"Ο Καραγκιόζης στον Κήπο του Μεγάρου" από τον Θίασο Ηλία Καρελλά

Για πρώτη φορά, ο Κήπος του Μεγάρου μεταμορφώνεται σε ένα υπαίθριο θέατρο σκιών με ασπρόμαυρες γιγαντοφιγούρες και ζωντανή μουσική, για να υποδεχτεί τον Θίασο του Ηλία Καρελλά στην παράσταση «Ο Μεγαλέξανδρος και ο δράκος» (4, 5/7 και 11,12/7). Πρόκειται για αναβίωση του ομώνυμου θρυλικού έργου του πρώτου έλληνα καραγκιοζοπαίκτη Μίμαρου, το οποίο πρωτοανέβηκε πριν από 150 χρόνια και έχει τις ρίζες του στη μυθολογία και τη λαογραφία.

«Ο Μεγαλέξανδρος και ο δράκος» είναι ίσως το πιο γνωστό έργο του κλασικού ρεπερτορίου στο ελληνικό θέατρο σκιών, συνταιριάζοντας τον θρύλο του Αγίου Γεωργίου και την παράδοση του Μεγάλου Αλεξάνδρου, με έντονο και ιδιαίτερο εικαστικό χαρακτήρα. Η είσοδος στον μπερντέ όλων των γνωστών τύπων προσφέρει ποικιλία ηχοχρωμάτων, ντοπιολαλιές και ένα οδοιπορικό σε αντιπροσωπευτικούς σκοπούς και τραγούδια του τόπου μας.

Ο Κήπος του Μεγάρου περιμένοντας το φως του ήλιου να πέσει, οι μουσικοί κουρδίζουν τα όργανα, μικροί και μεγάλοι παίρνουν την θέση τους στο γρασίδι, ενώ κάποιος φωνάζει από μακριά «Λεμονάδες, πορτοκαλάδες, σάμαλι, κοκ, ποπ κορν, μαλλί της γριάς», το κουδουνάκι ηχεί, η μουσική ξεκινά και στον φωτισμένο μπερντέ ζωντανεύει ο ασπρόμαυρος, χάρτινος θίασος σκιών μεταφέροντας μικρούς και μεγάλους θεατές σε μια άλλη εποχή!

Συμπαραγωγή: Θίασος Ηλία Καρελλά – ΜΜΑ.  

Ημέρες & Ώρες
04.07.2022, 20:30
05.07.2022, 20:30
11.07.2022, 20:30
12.07.2022, 20:30

Τιμές Εισιτηρίων: Γενική είσοδος €10

Εισιτήρια: megaron.gr

Στις εκδηλώσεις θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα υγειονομικής προστασίας. Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Διεύθυνση: Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα

Πληροφορίες 
www.facebook.com/megaron.gr   
www.instagram.com/megaron_athens/
www.youtube.com/user/AthensConcertHall
twitter.com/MegaronAthens