Δράσεις για τα παιδιά και όλη την οικογένεια στο 2ο TRIMORE M.T. Kastoria | ISOMAN (17-19/6)

Η TRIMORE Sport Events, εταιρεία διοργάνωσης αθλητικών και ψυχαγωγικών εκδηλώσεων υψηλών προδιαγραφών, αγκαλιάζει τα παιδιά μέσα από τις δράσεις της, με σκοπό να ενισχύσει τη σχέση των παιδιών με τον αθλητισμό, καθώς επίσης, να δώσει στους αθλητές την ευκαιρία να είναι μαζί με τις οικογένειές τους στη διάρκεια κάθε αθλητικής διοργάνωσης. 

Στις 17 - 19 Ιουνίου, η TRIMORE Sport Events σε συνεργασία με το Δήμο Καστοριάς και την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς, διοργανώνουν το 2ο TRIMORE M.T. Kastoria | ISOMAN, στην υπέροχη παραλίμνια πόλη της Καστοριάς, ένα αθλητικό, ψυχαγωγικό και πολιτιστικό event, με αγώνες τριάθλου διαφόρων αποστάσεων για ενήλικες και παιδιά, αγώνες κολύμβησης open water διαφόρων αποστάσεων, αγώνες ορεινού τρεξίματος και άλλες παράλληλες αθλητικές, ψυχαγωγικές και πολιτιστικές δράσεις.

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

  • Ισχυρές τριαθλητικές αναμετρήσεις TRIathlon Half Iron & Olympic distance, ISOMAN quarter & kids ISOMAN.
  • Κολύμπι περιπέτειας και ανακάλυψης Open Water Swimming 10k, 2.5k & 0,5k.
  • Trail Running 21k & 8k στους εξαιρετικούς ορεινούς όγκους πάνω από την πόλη.
  • Ευρηματικές fun αθλητικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες για όλες τις ηλικίες καθώς και νυχτερινή πεζοπορία.
  • Ποδηλατική βραδυπορία, yoga, σκυταλοδρομίες τρεξίματος και πολλές ακόμη δράσεις, ειδικά για τα παιδιά.
  • Επίδειξη Tae Kwon Do από την ομάδα «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» Καστοριάς και παραδοσιακούς χορούς από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καστοριάς «Αθανάσιος Χριστόπουλος».

Παιδικές Δραστηριότητες

Αγώνας ISOMAN (Τρίαθλο) για παιδιά - ISOMAN Kids Distance Triathlon

  • Κατηγορία Α: έτος γέννησης 2010-2012 (100μ κολύμβησης, 1.000μ ποδηλασίας, 200μ τρεξίματος)
  • Κατηγορία Β: έτος γέννησης 2007-2009 (200μ κολύμβησης, 2.000μ ποδηλασίας, 400μ τρεξίματος)

Εκκίνηση στην προβλήτα εμπρός από το Δημοτικό χώρο στάθμευσης και τερματισμός στο Πάρκο Ολυμπιακής Φλόγας

Κατηγορίες βράβευσης:

  • Αγόρια με έτος γέννησης      2010-2012            (3 μεγάλες τάξεις Δημοτικού)
  • Αγόρια με έτος γέννησης      2007-2009            (Γυμνάσιο)
  • Κορίτσια με έτος γέννησης   2010-2012            (3 μεγάλες τάξεις Δημοτικού)
  • Κορίτσια με έτος γέννησης   2007-2009            (Γυμνάσιο)

TRIMORE M.T. Kastoria ISOMAN
Kids Lazer Run

Πρόκειται για ένα νέο σπορ, μύησης στο μοντέρνο πένταθλο και στα multisports. Οι μικροί αθλητές, θα λάβουν μέρος σε τρεις ηλικιακές κατηγορίες:

  • Δημοτικό (4η, 5η και 6η τάξη)
  • Γυμνάσιο
  • Λύκειο

Το αγώνισμα περιέχει εναλλαγή από τρέξιμο σε σκοποβολή σε στόχο με όπλο (εντελώς ακίνδυνο κατά τη χρήση του), το οποίο θα πρέπει να οπλίζει ο αθλητής και να σημαδεύει επιτυχώς στο στόχο (ανάβει λαμπάκι όταν επιτευχθεί) 5 φορές. Ο διαθέσιμος χρόνος για να επιτύχει 5 φορές το στόχο είναι 50 δευτερόλεπτα, στα οποία αν δεν έχει καταφέρει να τον επιτύχει 5 φορές, συνεχίζει στο τρέξιμο έχοντας υποστεί μόνο την καθυστέρηση των 50 δευτερολέπτων (δεν υπάρχει βαθμολογία ευστοχίας αλλά μόνο εξοικονόμηση χρόνου).

Όσο πιο γρήγορος είναι στο στόχο ο αθλητής, τόσο μεγαλύτερη εξοικονόμηση χρόνου επιτυγχάνει &  συνεχίζοντας στο τρέξιμο, έχει περισσότερες πιθανότητες να επιτύχει καλύτερο συνολικό χρόνο άρα και θέση. Η χρονομέτρηση είναι συνολική, από την αρχή που θα ξεκινήσουν τρέχοντας, μέχρι το τέλος που επίσης θα τερματίσουν τρέχοντας. Συνολικά, υπάρχουν 3 σκέλη τρεξίματος (συνολικά 600 - 800 μέτρα) και δύο στο σημάδι με όπλο για τη μικρή κατηγορία, ενώ είναι 4 σκέλη τρεξίματος (800 - 1.000 μέτρα) και 3ων στο σημάδι με το όπλο στις δύο μεγαλύτερες ηλικιακές κατηγορίες.

Το αγώνισμα πραγματοποιείται σε ομάδες των 5 αθλητών και βάσει χρόνων προκύπτει η τελική τριάδα του βάθρου. Τα όπλα παρατίθενται σε ειδικό τραπέζι (ένα τραπέζι για κάθε όπλο, σε σειρά το ένα δίπλα στο άλλο) και ο κάθε αθλητής επιλέγει το τραπέζι που θα σταθεί για τις βολές του (5 επιτυχείς ή περισσότερες αν είναι άστοχος).

Η δυσκολία του αθλήματος παρουσιάζεται στην σταθεροποίηση του όπλου και στόχευση όταν ο αθλητής έχει ανεβάσει σφυγμούς. Κριτές ελέγχουν τη διαδικασία τόσο στη στόχευση με το όπλο όσο και στην τήρηση της διαδρομής τρεξίματος. Οι βραβεύσεις είναι ανά κατηγορία ηλικίας και φύλο.
2ο TRIMORE M.T. Kastoria | ISOMAN

Kids σκάκι σε παράλληλα γήπεδα

Πρόκειται για ένα παιχνίδι εκμάθησης σκακιού, το οποίο εκτυλίσσεται σε τραπέζια που έχουν στηθεί το ένα δίπλα στο άλλο και έχουν τοποθετηθεί σκακιέρες. Το κάθε παιδί στέκεται μπροστά σε ένα από αυτά τα γήπεδα και αντιμετωπίζει έναν Ολυμπιονίκη σκακιού, ο οποίος κινείται κυκλικά και πραγματοποιεί μία κίνηση σε κάθε σκακιέρα.

Οι παρτίδες ολοκληρώνονται και νέοι παίκτες λαμβάνουν θέση έναντι στον Ολυμπιονίκη. Διάφορα σκακιστικά παιχνίδια εκμάθησης πραγματοποιούνται επίσης, αναλόγως του επιπέδου των συμμετεχόντων. Δεν υπάρχει βράβευση νικητών, δεδομένου ότι δεν ανταγωνίζονται μεταξύ τους, χρήσιμες όμως συμβουλές και προτροπές πρόκειται να δοθούν στους συμμετέχοντες από τον καταξιωμένο αθλητή.
TRIMORE M.T. Kastoria ISOMAN 4

Kids Running Relays

Πρόκειται για σκυταλοδρομίες μικρών αποστάσεων τρεξίματος (50 - 100 μέτρων αναλόγως των ηλικιακών κατηγοριών), σε ομάδες των 2 παιδιών (η κάθε ομάδα).

Οι μικροί αθλητές, θα λάβουν μέρος σε τρεις ηλικιακές κατηγορίες:

  • Δημοτικό (4η, 5η και 6η τάξη)
  • Γυμνάσιο
  • Λύκειο

Οι πρώτοι αθλητές από κάθε ομάδα στέκονται πίσω από γραμμή που έχει σχηματιστεί στο δάπεδο για να δοθεί η εκκίνηση, ενώ ο δεύτερος κάθε ομάδος, θα λάβει θέση στην ίδια γραμμή, αμέσως μόλις δοθεί η εκκίνηση.

Οι αθλητές τρέχουν μια ευθεία απόσταση 25 ή 50 μέτρων, ώστε να περάσουν μια δεύτερη σχηματισμένη στο δάπεδο γραμμή και να επιστρέψουν πίσω για να παραδώσουν τη σκυτάλη, στον δεύτερο της ομάδος τους, ο οποίος επίσης θα τρέξει την ίδια απόσταση και κάνει το ίδιο ώστε ο κάθε ένας από τους δύο αθλητές της ομάδος να έχει αγωνιστεί δύο φορές.

Οι βραβεύσεις είναι ανά κατηγορία ηλικίας και: αμιγώς κορίτσια, αμιγώς αγόρια, μικτές ομάδες.
TRIMORE M.T. Kastoria ISOMAN 4

Kids ποδηλατική βραδυπορία (kids fun bike)

Η δραστηριότητα αυτή είναι κυρίως ψυχαγωγική και στόχο έχει να απασχολήσει ευχάριστα και δημιουργικά τα παιδιά, με μία δράση ισορροπίας αλλά και σκέψης. Ο διαγωνισμός αυτός πραγματοποιείται με ανταγωνισμό το χρόνο και ασχέτως ηλικίας παιδιών. Η μόνη διαφορά είναι ότι το κάθε παιδί διαλέγει το μέγεθος του ξύλινου ποδηλάτου που θα χρησιμοποιήσει μεταξύ δύο ποδηλάτων της -που είναι διαθέσιμα.

Ο στόχος του κάθε παιδιού είναι να κινηθεί μεταξύ δύο παράλληλων γραμμών (στα 80 μεταξύ τους απόσταση) συνολικής απόστασης περίπου 20 μέτρων, χωρίς να πατήσει κάτω και χωρίς να βγει από τις δύο γραμμές, στον πιο αργό χρόνο.

Νικητής είναι ο συμμετέχον και η συμμετέχουσα που θα πραγματοποιήσουν την απόσταση στο μεγαλύτερο χρόνο και θα βραβευθούν.
2ο TRIMORE M.T. Kastoria | ISOMAN

Yoga για παιδιά

Συνδυάζοντας το παιχνίδι με την άσκηση, το αποτέλεσμα είναι μαγικό. Εδώ δεν υπάρχει νικητής και ηττημένος. Εδώ κερδίζουμε όλοι τη χαρά της σύνδεσης με την ομάδα!

Γιόγκα, παιχνίδι και άσκηση για «παιδιά» όλων των ηλικιών από 2 εξαιρετικές yoga instructors με αγάπη στα παιδιά (προτεινόμενες ηλικίες, από 4 ετών και άνω).
2ο TRIMORE M.T. Kastoria | ISOMAN

Νυχτερινή πεζοπορία για όλους

Πρόκειται για μια ψυχαγωγική δραστηριότητα μικρών και μεγάλων, που ως στόχο έχει να αγαπήσουμε την πόλη, να περπατήσουμε και να αθληθούμε με τον τρόπο αυτό αλλά και να γίνουμε μια ομάδα μεταξύ μας.

Η διαδρομή που θα ακολουθηθεί είναι περίπου 4-5 χλμ επάνω από τη λίμνη σε επιλεγμένη διαδρομή. Πραγματοποιείται στο ξεκίνημα της νύχτας για να έχει περισσότερη δράση και ενδιαφέρον. Θα χωριστούν οι συμμετέχοντες σε δύο ομάδες κατά δήλωση των ίδιων, ώστε να προηγηθεί η γρήγορη ομάδα και να ακολουθήσει εκείνη με τους πιο χαλαρούς.

Μπορείτε να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ

Για εγγραφή στις παιδικές δραστηριότητες πατήστε εδώ

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Το CityKidsGuide είναι επίσημος Χορηγός Επικοινωνίας.