Επίσκεψη στη Συλλογή Φιγούρων Θεάτρου Σκιών Χαρίδημου στο Πολιτιστικό Κέντρο "Μελίνα"

Photo credits: cultureisathens.gr

Φέτος το καλοκαίρι ο Δήμος Αθηναίων, μέσω του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), υποδέχεται τους μικρούς του φίλους στους πράσινους κήπους και τους όμορφες αυλές των Μουσείων, των Πολιτιστικών Κέντρων και της Πινακοθήκης του, από τις 4 Ιουνίου έως τις 11 Σεπτεμβρίου 2022, για να συμμετάσχουν σε ένα πλούσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με δράσεις για παιδιά ηλικίας από 4 έως 12 ετών

Στο πλαίσιο αυτό, το Σάββατο 2 Ιουλίου 2022, στις 10.30, διοργανώνεται μία καλοκαιρινή εκπαιδευτική δράση για όλη την οικογένεια. Γονείς και παιδιά επισκέπτονται τη Συλλογή Φιγούρων Θεάτρου Σκιών της οικογένειας Χαρίδημου, παρατηρούν τις διαφορετικές εκδοχές των οθωμανικών παλατιών και φιλοτεχνούν ένα καλοκαιρινό σεράϊ.

Η Συλλογή  Φιγούρας Θεάτρου Σκιών Σωτήρη Χαρίδημου πήρε το όνομα της από την πλούσια συλλογή της γνωστής οικογένειας Καραγκιοζοπαιχτών "Χαρίδημοι", που μεσουράνησε τόσο με τις παραστάσεις, όσο και με τη λαϊκή ζωγραφική του ελληνικού θεάτρου σκιών από την αρχή του περασμένου αιώνα και μέχρι τη δεκαετία του ’80. Η συλλογή παρουσιάζει την παλιά και νεώτερη ιστορία του Καραγκιόζη, καθώς και την εξέλιξη της φιγούρας του Θεάτρου Σκιών από το 1850  μέχρι σήμερα.

Η δράση θα λάβει χώρα στον αύλειο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου "Μελίνα", Ηρακλειδών 66 και Θεσσαλονίκης, Θησείο.

Διάρκεια: 60 λεπτά
Ηλικίες: Οικογένειες με παιδιά 6-12 ετών
Όριο συμμετοχών: 15 άτομα
Τηλέφωνο κρατήσεων: 2103452150, Δευτέρα - Παρασκευή, 10.00-15.00