Ανάγνωση παιδικού βιβλίου "Παβ, ο φάλτσος τζίτζικας και η περιπέτεια με τα τυφλά μυρμήγκια" στο ΚΠΙΣΝ (30/6)

Συνεχίζεται το ραντεβού της Λέσχης Ανάγνωσης του Κέντρου Πολιτισμού για τους μικρούς βιβλιόφιλους με συντονίστρια τη θεατροπαιδαγωγό Άρτεμη Μάνου, το οποίο θα πραγματοποιηθεί και διαδικτυακά. Αφορμή για τη συνάντηση του μήνα είναι το βιβλίο "Παβ, ο φάλτσος τζίτζικας και η περιπέτεια με τα τυφλά μυρμήγκια" του Φώτη Δούσου.

Την Πέμπτη 30 Ιουνίου οι μικροί αναγνώστες δίνουν ραντεβού στο ΚΠΙΣΝ για να ανταλλάξουν εντυπώσεις, συναισθήματα και σκέψεις, αλλά και να ταξιδέψουν, με όχημα τη φαντασία τους και αφετηρία το βιβλίο του μήνα, στους συναρπαστικούς κόσμους που ξεπηδούν από τις σελίδες τους.

Η συνάντηση του μήνα, θα πραγματοποιηθεί και διαδικτυακά μέσω Zoom το Σάββατο 25 Ιουνίου και απευθύνεται σε παιδιά 7-10 ετών.

Το βιβλίο
Αυτό το μήνα θα διαβάσουμε την ιστορία του Παβ. Ενός μποέμ τζίτζικα με γενναία ψυχή που είχε την ατυχία να γεννηθεί φάλτσος μέσα σε ένα μεγάλο σόι καλλίφωνων τραγουδιστών. Έπρεπε λοιπόν είτε να παρατήσει την τέχνη που ασκούσαν μέχρι τώρα όλοι οι τζίτζικες σε όλο τον κόσμο ή να αποφασίσει να βελτιωθεί. Και διάλεξε το δεύτερο. Από αυτό το σημείο η περιπετειά του και το ταξίδι του στην Αφρική για να βρει το χρυσό σπυρί που θέλει σε αντάλλαγμα ο μεγάλος δάσκαλος της μουσικής Λυκάων για να τον διδάξει.

Μα μπορεί ένας τζίτζικας με τόσο αδύναμα φτερά να κάνει ενα τόσο μεγάλο και επικίνδυνο ταξίδι; Ο συγκεκριμένος τζίτζικας μπορεί. Γιατί όπως λέει και ο ίδιος: "Ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές αυτής της μικρής ζωής, δεν έχασα ποτέ την πεποίθησή μου ότι τα πράγματα θα πάνε καλά. Αν ήμουνα κλεισμένος σε κάποιο μαύρο λαγούμι, κοίταζα τα αστερία. Όταν έπεφτα μέσα σε λάσπες, έστελνα το βλέμμα στον ουρανό. Όταν ζεσταινόμουνα, ξάπλωνα. Όταν κρύωνα, έτρεχα. Αν πεινούσα, τραγουδούσα. Αν πονούσα, χόρευα. Εξάλλου, τι άλλο είναι η αισιοδοξία πέρα από τεράστια και άδολη αγάπη για το παρόν;".

Ο συγγραφέας:
Ο Φώτης Δούσος γεννήκηθε στις Σέρρες το 1980. Σπούδασε Θεατρολογία στη Σχολή Καλών Τεχνών στη Θεσσαλονίκη. Ασχολείται με το θέατρο για παιδιά και έχει κάνει παραστάσεις με τη θεατρική του ομάδα σε πολλά μέρη του κόσμου, από τη Μελβούρνη ως το Λος Άντζελες.

Δραστηριότητες για τα παιδιά πριν τη Λέσχη Ανάγνωσης

  • Βάλε στίχους στο τελευταίο κομμάτι που συνέθεσε ο Παβ φεύγοντας από το σπίτι του Λυκάονα στο τέλος του βιβλίου! Τι θα έλεγε, αλήθεια, αν είχε λόγια το σιωπηλό αυτό τζι ματζόρε;
  • Ζωγράφισε ό,τι σε ενθουσίασε πιο πολύ από την ιστορία που διάβασες.
  • Στείλε ένα γράμμα στον Παβ όπου θα του εκμυστηρεύεσαι ένα δικό σου μεγάλο όνειρο και γιατί το θέλεις τόσο πολύ.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος,
Λ. Συγγρού 364, Καλλιθέα
Τηλ. 2168091000 
Email: [email protected]