5ο εργαστήριο αρχιτεκτονικής DOMa kids με θεματική "Δρόμος"

Πόσοι δρόμοι μπορούν να χαρακτούν στο έδαφος; Πόσες διαδρομές με την ίδια αφετηρία και τον ίδιο προορισμό μπορούμε να φανταστούμε και να ακολουθήσουμε;

Πριν από πολλά πολλά χρόνια, ένας βασιλιάς ανέθεσε στον καλύτερο τεχνίτη του κόσμου να φτιάξει ένα σύστημα πολύπλοκων διαδρόμων για να φυλακίσει μέσα ένα τρομακτικό πλάσμα... Μπαίνουμε στη θέση του Δαίδαλου και σχεδιάζουμε ένα λαβύρινθο για τον Θησέα και τον Μινώταυρο. Στη δική μας εκδοχή της ιστορίας, θα καταφέρουν να συναντηθούν;

Το 5ο εργαστήριο αρχιτεκτονικής DOMa kids με θεματική "Δρόμος" θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 4 Ιουνίου (12:00-13:30 & 17:00-18:30) και την Κυριακή 5 Ιουνίου 2022 (12:00-13:30), στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων, το οποίο διαθέτει χώρο ελεύθερης στάθμευσης στην είσοδό του επί της οδού Πειραιώς 144.

Σχετικά με το DOMa kids

Το DOMa kids είναι ένα νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά. Βασισμένο σε πρωταρχικές αρχιτεκτονικές έννοιες, και μέσω αυτοτελών εργαστηρίων με συγκεκριμένες θεματικές, το DOMa kids ενθαρρύνει τα παιδιά να κατανοήσουν δημιουργικά τη σχέση τους με το περιβάλλον.

Παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών, σε ηλικιακές υποομάδες των 6-8 και 9-12 ετών, γνωρίζουν τα στοιχεία του χώρου (γεωμετρικά, λειτουργικά, συμβολικά), διερευνούν βασικές έννοιες της αρχιτεκτονικής (κλίμακα και αναλογία, άξονες και συμμετρία, προοπτική και θέαση), αντλούν παραδείγματα από την καθημερινή ζωή, την τέχνη, τη λογοτεχνία, την ιστορία και τη μυθολογία, και συνθέτουν με βιωματικό τρόπο τις δικές τους προτάσεις.

Μέσα από ομαδικά παιχνίδια και δραστηριότητες, που περιλαμβάνουν αφήγηση και τεχνικές θεάτρου, χειροτεχνίες και κατασκευές, ζωγραφική, σχέδια και φωτογραφίες, τα παιδιά δοκιμάζουν τα όρια του χώρου, τον ρυθμό, την ισορροπία, το φως και τη σκιά, τις υφές και τα υλικά, το πλήρες και το κενό, την τάξη και την αταξία, προκειμένου να προσεγγίσουν τη σκέψη ενός αρχιτέκτονα. Με αυτόν τον τρόπο, τα εργαστήρια DOMa kids ενθαρρύνουν την παρατηρητικότητα, την κριτική σκέψη και τη μνήμη, ενεργοποιούν τη φαντασία και τη δημιουργικότητα, ψυχαγωγούν.

Σε μια εποχή που χαρακτηρίζεται από υπερβολική έκθεση σε ερεθίσματα και πληροφορία, τα DOMa kids προσφέρουν στα παιδιά την ευκαιρία να εντοπίσουν, να κατανοήσουν και να σχηματίσουν τις δικές τους ιδέες. Συστήνοντας την αρχιτεκτονική ως δημιουργικό και σημαντικό μέρος της ζωής τους, αλλά και ως μέσο επαφής με την ιστορία των τόπων και των ανθρώπων, την τέχνη και τον πολιτισμό, τα DOMa kids αναπτύσσουν την αντιληπτική ικανότητα των παιδιών εκεί όπου ζουν καθημερινά: στους χώρους μάθησης, άθλησης και ψυχαγωγίας, στους δρόμους, στις πλατείες, στο σχολείο και στο σπίτι.

Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων
Εχελιδών 19 & Πειραιώς 144, Αθήνα

DOMa kids
Τηλ. 2106085470
Email: [email protected]