"Μύθοι και Χαρτοκατασκευές": Δράση του ΟΠΑΝΔΑ στο Ψηφιακό Μουσείο του Πλάτωνα (15/6)

Ο Δήμος Αθηναίων, μέσω του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), υποδέχεται τους μικρούς μας φίλους στους πράσινους κήπους και τους όμορφες αυλές των Μουσείων, των Πολιτιστικών Κέντρων και της Πινακοθήκης του, για να συμμετάσχουν σε ένα πλούσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με δωρεάν δράσεις για παιδιά ηλικίας από 4 έως 12 ετών, αλλά και για όλη την οικογένεια, που σχεδιάστηκε και θα υλοποιηθεί από το εξειδικευμένο προσωπικό του ΟΠΑΝΔΑ.

Μία σειρά υπαίθριων εκπαιδευτικών προγραμμάτων δίνει χρώμα στην καθημερινότητα των παιδιών κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, συνδυάζοντας τη διασκέδαση με την ιστορία, την τέχνη, το περιβάλλον και το θέατρο σκιών.

Την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022 μας περιμένει το Ψηφιακό Μουσείο Ακαδημίας Πλάτωνα με τη δράση "Μύθοι και Χαρτοκατασκευές", για να ταξιδέψουμε μέχρι τη μακρινή Ιαπωνία, να γνωρίσουμε την αρχαία ιαπωνική τέχνη οριγκάμι, να κατασκευάσουμε, να δημιουργήσουμε και να διασκεδάσουμε!

Η λέξη οριγκάμι (折り紙‎) προέρχεται από τις λέξεις 'όρι'  που σημαίνει διπλώνω και 'κάμι', που σημαίνει χαρτί. Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι ένα τετράγωνο χαρτί για να δημιουργήσουμε όμορφες κατασκευές.

Ώρα έναρξης: 11:30
Διάρκεια: 60 λεπτά
Ηλικίες: 8-12 ετών
Όριο συμμετοχών: 8 άτομα
Τηλέφωνο κρατήσεων: 2105142138, Δευτέρα – Παρασκευή, 10.00-14.00

Ψηφιακό Μουσείο Ακαδημίας Πλάτωνα
Μοναστηρίου και Κρέοντος 1, Ακαδημία Πλάτωνος