4ο εργαστήριο αρχιτεκτονικής DOMa kids με θεματική "Σκάλα"

Τα εργαστήρια DOMa kids ενθαρρύνουν την παρατηρητικότητα, την κριτική σκέψη και τη μνήμη, ενεργοποιούν τη φαντασία, τη δημιουργικότητα και ψυχαγωγούν τα παιδιά, μαθαίνοντάς τους πρωταρχικές αρχιτεκτονικές έννοιες.

Το Σάββατο 7 Μαΐου (12:00-13:30 & 17:00-18:30) και την Κυριακή 8 Μαΐου (10:00-11:30 & 12:00-13:30) πραγματοποιείται το 4ο εργαστήριο DOMa kids με θεματική «ΣΚΑΛΑ» στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων.

Σε αυτό το εργαστήριο, μέσα από τη σύγχρονη ιστορία της πόλης, θα μελετήσουν ένα βασικό χαρακτηριστικό του τοπίου της: την πολυκατοικία. Θα δημιουργήσουν διαφορετικά διαμερίσματα με μόνο κοινό στοιχείο τη σκάλα που τα συνδέει. Θα καταφέρουν άραγε να επικοινωνήσουν οι ένοικοι του κτιρίου;

Το DOMa kids είναι ένα νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά. Βασισμένο σε πρωταρχικές αρχιτεκτονικές έννοιες, και μέσω αυτοτελών εργαστηρίων με συγκεκριμένες θεματικές, το DOMa kids ενθαρρύνει τα παιδιά να κατανοήσουν δημιουργικά τη σχέση τους με το περιβάλλον.

Παιδιά ηλικίας 6 -12 ετών, σε ηλικιακές υποομάδες των 6-8 και 9-12 ετών, γνωρίζουν τα στοιχεία του χώρου (γεωμετρικά, λειτουργικά, συμβολικά), διερευνούν βασικές έννοιες της αρχιτεκτονικής (κλίμακα και αναλογία, άξονες και συμμετρία, προοπτική και θέαση), αντλούν παραδείγματα από την καθημερινή ζωή, την τέχνη, τη λογοτεχνία, την ιστορία και τη μυθολογία, και συνθέτουν με βιωματικό τρόπο τις δικές τους προτάσεις.

Μέσα από ομαδικά παιχνίδια και δραστηριότητες, που περιλαμβάνουν αφήγηση και τεχνικές θεάτρου, χειροτεχνίες και κατασκευές, ζωγραφική, σχέδια και φωτογραφίες, τα παιδιά δοκιμάζουν τα όρια του χώρου, τον ρυθμό, την ισορροπία, το φως και τη σκιά, τις υφές και τα υλικά, το πλήρες και το κενό, την τάξη και την αταξία, προκειμένου να προσεγγίσουν τη σκέψη ενός αρχιτέκτονα.

Μάθετε περισσότερα και κλείστε θέση εδώ.

Σεράφειο Δήμου Αθηναίων
Εχελιδών 19 & Πειραιώς 144
Τηλ. 2106085470
E-mail: [email protected]