"Μπες στα παπούτσια μου" στο Θέατρο Σταθμός από την ομάδα Ονειρόδραμα

Photo: viva.gr

Η θεατρική ομάδα ΟΝΕΙΡΟΔΡΑΜΑ, γνωρίζοντας καλά την ευεργετική επίδραση του θεάτρου στην εκπαίδευση του παιδιού, αποφάσισε φέτος να δημιουργήσει πολυσύνθετα θεατρικά εργαστήρια για ηλικίες 5 – 6 και  7 – 10 ετών, με βιωματικά παιχνίδια που ενθαρρύνουν τα παιδιά να επεξεργάζονται τα συναισθήματά τους. 

Με την ενεργή συμμετοχή τους και μέσα από τη διάθεση του παιχνιδιού,«μπαίνοντας στα παπούτσια του άλλου» εξωτερικεύουν πιο εύκολα τις σκέψεις τους και παράλληλα ερευνούν τα συναισθήματα των άλλων, αναπτύσσοντας έτσι μεγαλύτερη ενσυναίσθηση, κατανοώντας έννοιες όπως η διαφορετικότητα κι ο σχολικός εκφοβισμός.

Μεγαλώνοντας, τα παιδιά καλούνται συνεχώς να αντιμετωπίζουν δύσκολες, πολλές φορές αγχωτικές συναισθηματικές καταστάσεις, ιδιαίτερα τον τελευταίο καιρό. 

Η ανάγκη των παιδιών να μάθουν καλύτερα να διαχειρίζονται τα αρνητικά τους συναισθήματα για όλα όσα συμβαίνουν γύρω τους έχει αυξηθεί ραγδαία. 

Η παράσταση-εργαστήριο σε τρεις ενότητες

A’ Ενότητα 
Τα παιδιά παρακολουθούν και συμμετέχουν (λεκτικά) στην παράσταση «Μπες στα παπούτσια μου». 
Β’ Ενότητα
Αμέσως μετά, με παιχνίδια γνωριμίας και εμπιστοσύνης, τα παιδιά θα δημιουργήσουν «Τα δέντρα των συναισθημάτων».
Γ’ Ενότητα
Ακολουθούν βιωματικά παιχνίδια, τα παιδιά αρχίζουν να αυτοσχεδιάζουν με αφορμή τη παράσταση που παρακολούθησαν παίζοντας σκηνές και δίνοντας την δική τους ερμηνεία με διαφορετικούς τρόπους και συναισθήματα, με τη βοήθεια των ηθοποιών, μπαίνοντας στα παπούτσια του άλλου.

Η παράσταση-εργαστήριο τελείται υπό την αιγίδα της UNESCO και έλαβε έγκριση αιγίδας και επιχορήγησης του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού

Κάθε Κυριακή, από 14/11 – 19/12/2021, 12.00
Θέατρο Σταθμός, Βίκτωρος Ουγκώ 55, Μεταξουργείο
Τηλ.: 2105230267
Κόστος: από 8 ευρώ
Προπώληση Εισιτηρίων: www.viva.gr
Ηλικίες: 5 – 10 ετών