"Μια τρελή τρελή Αλφαβήτα με τον Άνθρωπο-Ορχήστρα" στο Ωδείο Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος στο Μαρκόπουλο

Photo: 

Η διαδραστική παράσταση "Μια τρελή τρελή Αλφαβήτα με τον Άνθρωπο-Ορχήστρα" συνδυάζει ζωντανή μουσική, τραγούδι, χορό, θεατρικό παιχνίδι, βίντεο προβολές και κουκλοθέατρο για παιδάκια νηπιακής ηλικίας αλλά και στις πρώτες τάξεις του Δημοτικού!

Τι συμβαίνει όταν ο Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος συναντά τον Λευτέρη Ελευθερίου ή αλλιώς όταν ο Άνθρωπος Ορχήστρα συναντά τον Αλφαβητούλη; Οι δύο πληθωρικοί καλλιτέχνες συναντιούνται στην παιδική παράσταση «Μια τρελή τρελή ΑΒ: Ο Άνθρωπος Ορχήστρα και ο Αλφαβητούλης σε απίθανες περιπέτειες». Ο Λευτέρης Ελευθερίου, καταξιωμένος ηθοποιός αναγνωρισμένος για το πολύπλευρο ταλέντο του και την ικανότητά του να μεταμορφώνεται, παρέα με τον Αλκιβιάδη Κωνσταντόπουλο, γνωστό για την πορεία του ως τραγουδοποιός και την ικανότητά του να παίζει πολλά διαφορετικά όργανα, συμμετέχουν σε μια θεατρική παράσταση που έχει ως στόχο να κάνει τη μάθηση να φαίνεται παιχνίδι!

Λίγα λόγια για το έργο
Στη θαυμαστή χώρα της Αλφαβήτας, κάτι μυστηριώδες έρχεται να ταράξει την αρμονική ζωή των 24 γραμμάτων, τα οποία διασκορπίζονται τρομαγμένα στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα! Και τώρα, πώς θα ξανασυγκεντρωθούν όλα μαζί, ώστε να μπορούν και πάλι οι άνθρωποι να σχηματίζουν λέξεις, φράσεις και ιστορίες; Τη λύση θα κληθεί να δώσει ο Άνθρωπος-Ορχήστρα μαζί με τους μικρούς θεατές της παράστασης, που θα προσπαθήσουν, μέσα από διαδρομές απρόβλεπτες και ξεκαρδιστικές, φασαριόζικες αλλά και μελωδικές, να ενώσουν ξανά τα γράμματα της Αλφαβήτας. Άραγε, θα τα καταφέρουν;

Η παράσταση πραγματοποιείται με την στήριξη του Δήμου Αθηναίων και  βασίζεται στο βραβευμένο βιβλίο Μια τρελή τρελή ΑΒ της Ράνιας Μπουμπουρή, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ψυχογιός και συγκαταλέγεται ανάμεσα στα μπεστ σέλερ της παιδικής λογοτεχνίας!

Ιδανικό για μικρά παιδιά, το έργο περιλαμβάνει 25 τραγούδια – μελοποιημένα ποιήματα του βιβλίου, στα οποία οι πρωταγωνιστές παρουσιάζουν μια πληθώρα ρυθμών και μουσικών οργάνων, όπως: πιάνο, βιολί, μαντολίνο, κιθάρα, τύμπανα, τρομπόνι, κλαρινέτο, μεταλλόφωνο, μπουζούκι κ.ά.

Η παράσταση φιλοξενείται στην ανακαινισμένη Αίθουσα Εκδηλώσεων του Ωδείου «Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος» στην Κεντρική Πλατεία Μαρκοπούλου Μεσογαίας. Ένας χώρος που φιλοδοξεί να γίνει ένα αποκεντρωμένο εναλλακτικό στέκι μουσικής, θεάτρου και πολιτισμού.

Συντελεστές: 
Σκηνοθεσία – Μουσική: Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος
Πρωταγωνιστούν: Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος, Λευτέρης Ελευθερίου
Ζωντανή Μουσική: Οδυσσέας Κωνσταντόπουλος

Κάθε Κυριακή, από 10/10 – 31/10/2021, 12.00
Ωδείο «Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος»
Πλατεία Δημοσθένους Σωτηρίου 5, Μαρκόπουλο Μεσογαίας
Τηλ.: 2299040906
Κόστος: 10 ευρώ
Προπώληση Εισιτηρίων: www.viva.gr
Ηλικίες: 3 – 8 ετών