«Στη θάλασσα: Μια δεύτερη ευκαιρία», από το WWF Ελλάς, την Κυριακή 30 Ιανουαρίου

Photo credits: © Χρήστος Γιαννακόπουλος / WWF Greece

«Στη θάλασσα: Μια δεύτερη ευκαιρία», είναι ο τίτλος του νέου ντοκιμαντέρ του WWF Ελλάδας, που κάνει πρεμιέρα την Κυριακή 30 Ιανουαρίου, στο κανάλι του στο YouTube. Περάστε μία Κυριακή βράδυ με συγκινητικές ιστορίες, προσεκτικά επιλεγμένες, με πρωταγωνιστές τον άνθρωπο και τη φύση.

Το WWF, το Παγκόσμιο Ταμείο για τη Φύση, που εδώ και 30 χρόνια δραστηριοποιείται στην Ελλάδα με σκοπό την προστασία της φύσης και να αναπτύξει έναν πιο βιώσιμο τρόπο ζωής, είναι πιστό στο μηνιαίο ραντεβού #PandaParea, με μία νέα παραγωγή.

Περίπου 13.000 ψαράδες στην Ελλάδα ζουν από την παράκτια αλιεία. Σήμερα, βρίσκονται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι της ιστορίας καθώς οι θάλασσες δέχονται ισχυρές πιέσεις, με το 80% των ψαριών να υπεραλιεύεται, ενώ το εισόδημα και το επάγγελμά τους απειλείται με εξαφάνιση.

Μια δεύτερη ευκαιρία για να παραμείνουν θάλασσα και ψαράδες «ζωντανοί», έρχεται να δώσει ο αλιευτικός τουρισμός, η εναλλακτική δραστηριότητα που αξιοποιεί τον τουρισμό, το βαρύ πυροβολικό της χώρας, και προσφέρει μια εμπειρία ζωής μέσα στη θάλασσα χωρίς να την «πληγώνει».

Το νέο ντοκιμαντέρ του WWF Ελλάδας μας ταξιδεύει στη θάλασσα με την Ανθή, τον Χρήστο και τον Δημήτρη, στη Σαντορίνη, την Κύθνο και την Άνδρο, στη δική τους δεύτερη ευκαιρία. Η Ανθή μεταφέρει τα βιώματα και τις αναμνήσεις από τις οικογενειακές εκδρομές με το καΐκι του πατέρα της, ο Δημήτρης προσπαθεί σε αντίξοες συνθήκες πανδημίας να βρει τρόπο να κρατήσει ζωντανό το επάγγελμά του ώστε να το κληροδοτήσει στο γιο του, και ο Χρήστος -ψαράς τέταρτης γενιάς- έχει αντιληφθεί ότι η θάλασσα έχει αρχίσει να «αδειάζει».

Μέσα από τις προσωπικές τους ιστορίες αποτυπώνουν ένα κοινό όραμα: την άμεση ανάγκη για την προστασία της θάλασσας που είναι συνυφασμένη με τη βιωσιμότητα του επαγγέλματος του αλιέα, αλλά και τη δυνατότητα για ένα καλύτερο μέλλον που μπορεί να προκύψει τόσο για τους ίδιους, όσο και για το θαλάσσιο περιβάλλον από τον βιώσιμο αλιευτικό τουρισμό.
 
Δείτε το ντοκιμαντέρ στο κανάλι του WWF Ελλάς στο YouTube.

Κυριακή 30 Ιανουαρίου, στις 19:00
YouTube #SundayMovieNight
Παραγωγή: WWF Ελλάς, 2021
Σκηνοθεσία: Χρήστος Γιαννακόπουλος