Διαγενεακή δράση «Μια καρδιά ταξιδεύει από γενιά σε γενιά» από το «Ελληνικό Παιδικό Μουσείο» και την «ΑΝΤΑΜΑ»

Με αφορμή την «Παγκόσμια Ημέρα των ηλικιακά Μεγαλύτερων Ανθρώπων» (1η Οκτωβρίου), η «ΑΝΤΑΜΑ» και το «Ελληνικό Παιδικό Μουσείο» προσκαλούν στο έκθεμα ΣΟΦΙΤΑ του Παιδικού Μουσείου της Αθήνας, το Σάββατο 2 Οκτωβρίου, Μικρούς (4-12 χρόνων) & Μεγάλους, να συμμετάσχουν ΜΑΖΙ στη διαγενεακή δράση «Μια καρδιά ταξιδεύει από γενιά σε γενιά» με τη συγγραφέα και εικονογράφο Μαρίνα Γιώτη.

Οι συμμετέχοντες στη διαγενεακή αυτή δράση θα έχουν τη δυνατότητα να εξερευνήσουν και να καταγράψουν σε ένα πρωτότυπο λεύκωμα, γεμάτο συναισθήματα, οικογενειακές ιστορίες και σημαντικές στιγμές, οι οποίες συχνά μεταφέρονται προφορικά, αλλά πολλές φορές χάνονται με τα χρόνια, ξεχνιούνται ή δεν λέγονται ποτέ.

Το εργαστήρι φιλοδοξεί να κάνει την αρχή σε μια νέα οικογενειακή παράδοση.

Το οικογενειακό  διαγενεακό εργαστήρι θα πραγματοποιηθεί στο Παιδικό Μουσείο της Αθήνας (Κτίριο Ωδείου Αθηνών, Ρηγίλλης & Βασ. Γεωργίου Β΄ 17-19), σε 2 ομάδες: 

  • Oμάδα A (ώρα: 10:00-11:15) 
  • Oμάδα B (ώρα, 11:45-13:00)

Όλα τα έργα από τη Διαγενεακή δράση «Μια καρδιά ταξιδεύει από γενιά σε γενιά» θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα & τη Facebook σελίδα του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου, καθώς και την ιστοσελίδα & τα κοινωνικά δίκτυα (Facebook & Instagram, LinkedIn) της ΑΝΤΑΜΑ.

#antama #hcm #AWorld4AllAges #ageing  #intergenerational #addinglifetoyears #socialinclusion  #everyagecounts #leavenoagebehind #inclusiveness #ageism

Δηλώσεις συμμετοχής: στο τηλ.  210-3312995 (09:00 -16:00)
Κάθε ομάδα αποτελείται από 2 ή 3 άτομα από κάθε οικογένεια.
Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθούν αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα.
Δεν απαιτείται οικονομική συμμετοχή.

Το διαγενεακό εργαστήρι υλοποιείται με την υποστήριξη του Helidoni Foundation (helidonifoundation.org) και της συγγραφέως και εικονογράφου Μαρίνας Γιώτη (marinagioti.gr)

Οι ώρες λειτουργίας του “Παιδικού Μουσείου της Αθήνας” είναι
Τετάρτη 17:00– 20:00,
Σάββατο 10:00–15:00.
H είσοδος στο Παιδικό Μουσείο της Αθήνας είναι ελεύθερη.