Η "Πεντάμορφη και το Τέρας" από την παιδική σκηνή Γιάννη Χριστόπουλου σε περιοδεία

Photo credits: viva.gr

Η παιδική σκηνή του Γιάννη Χριστόπουλου συνεχίζοντας την επιτυχημένη δεκαοχτάχρονη πορεία της, φέτος ανανεώνεται και δημιουργεί μία ξεχωριστή παράσταση για παιδιά, παρουσιάζοντας την "Πεντάμορφη και το Τέρας", ένα τρυφερό παραμύθι της Γκαμπριέλ-Σουζάν Μπαρμπό ντε Βιλενέβ, που αποτελεί ύμνο στην ομορφιά της ψυχής και στη δύναμη της καλοσύνης, σε θεατρική διασκευή και σκηνοθεσία Κέλλυς Σταμουλάκη.

Οι πολυτάλαντοι ηθοποιοί παίζουν, τραγουδούν, χορεύουν και εναλλάσσονται ακατάπαυστα στους ρόλους - σύμβολα μιας ιστορίας, που έρχεται να μας υπενθυμίσει ότι πρέπει να υπερβούμε την κυριαρχία της εικόνας, να αφιερώσουμε χρόνο, να αφοσιωθούμε στον άλλο, για να ανακαλύψουμε τους κρυμμένους  θησαυρούς της ψυχής του.

Μια ιστορία που αποκτά ιδιαίτερο νόημα για μια γενιά που μεγαλώνει, αισθάνεται και γνωρίζει τον κόσμο με καταιγιστικούς ρυθμούς μπροστά σε μια οθόνη, μη μαθαίνοντας τους κώδικες ουσιαστικής επικοινωνίας της καρδιάς.

Η έμπειρη Κέλλυ Σταμουλάκη σκηνοθετεί μία από τις πιο αγαπημένες ιστορίες αγάπης, που έχει συγκινήσει διαχρονικά μικρούς και μεγάλους και μας αποδεικνύει ότι όλα τα θαύματα μπορούν να συμβούν, αρκεί να βλέπουμε με τα μάτια της ψυχής. Ο Γιάννης Ζουγανέλης με τις τρυφερές και παιχνιδιάρικες νότες του, αγγίζει τις καρδιές μικρών και μεγάλων θεατών. Ο Αναστάσης Δεληγιάννης δίνει ρυθμό και κατευθύνει τα βήματα των ηρώων της ιστορίας μας.

Στο ρόλο του Τέρατος ο Κώστας Φραγκολιάς και της Πεντάμορφης η Έφη Κιούκη. Μαζί τους παίζουν οι: Μανώλης Κονταξάκης, Γιάννα Λαπέα και Περικλής Τσαμαντάνης.
Το τραγούδι “Το αθάνατο νερό” ερμηνεύει η Ευριδίκη.

Πρόγραμμα παραστάσεων
13/7:  Θέατρο Καστρομηνά "Μίκης Θεοδωράκης" - Χίος
14/7: Θέατρο Κάστρου Μυτιλήνης - Μυτιλήνη, Λέσβος
16/7: Υπαίθριο Θέατρο Ζακύνθου - Ζάκυνθος
17/7: Ανοικτό Θέατρο Δήμου Λευκάδας - Λευκάδα
19/7: Αύλειος Χώρος ΞΕΝΙΑ - Αργοστόλι, Κεφαλονιά
21/7: Δημοτικό θέατρο Ηλιούπολης «Δημήτρης Κιντής» - Ηλιούπολη, Αττική
22/7: Θέατρο «Γ. Παππάς» - Αίγιο, Αχαΐα
23/7: Θέατρο Καβασίλων - Κυλλήνη, Ηλεία

Εισιτήρια στο viva.gr