"Οι μικροί φιλόσοφοι στην Ακαδημία Πλάτωνος" από τον Δήμο Αθηναίων

Ο Δήμος Αθηναίων διοργανώνει το ιδιαίτερα πλούσιο πρόγραμμα δράσεων "Φιλοσοφία στην Ακαδημία Πλάτωνος". Από αυτό το πρόγραμμα δεν θα μπορούσαν να λείπουν και "Οι μικροί φιλόσοφοι στην Ακαδημία", μία δράση που διοργανώνεται σε συνεργασία με την Atraktos. Πρόκειται για μια μη κερδοσκοπική πρωτοβουλία με στόχο την προώθηση της εκπαίδευσης και των θετικών προτύπων, η οποία θα "βάλει στο παιχνίδι" παιδιά και εφήβους με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο.

Με τις ώρες του προγράμματος να μοιράζονται στο Ψηφιακό Μουσείο της Ακαδημίας Πλάτωνος και την Άτρακτο, τα παιδιά θα κάνουν μια πρώτη "βουτιά" στη φιλοσοφία μέσα από τα "Γίνε σούπερ ήρωας για μία ώρα" και "Γίνε αόρατος για μία ώρα", ενώ οι έφηβοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το συναρπαστικό πρόγραμμα "Matrix και Φιλοσοφία: Δεσμώτες στο Σπήλαιο του Πλάτωνα".

Ημερομηνίες: 25.06 & 26.06, 03.07, 09 & 10.07, 16 & 17.07, 23 & 24.07, 30 & 31.07
Ώρες:
09.00 – 11.00 | Γίνε σούπερ ήρωας για μία ώρα - για παιδιά ηλικίας 5 έως 8 ετών
11.30 – 13.30 | Γίνε αόρατος για μία ώρα - για παιδιά ηλικίας 9 έως 13 ετών
17.00 – 19.00 | Matrix και Φιλοσοφία: Δεσμώτες στο Σπήλαιο του Πλάτωνα - για εφήβους ηλικίας 14 έως 17 ετών

Επιστημονική Υπεύθυνη: Χλόη Μπάλλα, αν. καθηγήτρια Πανεπιστημίου Κρήτης. Υπεύθυνη προγράμματος: Άννα Ντιντή, υπ. διδάκτωρ Φιλοσοφίας, Παν/μιο Κρήτης, Διδάσκοντες: Στέλιος Γκαδρής, Μαρία Κασμιρλή, Άννα Ντιντή, Καλλιόπη Παπαμανώλη
Εργαστήριο Φιλοσοφικής Έρευνας και Μετάφρασης, Κέντρο Ερευνών και Μελετών Πανεπιστημίου Κρήτης

Μέγιστος αριθμός συμμετοχών σε κάθε εργαστήριο 15 άτομα.
Η είσοδος σε όλες τις δράσεις είναι ελεύθερη και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Εξαιρείται το πρόγραμμα Φιλοσοφία για Παιδιά, με κόστος 3€ ανά παιδί.
Εισιτήρια αποκλειστικά στο Viva.gr
Σημείο συνάντησης: Ψηφιακό Μουσείο Ακαδημίας Πλάτωνος,
Μοναστηρίου & Κρέοντος 1, Αθήνα
Atraktos: Μαραθωνομάχων 8, Ακαδημία Πλάτωνος