Μια διαφορετική βόλτα στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης για παιδιά 4-8 ετών

Μια διαφορετική βόλτα στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης διοργανώνει το Μουσείο Σχολικής Ζωής, για παιδιά ηλικίας 4 έως 8 ετών. H κουκουβάγια η Σοφία, μια από τις πολλές που ζουν από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα στη γειτονιά της Πλάκας, θα  βοηθήσει τα παιδιά να ξετυλίξουν τους μύθους και να ανακαλύψουν την ιστορία που κρύβουν τα αρχαία μνημεία της πόλης!

Πριν και κατά τη διάρκεια της επίσκεψης τους στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης, τα παιδιά με τη βοήθεια της κουκουβάγιας Σοφίας, θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν τις ιστορίες που κρύβουν σημαντικά εκθέματα του μουσείου όπως ο Τρισώματος, ο Μοσχοφόρος, οι Καρυάτιδες, η Μέδουσα, ο Ιππέας, η Σφίγγα και τόσοι άλλοι θησαυροί του μουσείου. Η κουκουβάγια θα βοηθήσει τα παιδιά να σκεφτούν για τη ζωή των αρχαίων Ελλήνων, τα υλικά, τα χρώματα, την τέχνη και τη φιλοσοφία τους.

Στο Μουσείο τα παιδιά θα ακολουθήσουν συγκεκριμένη διαδρομή, θα σταματήσουν σε επιλεγμένα εκθέματα και μέσα από μικρές δράσεις η ομάδα θα ενεργοποιηθεί, ώστε να γνωρίσει καλύτερα αυτό που κάθε μνημείο έχει να τους πει.

Έξω από το Μουσείο, κάθε παιδί θα φτιάξει τη δική του κούκλα-κουκουβάγια, κάτω από τον Αττικό ουρανό.

Σχεδιασμός-εμψύχωση: Σπυριδούλα Χρόνη, Παιδαγωγός-Εμψυχώτρια εκπαιδευτικών προγραμμάτων
Τη δράση συνδιοργανώνουν το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης και το Greek Cultural Institute

Ημερομηνίες: Κυριακή 4 και 11 Σεπτεμβρίου 2022
Ώρα: 11:30 
Σημείο συνάντησης: Μουσείο Ακρόπολης (στην είσοδο του Μουσείου, έξω από τα εκδοτήρια)
Διάρκεια Δράσης: 1,5 ώρα
Κόστος συμμετοχής: 15€ /παιδί (δεν περιλαμβάνεται το εισιτήριο εισόδου για τους ενήλικες στο Μουσείο της Ακρόπολης, οι γονείς δεν συνοδεύουν το γκρουπ των παιδιών κατά την διάρκεια του προγράμματος στο Μουσείο της Ακρόπολης)

Απαραίτητη η συμπλήρωση της φόρμας συμμετοχής.
Περισσότερες πληροφορίες: Τηλ. 2103250341 / email: [email protected]