“Creative SaturDAYs” με την ομάδα του Hellokids

Τα Δημιουργικά Εργαστήρια του Σαββάτου, που τόσο είχατε αγαπήσει είναι πάλι εδώ!

Το Hellokids και η ομάδα του λατρεύουν την δημιουργία μαζί με τα παιδιά! Έτσι, σε συνέχεια του event που πραγματοποιήθηκε στις αρχές του Σεπτεμβρίου, ξεκινά τα Δημιουργικά Εργαστήρια του Σαββάτου με ιδιαίτερες δραστηριότητες και κατασκευές. Από τις 11.30 μέχρι τη 1 κάθε Σάββατο όλη η ομάδα, πιστή στο ραντεβού της, θα περιμένει τους μικρούς δημιουργούς με χαμόγελα και όμορφη διάθεση!
                                
Πρόγραμμα Οκτωβρίου:

16/10  Τρισδιάστατο ζωάκι με πηλό!
Με ελαφρύ πηλό που στεγνώνει στον αέρα ντύνουμε ζωάκια από πεπιεσμένο χαρτί! Δίνουμε ζωή στα ζώα της σαβάνας και της φάρμας με τα απίθανα χρώματα και τις μοναδικές υφές του foam και του silk clay.

23/10  Τσάντα διακοσμημένη με την τεχνική του weaving.
Weave θα πει υφαίνω κι εμείς θα διακοσμήσουμε τη τσάντα μας με «υφαντά» από  λωρίδες χαρτιού! Οι χρωματιστές λωριδές χαρτιού πλεγμένες σε χοντρά πλαίσια καρτών καθώς και η ζωγραφική με μοτίβα θα μας χαρίσουν την πιο ξεχωριστή τσάντα!

30/10 “Έχω μαγικό κουτί κι όλο ρίχνω κατιτί!»
Ζωγραφίζουμε και στολίζουμε ξύλινα σπιτάκια κουμπαράδες, μαθαίνοντας μέσα από τη δημιουργία την αξία της αποταμίευσης.

  • Κόστος συμμετοχής: 10 ευρώ Στις 4 συμμετοχές η επόμενη είναι δωρεάν!
  • Στα εργαστήρια θα τηρούνται όλα τα υγειονομικά μέτρα προστασίας κατά του Covid-19. 
  • Ο αριθμός συμμετεχόντων είναι περιορισμένος, γι’ αυτό και κρίνεται απαραίτητη η έγκαιρη δήλωση συμμετοχήςthumbnail_ΣΕ ΕΝΑΝ ΚΗΠΟ ΜΙΑ ΦΟΡΑ-2

«Σ’ένα κήπο μια φορά...»

Μια ξεχωριστή βιβλιοπαρουσίαση από την ψυχοπαιδαγωγό Ευτυχία Βαρσαμή και το παιδικό βιβλιοπωλείο Hellokids!

Το Σάββατο 23 Οκτωβρίου, στη 1 το μεσημέρι, η Ευτυχία Βαρσαμή θα μας ταξιδέψει με το βιβλίο της «Σ’ ένα κήπο μια φορά», στο αίθριο της στοάς ATRIUM, σε μια ξεχωριστή βιβλιοπαρουσίαση που διοργανώνει ο πολυχώρος hello kids σε συνεργασία με τις εκδόσεις ΕΝΤΥΠΟΙΣ. 

Με εκπλήξεις και παιχνίδια για τους μικρούς μας φίλους, θα ανακαλύψουμε τον κήπο της Ευτυχίας και θα μάθουμε όλα τα μυστικά!

«Ψάχνοντας για αρκετά χρόνια, ως ψυχοπαιδαγωγός και ως δασκάλα παράλληλης στήριξης, τρόπους για την ένταξη ενός μοναδικού παιδιού στο ευρύτερο σύνολο…
Σκέφτηκα πως η λύση δεν είναι να γίνουν όλοι σαν κι εμάς, πως η λύση δεν είναι να γίνουμε εμείς σαν κι αυτούς...
Η μία λύση είναι η αποδοχή για όσους, δυστυχώς, έχουν ήδη γαλουχηθεί στο να μην συνταιριάζουν με το διαφορετικό...
Η πιο σπουδαία, όμως, λύση βρίσκεται στην διαπαιδαγώγηση των παιδιών από πάρα πολύ μικρή ηλικία προκειμένου να σέβονται τη μοναδικότητα όλων των πλασμάτων...
Για τον λόγο αυτόν η ιστορία αφορά κορίτσια και αγόρια, παιδιά και ζώα!
Αυτή η ιστορία γράφτηκε για πολύ μικρά παιδιά, αλλά και για πολύ μεγάλα...»

(Από την περιγραφή του βιβλίου)

Λίγα λόγια για την συγγραφέα…
Η Ευτυχία Βαρσαμή είναι ψυχοπαιδαγωγός, απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου με Μεταπτυχιακές Σπουδές στο Θέατρο στην Εκπαίδευση στο ΑΠΚυ. Έχει ειδικευτεί στην ψυχοπαθολογία βρεφών και νηπίων στην ΕΨΥΠΕ. Ακόμη, είναι απόφοιτος του εργαστηρίου Anima με εξειδίκευση στην «Καλλιτεχνική και Δημιουργική εκπαίδευση».
Από το 2009 εργάζεται σε δημόσια και ιδιωτικά σχολεία στην παράλληλη στήριξη με παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας, καθώς και ως εμψυχώτρια θεατρικού σε πνευματικά κέντρα και άλλους φορείς.
Ως μητέρα τριών παιδιών, των διδύμων αγοριών της και ενός κοριτσιού, ένιωσε περισσότερο από ποτέ την ανάγκη να εξηγεί καθημερινά τα πάντα και να απαντάει σε όλα τα γιατί. Και ποια καλύτερη απάντηση για όλα από μια ιστορία…
Κάπως έτσι οι ιστορίες ξεκίνησαν και σταματημό δεν έχουν…

Ημερομηνία: 23/10/21
Ώρα: 13:00

Για δηλώσεις συμμετοχής: 2111198900 & 2106828809 και στο [email protected] 
www.hellokids.gr 
Εμπορικό Κέντρο Atrium , Χαριλάου Τρικούπη 6- 10 Αθήνα