"Απαγορεύεται η μουσική!" από την Ομάδα Κοπέρνικος στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Η ομάδα ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ κλείνει φέτος 15 χρόνια δημιουργικής πορείας και το γιορτάζει παρουσιάζοντας στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης το έργο "Απαγορεύεται η μουσική!", το οποίο την καθιέρωσε στην κορυφή στο χώρο του θεάτρου για παιδιά.

Όσο κι αν ο τίτλος προσπαθεί να μας πείσει για το αντίθετο, πρόκειται για μια παράσταση γεμάτη μουσική, χιούμορ και κέφι που μας αποδεικνύει, με τον πιο όμορφο και ευφάνταστο τρόπο, ότι όλα είναι μουσική! Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 4 - 12 ετών.

"Απαγορεύεται η μουσική!" από την Ομάδα Κοπέρνικος στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Λίγα λόγια για την παράσταση
"Σε μια όμορφη και ήσυχη πολυκατοικία, ο κύριος Ευδαίμων, ένας στρυφνός και πειθαρχημένος διαχειριστής, ζει μια απολύτως αθόρυβη καθημερινότητα. Όλα ανατρέπονται, όμως, όταν στο διπλανό διαμέρισμα μετακομίζει ένας νεαρός μουσικός! Ο κύριος Ευδαίμων, ενοχλούμενος από τις μελωδίες και τους πρόσχαρους ήχους του, καταστρώνει ένα παμπόνηρο σχέδιο για να τον διώξει μακριά. Την ίδια ώρα, ο νεαρός γείτονας, προσπαθεί να κερδίσει τη φιλία του, αποδεικνύοντάς του ότι η μουσική βρίσκεται παντού, ακόμα και μέσα στην αποστειρωμένη και άηχη ζωή του!".

Μία παράσταση που μιλάει για τη φιλία, τη διαφορετικότητα, την ελευθερία και τον σεβασμό. Πώς μπορούν εν τέλει πολλοί διαφορετικοί άνθρωποι να ταιριάξουν μεταξύ τους και τι έχουν να πάρουν ο ένας από τον άλλον, όταν υπάρχει θέληση και καλή διάθεση για συνεργασία; Τι γίνεται, όταν οι ρόλοι αντιστρέφονται και γινόμαστε εμείς ο «διαφορετικός»;

Με πρωτότυπα τραγούδια που ερμηνεύονται ζωντανά επί σκηνής με φυσικά όργανα (πιάνο, ακορντεόν, γιουκαλίλι κ.α) αλλά και με τη βοήθεια των παιδιών – θεατών (!) αποδεικνύεται πως όλοι δικαιούνται το σεβασμό και μια δεύτερη ευκαιρία στη φιλία και στη χαρά! Πέρα από την έντονη μουσική παρουσία και τα εκπαιδευτικά χαρακτηριστικά, από την παράσταση δεν λείπει το χιούμορ, η δράση, η έντονη διάδραση και οι έξυπνοι θεατρικοί διάλογοι, στοιχεία που χαρακτηρίζουν κάθε δουλειά της ομάδας ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ.

Από 6 Νοεμβρίου 2022 και κάθε Κυριακή στις 15:30
Διάρκεια παράστασης: 65 λεπτά χωρίς διάλειμμα

"Απαγορεύεται η μουσική!" από την Ομάδα Κοπέρνικος στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Συντελεστές
Ερμηνεύουν: Ελισσαίος Βλάχος, Χρύσα Κοτταράκου, Γιώργος Σκαρλάτος, Βασίλης Χατζηδημητράκης
Κείμενο: Άγγελος Αγγέλου – Έμη Σίνη
Σκηνοθεσία – Σκηνικά: Γκάυ Στεφάνου
Κοστούμια: Δέσποινα Μακαρούνη
Φωτισμοί – Φωτογραφίες: Μιχάλης Κλουκίνας
Επιμέλεια κίνησης: Άννα Τσάφα
Μουσική – Ενορχήστρωση: Άγγελος Αγγέλου
Στίχοι: Έμη Σίνη 
Βοηθ. Σκηνοθέτη: Άννα Τσάφα
Ηχογράφηση, editing, mastering: Γιώργος Ζιώτας 
Βοηθός Οργάνωσης Παραγωγής: Κατερίνα Μουχταρίδη
Υπεύθυνη Επικοινωνίας: Λαμπρινή Γιανούτσου
Αφίσα: Κώστας Θεοχάρης

Προπώληση εισιτηρίων: ticketservices.gr  
Περισσότερες πληροφορίες: www.kopernikos.gr

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206 (ύψος Χαμοστέρνας), Ταύρος
Τηλ: 2103418550