"Τα καινούργια ρούχα του Αυτοκράτορα" του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν στο Θέατρο Τέχνης

Photo: theatro-technis.gr

Το Θέατρο Τέχνης συνεχίζει την παράσταση της Παιδικής Σκηνής, "Τα καινούρια ρούχα του Αυτοκράτορα", την αγαπημένη ιστορία των παιδιών, που μιλά για την ομορφιά και τη δύναμη της ειλικρίνειας και της απλότητας.

Η ματαιοδοξία, η υποκρισία, η κολακεία, η αγωνία για το πώς μας βλέπουν «οι άλλοι», είναι κάποια από τα ζητήματα που θίγονται μέσα από το πανέξυπνο παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν.

Τρεις ερμηνευτές παίζουν, τραγουδούν, χορεύουν και μεταμορφώνονται με μοναδικό κέφι σε πολλούς διαφορετικούς ρόλους, δημιουργώντας ένα ολοκαίνουργιο «μιούζικαλ τσέπης», που κρίνει με λεπτότητα και χιούμορ τη λαχτάρα των ανθρώπων να είναι κοινωνικά αποδεκτοί, ενώ θέτει πολύ επίκαιρα ζητήματα, όπως η αρνητική δύναμη της κοινωνικής κριτικής και η υπερβολική σημασία που δίνουμε στην εικόνα μας. Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά 6-12 ετών.

Λίγα λόγια για το έργο
Η αγάπη και το πάθος ενός Βασιλιά για τα ρούχα και την μόδα είναι τόσο μεγάλη, που όλοι στο βασίλειο δουλεύουν μόνο για αυτό. Τι γίνεται όμως όταν εμφανίζονται δύο ράφτες που ισχυρίζονται ότι τα ρούχα που ράβουν είναι ορατά μόνο σε όποιον κατέχει το αξίωμα του Βασιλιά; Ο Πρωθυπουργός, ο υπουργός μόδας και οι άλλοι ακόλουθοι του Βασιλιά, φοβούνται πλέον για την θέση τους. Τα ρούχα του Βασιλιά θα είναι έτοιμα στην μεγάλη εθνική γιορτή όπου όλοι περιμένουν με αγωνία να τον θαυμάσουν; Η μήπως όχι; 

Συντελεστές 
Θεατρική διασκευή: Εύα Στυλάντερ
Σκηνοθεσία, στίχοι, μουσική: Κωνσταντίνος Ευστρατίου
Σκηνικά, κοστούμια, κατασκευές: Μυρτώ Κοσμοπούλου
Κατασκευές κοστουμιών: Μάρθα Χαραλαμπίδου (where is the cat?)
Σύνθεση εικόνων σκηνικού: Εύα Ανδρονικίδου
Επιμέλεια κειμένου: Κατερίνα Χαλκούτσου
Φωτογραφίες: Χρήστος Συμεωνίδης
Παίζουν: Κωνσταντίνος Βασιλόπουλος, Κωνσταντίνος Ευστρατίου, Ιωάννα Μπιτούνη

Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν, Υπόγειο
Πεσμαζόγλου 5, Αθήνα
Τηλ.: 2103222760
Τιμή εισιτηρίου €10
Εισιτήρια: viva.gr