Το Μουσείο Πειραμάτων μας περιμένει με το πρώτο science escape room

Το Μουσείο Πειραμάτων δημιούργησε το πρώτο science escape room εκπαιδευτικού χαρακτήρα, το οποίο έρχεται να απαντήσει στο κρίσιμο ερώτημα: «Επιστήμονας γεννιέσαι ή γίνεσαι;».

Πεδίο δράσης μας δεν είναι μόνο ένα δωμάτιο, αλλά ολόκληρο το διαμέρισμα του νεαρού Θωμά, στην οδό Κάτω Σκάλας. Στόχος μας δεν είναι απλά να δραπετεύσουμε από ένα χώρο, αλλά να ανακαλύψουμε την αλήθεια και να την ανασύρουμε μέσα από πολλά κρυμμένα επιστημονικά μυστικά!

Ο Θωμάς είναι πλέον φοιτητής στο Πανεπιστήμιο και μάς καλωσορίζει στο σπίτι όπου μεγάλωσε, για να τον βοηθήσουμε να βρει την καταγωγή του. Τι συμβαίνει όμως με την οικογένεια Εντισοπούλου;

O προπάππους του Θωμά, πριν από πολλά χρόνια, παίρνει την απόφαση και αλλάζει την λίγο ορθογραφία του επιθέτου του, βαφτίζει Θωμά τον γιο του, επινοεί μία ιστορία για έναν συγγενή, που μετακόμισε στην Ελλάδα και πείθει όλη την οικογένεια πως είναι απόγονοι του Thomas Edison! Έτσι, αλλάζοντας ένα ύψιλον σε γιώτα, από απόγονος του διάσημου ράφτη Εντυσόπουλου, που έντυνε όλους τους ηθοποιούς της εποχής του, λέγεται Εντισόπουλος με ι, απόγονος του γνωστού εφευρέτη. Γιατί ο προπάππους του Θωμά δημιούργησε αυτή την ιστορία; Γιατί όταν αποφάσισε ότι πρέπει να αποκαλύψει την αλήθεια στον εγγονό του, αντί να την ομολογήσει, την έκρυψε μέσα σε τόσους γρίφους και πειράματα;

Οι μικροί συμμετέχοντες εξασκούν την παρατηρητικότητά τους και μέσα από την αποτελεσματική συνεργασία με τους φίλους τους, αξιοποιούν τις γνώσεις τους στη Γλώσσα, τα Μαθηματικά, τη Γεωγραφία, την Αγωγή Υγείας, ενώ κερδίζουν και νέες μέσα από πειράματα Φυσικής, Χημείας και Βιολογίας. Αφού βρουν σημειώματα, ανακαλύψουν κλειδιά, απενεργοποιήσουν συναγερμούς, ανάψουν μυστικά φώτα, συνδυάσουν σημαντικές λεπτομέρειες από τα γραπτά και προφορικά κείμενα των πρωταγωνιστών της ιστορίας, φθάνουν στην αλήθεια! Έχει όμως πλέον τόση σημασία η αλήθεια; Ο Θωμάς, με τη συνδρομή των μικρών συμμετεχόντων, έλυσε γρίφους, ολοκλήρωσε πειράματα και τελικά απέδειξε ότι, είτε είναι, είτε δεν είναι απόγονος του Thomas Edison, μπορεί να γίνει ένας επιτυχημένος επιστήμονας!

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου, 11.00-12.00

Πληροφορίες:

  • Η δραστηριότητα έχει ψυχαγωγικό και εκπαιδευτικό χαρακτήρα. Είναι σχεδιασμένη με τα χαρακτηριστικά δράσης ενός escape room, χωρίς όμως το άγχος της εξόδου από οποιονδήποτε κλειστό χώρο.
  • Για λόγους ασφαλείας, κατά τη συμμετοχή των παιδιών υπάρχει διαρκής παρουσία και επίβλεψη από εκπαιδευτικό του Μουσείου Πειραμάτων, με τη φυσική του παρουσία εντός του χώρου και όχι από μακριά μέσω κάμερας.
  • Ηλικίες συμμετεχόντων: 8-12 ετών, χωρίς την παρουσία ενήλικου συνοδού
  • Αριθμός συμμετεχόντων: 15 άτομα
  • Κόστος συμμετοχής: 12€/άτομο και 10€/άτομο, για αδέλφια ή φίλους.
  • Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων, είναι απαραίτητη η έγκαιρη δέσμευση θέσης στα τηλ. 2109761030, 2107210105, 2107610038
     

Μουσείο Πειραμάτων
Θάλειας 3 Άγιος Δημήτριος 
Email: [email protected]