Ο "Θησέας" και οι "Δροσουλίτες" από το Κου-κλο Θέατρο Κρήτης στο Ηράκλειο (7&8/09)

Το Κου-κλο Θέατρο Κρήτης (Puppet Theatre of Crete) παρουσιάζει δύο διαφορετικές παραστάσεις την Τετάρτη 7 και την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου, στην Πύλη Βηθλεέμ στα Τείχη του Ηρακλείου Κρήτης. Πρωταγωνιστές των παραστάσεων, οι χειροποίητες και υπερμεγέθεις κούκλες του θιάσου, κατασκευασμένες με ιδιαίτερες τεχνοτροπίες και πολύ φαντασία!

Οι παραστάσεις βασίζονται στην τεχνική του μαύρου θεάτρου. Πρόκειται για μία πρωτοποριακή τεχνική, όπου σε συνδυασμό με την τεχνική του ζεστού φωτισμού, εξαφανίζεται τελείως ο ανθρώπινος παράγοντας και οι κούκλες, μαζί με τα έντονα χρώματα, δείχνουν στα μάτια των θεατών να κινούνται μαγικά.

"Ο Θησέας"

Η παράσταση "Θησέας" είναι μία καλλιτεχνική πρόταση που θα μαγέψει τους θεατές. Είκοσι μεγάλες χειροποίητες κούκλες και υπέροχα σκηνικά έχουν κατασκευαστεί ειδικά για να προσφέρουν ένα άρτια καλλιτεχνικό θέαμα με απόλυτο σεβασμό στην αρχαία ελληνική μυθολογία.

Λίγα λόγια για το έργο
Ο μυθικός ήρωας θα ξεκινήσει το παρθενικό του ταξίδι από την Τροιζήνα. Στο δρόμο του θα αντιμετωπίσει τους μοχθηρούς ληστές. Στην Αθήνα θα γνωρίσει τον πατέρα του τον Αιγέα και την γυναίκα του τη Μήδεια. Ο πολυμήχανος ήρωάς μας θα καταλάβει τα πονηρά σχέδια της Βασίλισσας, η οποία θα προσπαθήσει να τον δηλητηριάσει. Μάταια όμως! Γρήγορα ωστόσο, θα μάθει για τον δυσβάσταχτο φόρο, όπου οι Αθηναίοι στέλνουν 7 νέους και 7 νέες στην Κρήτη για να τους θυσιάσουν στον Μινώταυρο μέσα στον Λαβύρινθο. Έτσι, θα πάρει την μεγάλη απόφαση να ταξιδέψει έως την Κρήτη. Εκεί θα συναντήσει την Αριάδνη με το μίτο και στο λαβύρινθο θα αντιμετωπίσει το Μινώταυρο! Ένα οδοιπορικό γεμάτο δράση και περιπέτεια. Επιστρέφοντας στην Αθήνα θα στεφθεί τελικά βασιλιάς.

Πρόκειται για μία ατμοσφαιρική, ανατρεπτική εικονογράφηση του μύθου, με ζωντανές εικόνες από την αρχαία Αθήνα και Κνωσό. Ένα ταξίδι που συνδέει το χθες με το σήμερα. Κατάλληλο για όλες τις ηλικίες παιδιών αλλά και για ενήλικες. Η διάρκεια της παράστασης είναι 55 λεπτά.

Τετάρτη 07 Σεπτεμβρίου 2022, 20:00
Προπώληση εισιτηρίων: ticketservices.gr
Κουκλοθέατρο Κρήτης

"Οι Δροσουλίτες"  

Ένα έργο γραμμένο από τον θίασο Κουκλοθέατρο Κρήτης, εμπνευσμένο από την Μάχη του Φραγκοκάστελλου με άρωμα του ..σήμερα! Μία παράσταση γεμάτη δράση και περιπέτεια με μηνύματα οικολογίας και συνεργασίας, με την μοναδική τεχνική του Μαύρου Θεάτρου. Κατάλληλη για όλη την οικογένεια.

Λίγα λόγια για το έργο 
Όλα θα αλλάξουν στην περιοχή του Φραγκοκάστελλου... Οι παραλίες, τα δέντρα, ακόμα και το ίδιο το Κάστρο θα το γκρεμίσουν! Δυο μεγάλοι και τρανοί αγοραστές θέλουν να βγάλουν πετρέλαιο! Θα μπορέσει ο μικρός Μανωλιός να υπερασπιστεί το χωριό του και το Κάστρο του Φραγκοκάστελλου μαζί με τους κατοίκους, σαν σύγχρονοι Δροσουλίτες;

Η διάρκεια της παράστασης είναι 55 λεπτά.

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2022, 20:00
Προπώληση εισιτηρίων: ticketservices.gr

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6977987248

ΟΙ ΔΡΟΣΟΥΛΙΤΕΣ από το Κου-κλο Θέατρο Κρήτης