Η παιδική παράσταση "Της Φωτιάς και του Αέρα" από το Αερόπλοιο σε online streaming για λίγες ημέρες

Photo: viva.gr

Το θέατρο ΑΕΡΟΠΛΟΙΟ πιστό στις αξίες για ένα ψυχαγωγικό (και όχι απλά διασκεδαστικό) θέατρο για παιδιά, αφού μετρά πάνω από 35 χρόνια εμπειρίας στο παιδικό θέατρο και την έρευνα πάνω στον τρόπο με τον οποίο η θεατρική πράξη μπορεί να βοηθήσει στην ανάπτυξη του παιδιού και του εφήβου, παρουσιάζει με μορφή online streaming την παράσταση με τίτλο,  «Της φωτιάς και του αέρα».

Κούκλες, μάσκες, μαριονέτες, επιστρατεύονται για αυτή τη μοναδική παράσταση. Δράκοι κωμικοί και γκαφατζήδες κάνουν τα παιδιά να ξεκαρδίζονται στα γέλια, ενώ κόσμοι θαυμαστοί φανερώνονται μπροστά με ήρωες γενναίους και παραμυθένιους. Ένα  βασίλειο κοιμισμένο… και τρεις βασιλοπούλες με αντικείμενα μαγικά!

Λίγα λόγια για το έργο
Τρία βασιλόπουλα ξεκινούν ένα ταξίδι μακρινό! Ποιος από τους τρεις θα καταφέρει να φέρει το γιατρικό για να γιατρέψει τον γέρο βασιλιά πατέρα τους; Οι δύο, οι μεγάλοι, όλο στα όπλα έχουν το νου τους, στην πάλη και στον πόλεμο. Ο μικρότερος αγαπάει τα βιβλία, τη γραφή, λαχταρά να μάθει όλα τα μυστικά και όλα όσα δεν ξέρει. Οι άλλοι στο παλάτι θεωρούν ότι τα βιβλία είναι άχρηστα και τα γράμματα για πέταμα. Τώρα θα δούμε ποιος έχει δίκιο. Ποιός θα νικήσει τη φωτιά και τον αέρα; Ποιός θα τα βάλει με δράκους και δρακόπουλα;

Μέσα από δρόμους δύσβατους και μέσα από περιπέτειες ηρωικές και πολύ αστείες το μικρό βασιλόπουλο τα καταφέρνει με το θάρρος και την εξυπνάδα του αλλά και με την γνώση του. Γιατί η ζωή έχει εμπόδια που η δύναμη δεν φτάνει για να τα ξεπεράσετε. Πρέπει να ξέρετε μυστικά, πρέπει να είστε σοφός και ξύπνιος. Να έχετε διαβάσει βιβλία και να ξέρετε όλα τα γράμματα του κόσμου. Γιατί η χαρά και η ευτυχία, όπως όλοι ξέρουμε, κερδίζεται στο τέλος με κόπο και αγώνα.

Το κεντρικό μήνυμα της παράστασης είναι η αξία της φιλαναγνωσίας, η δύναμη της γνώσης, η χαρά της μάθησης. Η παράσταση εμπεριέχει πρωτότυπη χρήση θεατρικής κούκλας και άλλων θεατρικών τεχνικών, ώστε να δημιουργηθούν όλες οι παραμυθένιες εικόνες … της μάχης με τη φωτιά και τον αέρα!

Τα θεάματα του ΑΕΡΟΠΛΟΙΟΥ, εμπεριέχουν μια πληθώρα θεατρικών τεχνικών, και ευφάνταστων σκηνικών ενώ ιδιαίτερη έμφαση δίνουμε στο θεατρικό κείμενο και τη μυθοπλασία ώστε να μπορούν πολύ ευχάριστα να τα παρακολουθούν και μικρότερης ηλικίας παιδιά αλλά και οι ενήλικες.

8 – 10 Οκτωβρίου 2021
Online Streaming
Κόστος: 10 ευρώ
Προπώληση Εισιτηρίων: www.viva.gr
Ηλικίες: 4 – 10 ετών