"Ανακαλύπτοντας το φθινόπωρο" στο Κτήμα Αρίστη, για παιδιά 2,5-3 ετών

Το Κτήμα Αρίστη υποδέχεται το φθινόπωρο με ένα μηνιαίο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τους μικρούς του φίλους, χωρισμένο σε 4 θεματικές εβδομάδες.  

Στόχος του προγράμματος είναι να εμπνεύσει τη δημιουργική σκέψη των παιδιών, τη συναισθηματική νοημοσύνη και να απελευθερώσει την καλλιτεχνική έκφραση μέσα από την καθημερινή εξερεύνηση. Μέσα από πρακτικές δραστηριότητες που βασίζονται σε όσα έχει να μας προσφέρει η φύση και συγκεκριμένα την περίοδο του φθινοπώρου, τα παιδιά θα αναπτύξουν την κριτική τους σκέψη, την κοινωνική δεξιότητά τους, και συνάμα θα καλλιεργήσουν την ενσυναίσθηση, την ευγένεια και τη σύνδεση με το φυσικό περιβάλλον.

Το πρόγραμμα: 

  • Απευθύνεται σε παιδιά από 2 έως 3,5 ετών
  • Πραγματοποιείται τρεις ημέρες την εβδομάδα (Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή), 10:00 – 13:00
  • Μπορείτε να το παρακολουθείτε 1, 2 ή 3 φορές ανά εβδομάδα
  • Υπάρχει επιλογή για one-off επισκέψεις
  • Πραγματοποιείται σε όλους τους χώρους του κτήματος, εξωτερικούς και εσωτερικούς

Θεματικές ενότητες

Κάθε εβδομάδα και νέα θεματική.

14 - 16 - 18 Νοεμβρίου: Ζώα υπό εξαφάνιση 
Η Ελλάδα είναι μια χώρα που φιλοξενεί πολλά ζώα. Άλλα βρίσκονται σε πληθώρα και ορισμένα είναι εξαιρετικά σπάνια και απειλούνται με εξαφάνιση. Κάποια από αυτά τα ζώα είναι η καφέ αρκούδα, ο λύκος, η φώκια και η θαλάσσια χελώνα. Στόχος μας είναι τα παιδιά να δεχτούν πληροφορίες για κάθε ζώο ξεχωριστά, να μάθουν για το κακό που κάνουν οι άνθρωποι στον πλανήτη άρα και στα ζώα και να γνωρίσουν τις οργανώσεις που υπάρχουν για την προστασία των ζώων.

21 - 23 - 25 Νοεμβρίου: Φθινοπωρινά φρούτα και χρώματα
Το φθινόπωρο μας φέρνει διαφορετικά φρούτα από εκείνα του καλοκαιριού. Μας φέρνει και διαφορετικά χρώματα, όπως στα φύλλα των δέντρων, στη γη και στο χώμα. Στόχος μας είναι να μάθουμε ποια φρούτα έρχονται το Φθινόπωρο, να τα δούμε και να τα γευτούμε. Θα ακούσουμε ποιήματα για αυτά και θα κατανοήσουμε τη σημασία τους στη διατροφή μας.

28 - 30 Νοεμβρίου & 2 Δεκεμβρίου: Το μάζεμα της ελιάς
Η ελιά είναι ένα οπωροφόρο δέντρο που συναντάμε πολύ συχνά στην Ελλάδα. Ο καρπός της λέγεται ελιά και από αυτή παράγουμε το πολύτιμο λάδι. Στόχος μας είναι να γνωρίσουν τα παιδιά το δέντρο της ελιάς, να μαζέψουν ελιές και να μάθουν τη διαδικασία παραγωγής του λαδιού. Θα ακούσουν για τον μύθο της θεάς Αθηνάς και το δέντρο που της χάρισαν. Θα μάθουν για τα επαγγέλματα που σχετίζονται με την ελιά και για τις ωφέλειες του λαδιού στη διατροφή μας.

5 - 7 - 9 Δεκεμβρίου: Αποχαιρετάμε το φθινόπωρο & καλωσορίζουμε τον χειμώνα
Κρύο κρύο παγωνιά θέλω τζάκι και φωτιά. Πόσο άλλαξε η φύση από όταν συναντηθήκαμε στο κτήμα; Στόχος μας είναι να παρατηρήσουν τα παιδιά την φύση και τις αλλαγές της κατά την περίοδο του χειμώνα. Θα απαντήσουμε σε ερωτήματα που αφορούν τα δέντρα, τα πουλιά, τα μυρμήγκια, τα έντομα. Πού είναι όλα αυτά την περίοδο του χειμώνα; Ποια βρίσκονται σε χειμερία νάρκη; Θα μάθουμε τις διαφορές ανάμεσα στον χειμώνα και τις άλλες εποχές, θα κατανοήσουμε τις αλλαγές στις καθημερινές μας συνήθειες, ενδυμασία, θέρμανση, φαγητά, ροφήματα, κ.λπ.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Κτήμα Αρίστη
Πλουτάρχου & Κέας, Χαλάνδρι
Τηλ. 2106085559
Email: [email protected]