«Ταξίδι στο Κέντρο της Γης» του Ιουλίου Βερν στο Θέατρο Ακροπόλ

Photo credits: viva.gr

«Εγώ, από δω και πέρα, θα ταξιδεύω πάντα με τη φαντασία μου». Ορμώμενο από αυτή τη λαχτάρα του Ιούλιου Βερν, το ιστορικό θέατρο «Ακροπόλ» προσφέρει σε όλα τα παιδιά μια αξέχαστη εκδρομή, μέσα από το κλασικό μυθιστόρημα, που κατέχει περίοπτη θέση στην παγκόσμια λογοτεχνία, και πλέον μεταφέρεται στο θεατρικό σανίδι,σε μία παράσταση για παιδιά 5-12 ετών.  

Λίγα λόγια για το έργο

Όλα αρχίζουν όταν ο διάσημος καθηγητής ορυκτολογίας κ. Λίντερμπροκ ανοίγοντας ένα παμπάλαιο χειρόγραφο βιβλίο, βρίσκει ένα κιτρινισμένο χαρτάκι διπλωμένο στα τέσσερα. Ένα κρυπτογράφημα. Κάποιος γενναίος είχε κατορθώσει να φτάσει στο κέντρο της γης!

Γοητευμένος από αυτή την ιδέα, ο επιστήμονας, πείθει τον ανιψιό του Άλεξ να αφήσει την αγαπημένη του και με τη βοήθεια του πολύτιμου οδηγού Χανς, ξεκινούν μια φανταστική περιπέτεια. Μέσα από τεράστιες δυσκολίες θα ανακαλύψουν τι υπάρχει στο κέντρο της γης.

Οι ήρωες θα κατέβουν μέσα από κρατήρες ηφαιστείων! Θα περιηγηθούν σε άγνωστεςεξωτικές χώρες με άμαξες, τρένα και πλοία και θα συναντήσουν δελφίνια, μα και αράχνες,νυχτερίδες, προϊστορικά τέρατα, ιθαγενείς που θα σταθούν εμπόδια στην εξερεύνησήτους. Στο τέλος οι ήρωες μας ενωμένοι, θα τα καταφέρουν. Η φήμη τους θ’ ακουστεί σ’ολόκληρο τον κόσμο.

Ένα συναρπαστικό ταξίδι, πλούσιο σε δράση και εικόνες, γεμάτο ανατροπές. Ένα ταξίδι φαντασίας, πλημμυρισμένο από εξαίσιες μουσικές που απογειώνουν την παράσταση. Ένα θεατρικό έργο, ύμνος στην ακατάπαυστη λαχτάρα του ανθρώπου να αποκαλύψει τα μεγάλα μυστικά της ζωής και της φύσης. Το ποιοτικό θέατρο είναι αναγκαίο εκπαιδευτικό εργαλείο!

Συντελεστές
Θεατρική Διασκευή – Σκηνοθεσία:
Ειρήνη Ιακώβου
Μουσική: Θωμάς Καραχάλιος 
Χορογραφία: Γαλήνη Γυρτάτου 
Σκηνογραφία – Κατασκευές: Τόλιας Τούντας 
Ενδυματολογία: Ισμήνη Χαριστείδη 
Βιντεοπροβολές: Ιάκωβος Ιακώβου 
Βοηθός Σκηνοθεσίας: Στέλλα Λένη
Διεύθυνση Παραγωγής: Τάκης Γεωργάς 
Πρωταγωνιστούν: Σπύρος Ιωάννου, Ευθύμης Μπαλαγιάννης, Νεφέλη Σταμούλη, Στέλιος Καραγεωργίου, Γαλήνη Γυρτάτου, Κώστας Καραμουσάλης

Θέατρο Ακροπόλ
Ιπποκράτους 9, Αθήνα
Τηλ.: 2103648303
Εισιτήρια από €12
στο www.viva.gr