εργαστήρια, δύο σε κάθε πλατεία με σκοπό να εξοικειωθούν τα παιδιά με τον δημόσιο χώρο και πιο συγκεκριμένα με την έννοια της πλατείας και τις ιστορίες της. Θα μάθουν περισσότερα για την πόλη, τις ιστορίες και τα μυστικά της και θα σχεδιάσουν μαζί την ιδανική τους πλατεία.

Μέσω της παρατήρησης, της συνδημιουργίας και φυσικά της εξερεύνησης, θα προσεγγίσουν τόσο τα αρχιτεκτονικά στοιχεία της κάθε πλατείας, όσο και τον κοινωνικό χαρακτήρα της περιοχής. Στη συνέχεια τα παιδιά θα κατασκευάσουν σε μακέτα τη δική τους καλλιτεχνική παρέμβαση, που θα εκφράζει την άποψή τους σε σχέση με τον δημόσιο χώρο, τον τρόπο που τον φαντάζονται ιδανικά σχεδιασμένο, αλλά και τους κανόνες με τους οποίους μπορούν να συνυπάρχουν αρμονικά με τους γείτονές τους σε αυτές.

Εσείς, εάν σχεδίαζατε τη δική σας πλατεία, πώς θα θέλατε να είναι;
Ελάτε να μάθετε περισσότερα για τις πλατείες της πόλης μας, τις ιστορίες και τα μυστικά τους και να σχεδιάσετε τη δική σας!

Σάββατο, 18/09/2021, Πλατεία Αγίου Γεωργίου Κυψέλης 
Σάββατο 25/09/2021, Πλατεία Πρωτομαγιάς 
Σάββατο 2/10/2021, Θεατράκι Φωκίωνος Νέγρη 
Ώρες: 18:00 - 20:00
Κόστος: Δωρεάν
Ηλικίες: 6 – 12 ετών