"Μίλα και Σουτ" από την ομάδα Κοπέρνικος στο Θέατρο OLVIO

Η πολυβραβευμένη ομάδα ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ, γνωστή στο κοινό για τις πετυχημένες παραστάσεις της για παιδιά, παρουσιάζει την μουσικο-θεατρική διαδραστική παράσταση: «Μίλα και Σουτ» στο Θέατρο OLVIO, από την Κυριακή 21 Νοεμβρίου και για 8 μόνο Κυριακές. Το πρωτότυπο αυτό θεατρικό έργο ανέβηκε για πρώτη φορά στο Μέγαρο Μουσικής (Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη Λίλιαν Βουδούρη), σημειώνοντας τεράστια επιτυχία για δύο χρόνια ενώ την περίοδο 2019 – 2020 πραγματοποίησε περιοδείες σε όλη την Ελλάδα. 

Το κείμενο υπογράφουν οι αναγνωρισμένοι συγγραφείς Άγγελος Αγγέλου και Έμη Σίνη (δύο φορές βραβευμένοι με το Κρατικό Βραβείο και ιδρυτικά μέλη της ομάδας ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ) ενώ η ευρηματική σκηνοθεσία ανήκει στον Γκάυ Στεφάνου (βλ. «Απαγορεύεται η μουσική», «Δύο ξεροκέφαλες κουτάλες», «Σβήσε το φως» κ.α). 

"Μίλα και Σουτ" από την ομάδα Κοπέρνικος στο Θέατρο OLVIO

Το έργο περιστρέφεται γύρω από την έννοια της αυτογνωσίας και του θάρρους να υπερασπιστεί κανείς την αξία του, όταν όλοι οι άλλοι την αμφισβητούν, ενώ πραγματεύεται ακόμη τη δύναμη της φιλίας, της ομαδικότητας και της συνεργασίας, που δεν καταργείται από τη διαφορετικότητα, αλλά ωφελείται από αυτήν. 

Παράλληλα, μέσα από τα ευρηματικά διαδραστικά παιχνίδια, τα παιδιά μαθαίνουν για τις νότες, για τις παύσεις και για την αξία τους στη μουσική. Τα θεατρικά μέσα της ομάδας ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ, εμπλουτίζονται –και ενισχύονται- εδώ με μικρές και μεγάλες κούκλες, διαφορετικών τεχνικών και χειρισμών, που συνυπάρχουν με τους ηθοποιούς επί σκηνής, συνθέτοντας ένα μοναδικό φαντασιακό περιβάλλον. Τα υπέροχα τραγούδια ερμηνεύονται ζωντανά από τους ηθοποιούς ενώ συχνά συνοδεύονται από μουσικά όργανα και κρουστά προπαιδείας Orff. Η ομάδα ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ υπόσχεται, για άλλη μια φορά, ένα απολαυστικό και ποιοτικό θέαμα. 

Λίγα λόγια για την παράσταση

Βρισκόμαστε στην Πόλη της Μελωδίας όπου οι βροντόφωνες και φλύαρες νότες έχουν διώξει τις σιωπηλές και ντροπαλές παύσεις. Ζουν έτσι τραγουδώντας ακατάπαυστα, έχοντας χάσει, όμως, την ουσία και το νόημα της μουσικής. Οι διωγμένες παύσεις, από την άλλη, ζουν σιωπηλά στο σκοτάδι κι ανάμεσά τους είναι και ο μικρός Σουτ. Όταν, από ένα τρομερό λάθος, ο Σουτ βρεθεί στο φως, θα συναντήσει τη νότα Μίλα, που έχει μυστηριωδώς χάσει τη φωνή της και διωχθεί από τη Πόλη. Με τον αδίστακτο Στρατηγό Σι Μι να τους κυνηγάει και τις διαφορές που τους χωρίζουν να στέκονται συνεχώς εμπόδιο, θα ξεκινήσουν ένα περιπετειώδες ταξίδι στο τέλος του οποίου η Μίλα θα μάθει επιτέλους να «σωπαίνει» και ο Σουτ να διεκδικεί το χώρο του και να «μιλά».

"Μίλα και Σουτ" από την ομάδα Κοπέρνικος στο Θέατρο OLVIO

*Η παράσταση λαμβάνει χώρα αμιγώς για εμβολιασμένους (ή νοσήσαντες 180 ημερών) σύμφωνα με την νομοθεσία. Οι ηθοποιοί της ομάδας ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ είναι όλοι εμβολιασμένοι και τόσο οι συντελεστές της παράστασης όσο και το θέατρο OLVIO, τηρούν αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα COVID εξασφαλίζοντας έτσι το πιο ασφαλές θεατρικό περιβάλλον. 

Συντελεστές

Ερμηνεύουν: Γιώργος Γιαννάκης, Χαρά Δημητριάδη, Δημήτρης Τσιούγκος
Κείμενο: Άγγελος Αγγέλου, Έμη Σίνη
Σκηνοθεσία: Γκάυ Στεφάνου
Μουσική - ενορχήστρωση: Άγγελος Αγγέλου Στίχοι: Έμη Σίνη
Κατασκευή κούκλας: Δήμητρα Κωνσταντινίδου, Κλειώ Κιούλπαλη 
Σκηνικά - ειδικές κατασκευές: Γκάυ Στεφάνου
Κοστούμια: Ομάδα ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ
Χορογραφίες: Αγγελική Ανδρινοπούλου
Βοηθ. Σκηνοθεσίας: Ελισσαίος Βλάχος
Βοηθ. Οργάνωσης Παραγωγής: Μαρία Ξυδάκη
Ηχογράφηση- editing- mastering: Γιώργος Ζιώτας
Αφίσα: Polka Dot Design

Πληροφορίες

Χώρος: Θέατρο OLVIO (www.olviotheater.gr)
Διεύθυνση: Ιερά Οδός 67 & Φαλαισίας 7, Βοτανικός
Τηλέφωνο θεάτρου: 210 3414118
Παραστάσεις: Από την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου στις 15:30
Διάρκεια: 60 λεπτά χωρίς διάλειμμα
Ηλικίες: 4 έως 11 ετών
Τιμή εισιτηρίου: 12€, 10€ (ομαδικό >15 άτομα)
Εισιτήρια (μόνο ηλεκτρονικά):
www.viva.gr
Περισσότερες πληροφορίες: www.kopernikos.gr
www.facebook.com/omadakopernikos/
www.youtube.com/user/omadakopernikos
www.instagram.com/omadakopernikos/

*Πραγματοποιούνται καθημερινές παραστάσεις για σχολεία κατόπιν συνεννόησης. Πληροφορίες – κρατήσεις: 210 8674657, 210 8665144, (Δευτέρα - Παρασκευή 9.30-13.30), [email protected])