Δράσεις και εκθέματα στο Πολιτιστικό Πάρκο Κερατέας

Το Πολιτιστικό Πάρκο Κερατέας, με έναν καταπράσινο χώρο 25.000 τετραγωνικών μέτρων, μια ανάσα από την Αθήνα, μας περιμένει με πολλές διαφορετικές δράσεις κάθε Σάββατο και Κυριακή, από τις 27 Αυγούστου έως τις 25 Σεπτεμβρίου. 

Εκεί εδρεύει το Πάρκο Δεινοσαύρων και το φημισμένο υπαίθριο Μουσείο Ελληνικής Λαογραφίας, το οποίο είναι διαμορφωμένο σαν ένα παραδοσιακό χωριό και στην πλατεία του αναβιώνει μια γραφική αγορά με τα εργαστήρια όλων των παλιών επαγγελμάτων.

Στα "περίχωρα"’ του Πάρκου συναντά κανείς αμπελώνες και σπάνιες μονάδες οινοποίησης, ελαιώνες και παραδοσιακές μονάδες εξαγωγής ελαιολάδου, σιτοβολώνες, αλώνια, έναν αρχοντικό νερόμυλο, ένα θολωτό ξυλόφουρνο, βοτανόκηπους και πλήθος εκθεμάτων που αναδεικνύουν τα σιτηρά και την παραγωγή ψωμιού. Μια έμπειρη ομάδα εκπαιδευτών - εμψυχωτών μεταφέρει τη γνώση με ποικίλα βιωματικά εκπαιδευτικά προγράμματα στα θέματα: Βότανα και Μυρωδικά, Παλιά Επαγγέλματα, Ελιά, Ψωμί, Τρύγος και Παλιά Παιδικά Παχνίδια.

Τα προγράμματα πραγματοποιούνται στους χώρους του Πάρκου, καθώς και στον χώρο όσων σχολείων δυσκολεύονται στη μετακίνηση. Ταυτόχρονα, οι δράσεις του Πάρκου αγκαλιάζουν και ένα ευρύτερο κοινό, που είναι ευπρόσδεκτο κάθε Σαββατοκύριακο να επισκεφθεί το χώρο και να λάβει μέρος σε παράλληλες δραστηριότητες, εκτός των βασικών του προγραμμάτων.

Στο πάρκο θα συναντήσετε και την έκθεση "Η εποχή των Δεινοσαύρων" με εντυπωσιακά ομοιώματα δεινοσαύρων, που έζησαν στη Γη πριν από εκατομμύρια χρόνια.

Η έκθεση απευθύνεται σε μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και είναι εκπαιδευτικού, περιβαλλοντικού και ψυχαγωγικού ενδιαφέροντος. Όλα τα εκθέματα είναι πιστές αναπαραστάσεις σε φυσικό μέγεθος.

Οι εντυπωσιακές αναπαραστάσεις ζώων που περιλαμβάνονται στην έκθεση, καλύπτουν σημαντικές στιγμές της εξέλιξης της ζωής στον πλανήτη μας. Κύριος σκοπός είναι η ενημέρωση για την εξέλιξη του γεωλογικού και ζωικού πλούτου της Γης, αλλά και η αφύπνιση της οικολογικής συνείδησης. Για το λόγο αυτό η έκθεση περιλαμβάνει και ζώα που ζουν σήμερα στη Γη, αλλά κινδυνεύουν με εξαφάνιση.

Στο τέλος του προγράμματος μέσα από μία προσομοίωση ανασκαφής, οι μαθητές μπαίνουν στον ρόλο του παλαιοντολόγου ανακαλύπτοντας και στη συνέχεια μελετώντας απολιθώματα.

Δείτε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων εδώ.

Τιμή εισιτηρίου: από €3,5 (περιλαμβάνεται η γενική είσοδος, η συμμετοχή στα Βιωματικά Εκπαιδευτικά Προγράμματα της ημέρας, επισκέψεις και ξεναγήσεις στο Πάρκο Δεινοσαύρων, ελεύθερη πρόσβαση στο Λαογραφικό μουσείο).
Προπώληση εισιτηρίων: viva.gr

Πολιτιστικό Πάρκο Κερατέας
Ντάρδεζα, Κερατέα
Τηλ: 2299067953
E-mail: [email protected]