Η θεατρική παιδική παράσταση "Υπηρέτης δύο Αφεντάδων" στο Πολιτιστικό & Αθλητικό Πάρκο Νέας Μάκρης

Photo credits: viva.gr

Οι Θεατρικές Eπιχειρήσεις Δημήτρη Θ.Μαροσούλη στo πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων, θα παρουσιάσουν το καλοκαίρι του 2022 σε επιλεγμένες πόλεις όλης της Ελλάδας για τους μικρούς και τους μεγάλους θεατές ένα έργο το οποίο ανήκει στο κλασικό ρεπερτόριο. Επόμενος σταθμός το Σάββατο 16 Ιουλίου, το Πολιτιστικό & Αθλητικό Πάρκο Νέας Μάκρης.

Ο "Υπηρέτης δύο Αφεντάδων" του Κάρλο Γκολντόνι είναι το πιο αντιπροσωπευτικό δείγμα της γνωστής Κομέντια ντελ’ άρτε, ένα έργο διασκεδαστικό, ευχάριστο αλλά και διακριτικά διδακτικό, έξυπνο, από τα καλύτερα στο είδος του που θα φέρει τους θεατές σε επαφή με τις ρίζες του θεάτρου.

Ο Μολιέρος της Ιταλίας, όπως χαρακτηρίστηκε ο Γκολντόνι, περιγράφει στον "Υπηρέτη δύο Αφεντάδων" την ίδια τη ζωή. Με κυρίαρχο στοιχείο το γέλιο δείχνει πως οι ασήμαντοι και ταπεινοί μπορούν να θριαμβεύσουν, αν έχουν εξυπνάδα και τόλμη.

Ο υπηρέτης Τρουφαλδίνο ξεπερνάει όλες τις δυσκολίες που του τυχαίνουν χάρη στο μυαλό του. Το ίδιο και οι υπόλοιποι ήρωες του έργου που μέσα από περιπέτειες, δυσκολίες αλλά και αστείες καταστάσεις βρίσκουν στο τέλος τη δικαίωσή τους με χιούμορ και με πολύ γέλιο.

Το μεγάλο μήνυμα αυτής της θαυμάσιας κωμωδίας περνάει αριστουργηματικά στα παιδιά: "Μην το βάζετε κάτω - παλαίψτε για τη ζωή- Α Γ Ω Ν Ι Σ Τ Ε Ι Τ Ε, όσες δυσκολίες κι αν συναντήσετε".

Τη διασκευή και σκηνοθεσία υπογράφει η Τούλα Ζαχαριουδάκη.

Στο ρόλο του Υπηρέτη ο Κωνσταντίνος Τσιάκος. Παίζουν επίσης: Σωτήριος Αντωνίου, Αικατερίνη Καλούμενου, Αλέξανδρος Μικέλης.

Η διάρκεια της παράστασης είναι μία ώρα και είκοσι λεπτά.

Προπώληση εισιτηρίων: viva.gr

Πολιτιστικό & Αθλητικό Πάρκο Νέας Μάκρης
Λεωφ. Μαραθώνος 196, Μαραθώνας
Τηλ. 2294058900