Εκδηλώσεις για παιδιά και οικογένειες στη Βαμβακού Λακωνίας (10-11/9)

Photo credits: vamvakourevival.org

Κάθε Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου, η Vamvakou Revival προτείνει εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες για τα παιδιά, καλλιτεχνικά δρώμενα και εικαστικά εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους, τα οποία εντάσσονται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Αναβίωσης της Βαμβακούς, που υλοποιείται με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Το Σαββατοκύριακο 10 και 11 Σεπτεμβρίου, η Βαμβακού Λακωνίας μας περιμένει στο Σχολείο του χωριού με τις ακόλουθες εκδηλώσεις:

Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου

Επιτραπαίζουμε με την Αλκυόνη 12:00 - 14:00

Ήξερες ότι τα επιτραπέζια παιχνίδια υπήρχαν πριν καν υπάρξει ο γραπτός λόγος; Έκτοτε η ανθρωπότητα δεν έχει σταματήσει να παίζει! Ένα παιχνιδο-εργαστήρι για να εξερευνήσουμε ποικίλα επιτραπέζια κι επιδαπέδια παιχνίδια και να αφεθούμε στη χαρά της κίνησης και του παιχνιδιού! Με ανακυκλώσιμα και καθημερινά υλικά θα κατασκευάσουμε τα δικά μας μικρά επιτραπέζια, που θα συντροφεύσουν δημιουργικά τα παιδιά στον ελεύθερο χρόνο τους. Επιτραπαίζοντας, τα παιδιά μαθαίνουν να επικοινωνούν και να συνεργάζονται αρμονικά, να επινοούν και να τηρούν κανόνες και συμβάσεις, οικοδομούν ενεργητικά γνώσεις κι αναπτύσσουν τις προσωπικές και κοινωνικές τους δεξιότητες.

Κατάλληλο για ηλικίες: 6-12 ετών
Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 15
Προκρατήσεις αποστέλλοντας τα στοιχεία σας στο [email protected]
Είσοδος: €5

Μια θαλασσινή μουσική ιστορία 19:00 - 20:30 
«Ήταν ένα μικρό καράβι … οεοε … οεοε», ψιθύρισε ο μικρός Νικόλας και ετοίμασε τη βαλίτσα του! «Θα πάω να βρω το χαμένο θησαυρό των πειρατών» είπε και ξεκίνησε!
Μία μουσική παράσταση από τους Primo – Secondo, που συνδυάζει πολλά παιδικά τραγούδια με τρόπο βιωματικό. Μέσα από τα τραγούδια, χρησιμοποιώντας τη μουσικοκινητική αγωγή, θα ξετυλίξουμε μία ολόκληρη μουσική ιστορία. Μία θαλασσινή ιστορία που κρύβει πολλές εκπλήξεις, κάνοντας  τα ίδια τα παιδιά πρωταγωνιστές της. Εμπρός με βήμα ταχύ να επιβιβαστούμε όλοι για μια μουσική περιπέτεια με πολύ τραγούδι και χορό! Βίρα τις άγκυρες!

Κατάλληλο για παιδιά έως 12 ετών και φυσικά για τους γονείς.
Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 20
Δηλώστε συμμετοχή στέλνοντας τα στοιχεία σας στο [email protected]
Είσοδος: €5

Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου
Ζούμε το φθινόπωρο όπως παλιά 12:00 - 13:30
 
Τα παιδιά που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, ζουν «το φθινόπωρο όπως παλιά» με τις γιορτές του, τα παραδοσιακά έθιμα, τα παιχνίδια της αυλής, πολλά τραγούδια της λαϊκής παράδοσης, με ζωντανή μουσική και ήχους της φύσης από γνωστά και αυτοσχέδια μουσικά όργανα! 

Κατάλληλο για παιδιά 5 -12 ετών
Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 15
Δηλώστε συμμετοχή στέλνοντας τα στοιχεία σας στο [email protected]
Είσοδος: 5 ευρώ.

Πληροφορίες-κρατήσεις στο https://www.vamvakourevival.org/events/