"Ο Ερωτόκριτος" στο Γυάλινο Μουσικό Θεάτρο για περιορισμένες παραστάσεις  

Photo: viva.gr

Η παράσταση που, παρά την απρόσμενη διακοπή λόγω καραντίνας, παρακολούθησαν την τελευταία θεατρική περίοδο πάνω από 50.000 μικροί και μεγάλοι θεατές, έρχεται να συναντήσει όσους δεν πρόλαβαν κι ακόμη περισσότερους!

Η σπουδαία αυτή ιστορία που μας χάρισε ο Β. Κορνάρος, θα μας ταξιδέψει για λίγο ακόμη στη λαϊκή μας παράδοση και σε εκείνες τις εποχές των ιπποτών και των ηρώων, τότε που όλα ήταν μεγάλα… και οι αγάπες και τα μίση και οι πόλεμοι και οι γιορτές…

Τι είναι όμως; Παραμύθι; Έργο θεατρικό; Κάποιοι το λένε ποίημα. Μυθιστόρημα το λένε κάποιοι άλλοι.

Τι σημασία έχει! Μια ιστορία είναι. Μια ιστορία σαν αυτές που λέγονταν παλιά.

Λίγα λόγια για το έργο
Άκουσα να λένε πως κάποτε ένα κορίτσι αγάπησε ένα τραγούδι. Άκουσα πως το πιο μεγάλο μυστικό, κατάφερε και κρύφτηκε στο πιο μικρό συρτάρι. Άκουσα πως ο πιο καλός βασιλιάς του κόσμου έγινε ο πιο κακός. Πόλεμος άκουσα πως έγινε και ταραχή. Έγινε μάχη! Έγινε να ζωγραφιστεί σ’ ένα χαρτί η ίδια η αγάπη! Πως ο Ρωτόκριτος αγάπησε τόσο την Αρετούσα, πως τόσο πάλεψε γι’ αυτή,  μα πως ως τώρα, άκουσα, κανείς δεν ξέρει αν βρέθηκαν μαζί. Βρέθηκαν; Τα κατάφεραν; Ποιος ξέρει… Η μοίρα άλλους ψηλά πετά κι άλλους στα βάθη φέρει…

Στον «Ερωτόκριτο» με αφορμή την ιστορία αγάπης δυο νέων, ξετυλίγεται μπροστά στα μάτια των παιδιών μια ολόκληρη εποχή όπου κυριαρχούν μεγάλες αρετές, όπως η πίστη, η τιμή, η γενναιότητα αλλά και οι συμβάσεις, οι συγκρούσεις και τα στερεότυπα. Ξεδιπλώνεται ένας ολόκληρος κόσμος  που καθορίζεται τόσο από τη μοίρα όσο και από την τόλμη, το θάρρος και την ισχυρή θέληση των ανθρώπων...

Στη αυτή την εκδοχή, θα χαμογελάσετε με την ταπεινότητα των ηρώων, θα γελάσετε με τις γκάφες τους, θα συγκινηθείτε με την επιμονή τους για όσα αγαπούν, για όσα θέλουν να πετύχουν. Θα ανακατέψετε το τότε και το σήμερα, τη γλώσσα εκείνη με τη γλώσσα την τωρινή και όλα αυτά θα ταιριάξουν με μουσική τόση όση έχει και η ίδια η ποίηση του Β. Κορνάρου και κάνει αυτή την ιστορία να ακούγεται στ’ αυτιά σαν τραγούδι!

Συντελεστές

Διασκευή για παιδιά – Σκηνοθεσία: Ελένη Βλάχου
Μουσική σύνθεση – Μουσική διδασκαλία – Ζωντανή εκτέλεση: Ηλίας Βαμβακούσης
Σκηνικά: Θάλεια Μέλισσα
Κοστούμια: Βασιλική Σύρμα
Σχεδιασμός φωτισμών: Ελίζα Αλεξανδροπούλου
Κινησιολογία – Χορογραφία: Βρισηίδα Σολωμού
Βοηθός Σκηνοθέτη: Δημήτρης Καπαμάς
Ειδικές κατασκευές - σκηνικά αντικείμενα - καπέλα: Γιώργος Κωτσάκος
Ζωγράφος σκηνικών: Αμαλία Θεοδωροπούλου
Κατασκευή σκηνικού: Στέλιος Λαμπαδάριος
Ραφή Κοστουμιών: Ευαγγελία Τσιούνη
Φωτογραφίες – Βίντεο: Πάτροκλος Σκαφίδας
Γραφιστικά: Γιάννης Στύλος
Υπεύθυνος φωτισμών: Αργύρης Καλοπήτας
Υπεύθυνοι ήχου: Γιάννης Κολεβέντης, Γιώργος Κολεβέντης
Βοηθός παραγωγής: Αρθούρος Ντόι
Βοηθός οργάνωσης παραγωγής: Πόπη Τζινευράκη
Διεύθυνση - Οργάνωση παραγωγής: Εύη Κουρεμένου
Υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων: Μυρτώ Απαλοπούλου
ΔΙΑΝΟΜΗ (αλφαβητικά)
Αργυρώ Ανανιάδου, Κωνσταντίνος Γεωργαλής, Κωνσταντίνος Δαλαμάγκας, Στέλιος Θεοδώρου-Γκλίναβος, Δημήτρης Μηλιώτης, Αλέξανδρος Σιάτρας, Χαρά Τζόκα.
Μουσικός επί σκηνής: Ηλίας Βαμβακούσης

*Οι ενήλικοι θεατές εισέρχονται στο θέατρο κατόπιν υποχρεωτικής επίδειξης κατά την είσοδο:

  • Πιστοποιητικού πλήρους εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης με ισχύ 6 μηνών
  • Αστυνομική ταυτότητα ή δίπλωμα οδήγησης ή διαβατήριο ή άλλο αποδεικτικό ταυτότητας για πιστοποίηση ενός εκ των παραπάνω.
  • Οι ανήλικοι θεατές 4 – 11 ετών προσκομίζουν δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου self-test τελευταίου 24ώρου, στην οποία προβαίνει ο γονέας ή κηδεμόνας.
  • Οι ανήλικοι θεατές 12 - 17 ετών δύνανται εναλλακτικά του πιστοποιητικού εμβολιασμού ή της βεβαίωσης νόσησης να προσκομίζουν βεβαίωση αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου self-test 24ώρου.
  • Για παιδιά μικρότερα των 4 ετών δεν απαιτείται self-test.

Τα σχετικά πιστοποιητικά επιδεικνύονται εκτυπωμένα ή ηλεκτρονικά και θα σαρώνονται στην είσοδο μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής από το προσωπικό του θεάτρου.

Από 26/12/2021 – 5/2/2022
Δευτέρα - Τετάρτη: 10:00-15:00 & 17:00-22:00
Πέμπτη - Σάββατο : 10:00-15:00
Γυάλινο Μουσικό Θέατρο
Λεωφ. Συγγρού 143, Νέα Σμύρνη
Τηλ.: 2109315600
Κόστος: 10 ευρώ
Εισητήρια: viva.gr
Ηλικίες: 5 ετών και άνω