Η παράσταση - παιχνίδι "Καλικαντζαροζαβολιές" από τις Μορφές Έκφρασης

Photo: ticketservices.gr

Οι αγαπημένες ΜΟΡΦΕΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ δημιούργησαν για τα παιδιά μια ακόμα παράσταση-παιχνίδι και τα προσκαλούν να ανακαλύψουν τι θα συμβεί όταν η μουσική συναντά τα τρομερά καλικαντζαράκια! Τα θρυλικά χριστουγεννιάτικα ξωτικά της Ελληνικής παράδοσης, προκαλούν με τις ζαβολιές τους και προσκαλούν τα παιδιά σε παιχνίδι, χορό και τραγούδι!

Από τη δημιουργό των sold out παραστάσεων «Ο Δράκος των χρωμάτων», «Κού-Κου! Μια βόλτα στο δάσος...» Άννα Σεβαστή Τζίμα, οι «Καλικαντζαροζαβολιές» μεταφέρουν το παιδικό κοινό σ' έναν κόσμο όπου τα Χριστούγεννα αποκτούν ένα άλλο νόημα… Είναι ο καιρός για να αφουγκραστούν τον εαυτό τους και να αναθεωρήσουν τις πράξεις τους… με γνώμονα την καλοσύνη.

Λίγα λόγια για το έργο
Μια φορά κι έναν καιρό ζούσαν κάτω από τη γη οι καλικάντζαροι, μα κάθε που ερχόταν τα Χριστούγεννα ανέβαιναν στον κόσμο τον ανθρώπων για να κάνουν όλων των ειδών τις αταξίες! «Μπαίνουμε κρυφά μέσα στα σπίτια για να φάμε όλη την πίτα, για να φάμε το γλυκό να λερώσουμε τα τζάμια και να χορέψουμε τρελό… καλικαντζαροχορό! Μικροί καλικάντζαροι ετοιμαστείτε για τις πιο τρελές χριστουγεννιάτικες ζαβολιές!»

Τα Καλικαντζαράκια, τα ξωτικά των Ελληνικών Χριστουγέννων έρχονται και φέτος να κάνουν τον κόσμο άνω κάτω! Με μουσική και παιχνίδι θα ταξιδέψουν σ' ένα Χριστουγεννιάτικο κόσμο, όπου το παραμύθι συναντάει την παράδοση!

Τα παιδιά μπορούν να έρθουν φορώντας κόκκινα σκουφάκια, εάν το επιθυμούν!

Σύλληψη – κείμενο – σκηνοθεσία: Άννα Σεβαστή Τζίμα
Παίζουν: Πελαγία Γιαννουλάτου, Μάρω Καραγεώργου, Κώστας Παπάζογλου

Λίγα λόγια για τις Μορφές Έκφρασης
Οι Μορφές Έκφρασης δημιουργήθηκαν το 1993 από τον ηθοποιό και άνθρωπο του θεάτρου Θωμά Κινδύνη, από τότε μέχρι σήμερα έχουν μια πολύ μεγάλη πορεία στον χώρο του πολιτισμού, δημιουργώντας παραστάσεις αλλά και εκπαιδευτικές καλλιτεχνικές δράσεις για παιδιά και ενήλικες. Έχοντας προσεγγίσει μεγάλα έργα Αρχαίας Ελληνικής Τραγωδίας, Έργα του παγκόσμιου ρεπερτορίου, Παραλογές και Παραμύθια. Οι Μορφές Έκφρασης έχουν συμμετέχει σε μεγάλα Φεστιβάλ και έχουν μια συνεχή πορεία στο Πολιτιστικό τοπίο της χώρας αλλά και της Κύπρου.

Λίγα λόγια για την Παιδική Σκηνή
Η παιδική σκηνή μας έχει μια πολύ δυνατή παρουσία και εδώ και 18 χρόνια παράγει νέα έργα για παιδιά έχοντας στο ενεργητικό της μεγάλες επιτυχίες. Οι sold out παραστάσεις μας: “Κού-κου! Μια βόλτα στο δάσος», «Ο δράκος των χρωμάτων», «Ο Πουλτσινέλα και το γελαστό δάσος», «Που ζει ο Άγιος Βασίλης» κ.α. έχουν κερδίσει τις καρδιές μεγάλων και μικρών θεατών που πάντα ενθουσιάζονται σε κάθε μας έργο.

Λίγα λόγια για την Άννα Σεβαστή Τζίμα
Ή Άννα έχει δημιουργήσει δεκάδες έργα για παιδιά, έχοντας σπουδάσει θέατρο, μουσική και παιδαγωγική του θεάτρου , δίπλα σε μεγάλους καλλιτέχνες του χώρου, διακρίνεται για τα έργα της και της πρωτότυπες σκηνοθεσίες της, που πάντα συνδυάζουν τη ζωντανή επί σκηνής μουσική επί σκηνής με την οργανωμένη διάδραση των παιδιών. Οι παραστάσεις της έχουν παρουσιαστεί τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Κύπρο και διακρίνονται για τη ζωντάνια και τη μελωδία που κυριαρχούν σε αυτές.

Βοτανικός κήπος Διομήδους 
Ιερά Οδός 403, Χαϊδάρι
Τηλ.: 2107234567
Εισιτήρια: ticketservices.gr
Κόστος: 8 & 10 ευρώ
Ηλικίες: 3 – 7 ετών